Ferie med husdyr i Sverige

Sverige er et spennende og allsidig ferieland. Her finner du strender og skjærgård, nærmest uendelige skoger og vidder, spennende byer og vakre innsjøer. Dette langstrakte landet som er vår nærmeste nabo har mye å by på, og selv om landet har mer enn 10 millioner innbyggere er det plass nok til alle. Ikke minst er det plass til våre firbeinte familiemedlemmer, så ta gjerne Sverige med i betraktningen neste gang du planlegger å ta hunden med på sommerhusferie i Europa.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Opplev den svenske feriehusidyllen

Mange av våre feriehus i Sverige ligger i rolige og tynt bebodde strøk på langsbygda.  Kanskje tenker du at bildet av en «rödmalt stuga» med stor plen, flaggstang og utsikt til en idylliske liten innsjø en en klisjé, men slik er det fakisk mange steder i Sverige. Som skapt for sorgløse sommerdager for både to- og firbeinte familiemedlemmer. I et stort antall av våre svenske feriehus er det nemlig tillatt å ha med husdyr. Se etter det grønne symbolet som indikerer det når du bruker søkefunksjonen på vår nettside. 

Skap gode minner

Når du leier et feriehus i Europa er grunnlaget lagt for en minnerik ferie for hele familien. Med et av våre husdyrvennlige feriehus som base, ligger alt til rette for en perfekt miks av avslapping og gode opplevelser. Det er ingen som maser om at dere skal rekke mest mulig, for dere bestemmer selv hvilke og hvor mange utflukter dere skal reise på. De beste ferieminnene skapes uansett når hele familien, både to- og firbeinte, tilbringer tid sammen. Mange av våre feriehus i Sverige ligger midt i naturen, med turmuligheter både du og hunden vil elske.  Den svenske allemennsretten fungerer omtrent som den norske, men husk å sette deg inn i de lokale båndtvangbestemmelsene på forhånd.

Ta med hunden til et feriehus i Sverige

Ekstra husdyrvennlige hus

Enkelte feriehus er merket med et symbol som viser at de er ekstra husdyrvennlige. Det betyr at tomten huset ligger på er minst 500 m2 stor og det ikke er anlagt hage på den. Altså ingen blomster som hunden, eller katten for den saks skyld, kan ødelegge når de utforsker eiendommen. I disse feriehusene ligger det alltid informasjon om lokale regler for husdyrhold, i tillegg til telefonnummer og adresse til nærmeste veterinær. 

Ta hensyn til hunden

Hunden elsker å være med familien på ferie, og hvis det var den firbeinte som skulle velge ferieform er vi sikre på at feriehus ville score høyt. Hunden elsker frihet, og i et feriehus fra NOVASOL opplever dere nettopp det. Frihet til å tilbringe dagene akkurat slik dere selv vil, uten å tenke på klokkeslett og at dere skal rekke mest mulig. Midt i blinken, synes det firbeinte familiemedlemmet. Husk på å ta mange pauser underveis til ditt feriehus i Sverige, slik at hunden får luftet seg jevnlig. Og ha som en regel at dere aldri går fra hunden i bilen en sommerdag. Temperaturen inne i en lukket bil stiger faretruende raskere enn vi kan forestille oss, slik at det fort kan bli mer enn ubehagelige for den pelskledde å oppholde seg der. 

Pass og andre papirer må være i orden når du reiser utenlands med husdyr. Det kreves ingen vaksiner i forbindelse med ferie i Sverige, men en pillekur for å unngå at en sykdom kalt «revens bendelorm» krysser grensen til Norge er påkrevd. Veterinæren eller Mattilsynet hjelper deg med nødvendig informasjon om dette. 

| Forfatter
(Publisert første gang: )