Ferie i Frankrike

Lider du av frankofili, eller er Frankrike et fullstendig ukjent territorium? En ferie i Frankrike står høyt oppe på manges liste over drømmedestinasjoner. Kanskje drømmer du om en skiferie i Alpene, sykkelferie i Provence eller en badeferie ved Den franske riviera? Uansett om du vil bo tett på fantastiske storbyer, eller nyte late dager på den franske landsbygden, finner du ferieboligen som passer dine behov hos NOVASOL. 

Se alle feriehus i Frankrike

Ferie i Frankrike

5 gode grunner til å velge en ferie i Frankrike

1. Frankrike har noe for alle!

Frankrike har noe for absolutt alle. Landets berømte arkitektur, kunst og ikoniske landemerker trekker mange millioner besøkende hvert eneste år. Innenfor landets grenser kan du dessuten stå på ski i noen av Europas flotteste fjellområder, bade i krystallklart vann langs den franske kysten, og spise verdensberømt mat. Mulighetene for gode ferieopplevelser i Frankrike er mange – hele året rundt!

Ferie franske riviera

2. Verdensberømt gastronomi 

Er fantastiske matopplevelser en viktig del av ferien, vil du uten tvil falle pladask for Frankrike. De franske mattradisjonene har utviklet seg gjennom århundrer, og er også sterkt påvirket av nabolandene. Den franske matkulturen er så viktig at den i 2010 ble inkludert på UNESCOs liste over kulturarv. Frankrike har hatt stor innflytelse på vestlige mattradisjoner, og det var her den moderne restauranten så dagens lys.

Er du interessert i å prøve noe som garantert vil få tennene til å løpe i vann, kan vi nevne klassikere som ratatouille, coq au vin, løksuppe, snegler og bouillabaisse. Av søtsaker kommer vi ikke unna crêpes og makroner. For en ekstra luksuriøs opplevelse kan du stikke innom konditoriet Ladurée i Paris, som anses for å være makronenes fødested. 

Under er et lite lynkurs i franske matvaner, for deg som ikke har vært i Frankrike tidligere:

  • Den franske frokosten er midt i blinken for deg som er glad i bakervarer. For mange franskmenn består den av tartines, eller brødskiver på norsk, med smør og syltetøy. Til frokosten drikkes det gjerne en god kopp kaffe. I helgene er det mange som unner seg godsaker som croissant eller pain au chocolat til frokost. Det forstår vi godt! 
  • Lunsj, spesielt på søndager, er en sosial affære. En del restauranter åpner til lunsjtider, og det er ganske vanlig å ha én times pause. I helgene møtes familier til hyggelige timer over et dekket lunsjbord. 
  • Den franske middagen består som regel av tre retter; forrett (hors d'œuvre), hovedrett (plat principal) og dessert. Før og etter middagen er det vanlig med både apéritifs og digestifs.

3. Vin i verdensklasse

Frankrike er verdenskjent for sin vinproduksjon. Landet har lange tradisjoner og strengle regler for vinen som produserer, og det kan være lett å gå seg vill i det litt uoversiktlige universet. Men er du på ferie i Frankrike, må du benytte sjansen til å smake på verdens beste viner! De franske vinene er som regel navngitt etter stedet, området eller regionen de kommer fra. Noen av landets viktigste og mest kjente vinproduserende områder er Alsace, Bourgogne, Bordeaux og Champagne.

Vinferie i Frankrike

4. Varierte naturopplevelser

Naturen varierer fra klipper og sanddyner i det nordlige Frankrike, til krystallklart hav ved den Franske Riviera og grønne eikeskoger på øya Korsika. 

Den varierte naturen gir rike muligheter for aktiviteter utendørs. Ski-, sykkel- og gåturer er bare noe av det du kan fylle feriedagene med. I Alpene kan du legge ut på lange skiturer på vinteren, eller gåturer i nydelige fjellnatur i sommermånedene. Her venter over milevis med turstier og en utsikt som garantert vil ta pusten fra deg. Se musikalen «Sound of Music» før du reiser, og du vil garantert komme i den riktige stemningen. 

Ved den franske middelhavskysten kan du slappe av på finkornede sandstrender. Velg mellom trendy badebyer som Cannes, Nice, Saint-Tropez og Antibes, der du i tillegg kan utforske luksuriøse butikker, restauranter og barer. Den franske riviera er kjent som kjendisenes lekeplass, så kanskje er du heldig og ser et kjent fjes i løpet av oppholdet. 

Frankrike er kjent for sin uendelige variasjon, ikke bare i landets vakre naturlandskap, men også i kultur, historie, aktiviteter og opplevelser. 

Ferie i den franske naturen

5. Kulturelle opplevelser 

Er du på utkikk etter kulturelle opplevelser under ferien i Frankrike, har du mye å glede deg til.

3 tips til kulturopplevelser du ikke kan gå glipp av: 

1. I Paris venter Louvre-museet, som er et av verdens mest kjente og besøkte kunstmuseer. På over 60,000 kvadratmeter kan du utforske objekter fra forhistorisk tid og frem til 1800-tallet.

2. Leier du feriehus i Normandie kan du besøke den ikoniske øya Le Mont-Saint-Michel, der klosteret ved samme navn er den største severdigheten. Byggingen av klosteret startet allerede i år 708, og arbeidet fortsatte i over 1300 år. For å få mest mulig ut av besøket kan det være lurt å bli med på en guidet tur i og rundt klosteret. 

3. Skal du på ferie i Loire-dalen, kan du se frem til å besøke noen av områdets rundt 300 slott, eller Châteaux de la Loire som de heter på fransk. 

Her kan du se alle feriehus i Frankrike

Kulturelle ferieopplevelser Frankrike

Ferie med barn i Frankrike 

Ønsker du å ta med familien på en litt annerledes ferie? Frankrike er midt i blinken for en ferie med barn – du må bare finne den riktige destinasjonen. 

Tankene går nok med en gang til Disneyland Paris, som jo også er en av verdens mest besøkte fornøyelsesparker. Disneyland står nok svært høyt på både mange barns, og voksnes, ønskelister. Dette er destinasjonen for deg som ikke har noe imot å dele plassen med mange andre mennesker. Er familien av den tålmodige sorten, er Disneyland en opplevelse for livet

I det sørøstlige Frankrike ligger regionen Provence. Blant nordmenn er kanskje området best kjent for sine fargerike og velduftende lavendeltepper, men også for sin mat, vin og parfyme. For deg som reiser med barn, kan Provence by på en rekke gode opplevelser. Her kan familien fylle feriedagene med alt fra strandliv og sykkel- og fotturer, til ridning og besøk i fornøyelsesparker. Mulighetene er mange når du leier feriehus i Provence! Husk at temperaturene i Frankrike kan bli høye på sommeren, så god planlegging, nok vann og solkrem er essensielt. Det beste er ofte å unngå solen midt på dagen.

Bestill ferie i Provence

Ferie Provence

Ferie i Frankrike med NOVASOL

Hos NOVASOL kan du enkelt finne frem til din neste feriebolig i Frankrike. Velg mellom enkle ferieleiligheter tett på Paris, luksuriøse feriehus i Alpene og store villaer på den franske landsbygden. Mulighetene er mange, og det er kun fantasien som setter grensene for hvordan din neste ferie i Frankrike skal se ut. 

Når du ser etter overnatting i Frankrike på våre sider kan det lønne seg å filtrere ned søket. Du kan for eksempel velge prisklasse, område, antall soverom og bad, og mye annet. Velkommen til NOVASOL – la oss hjelpe deg med din neste ferie i Frankrike! 

Se alle feriehus i Frankrike