Ferie i Hellas

Når planlegger din neste ferie i Hellas, er det enkelt å drømme seg bort i bildene av kritthvite strender, krystallklart hav og bortgjemte bukter. Hellas er en destinasjon vi mer enn gjerne velger igjen og igjen – vi elsker alt det denne middelshavsperlen kan tilby.

Uansett om du reiser på ferie til Hellas med eller uten barn, på egenhånd eller sammen med kjæresten - denne feriedestinasjonen har noe for alle typer ferie.

Dette fantastiske reisemålet har noe for absolutt alle, uansett om du er grekofil, eller nettopp har oppdaget landet. Velkommen til NOVASOLs feriehus i Hellas

Ferie i Hellas

Hvorfor velge ferie i Hellas? 

På en Hellas-ferie venter postkortperfekte havnebyer, familiedrevne tavernaer med gresk kvalitetsmat og et livlig folkeliv. Landet kalles også ofte «sivilisasjonens vugge», og det er derfor lett å skjønne at det venter mange og varierte opplevelser for den historieinteresserte. Hellas’ historie la grunnlaget for den vestlige kulturen vi kjenner i dag, og ved mange severdigheter kan du la tankene fly avsted til en svunnen tid. Gå i fotsporene til de første olympiske mesterne i Olympia, eller kjenn historiens vingeslag i majestetiske amfiteatre. 

I tillegg til storslåtte historiske severdigheter, er Hellas en drømmedestinasjon for deg som vil tilbringe dagene med lange dager på silkemyke strender, fylle magen med nydelige råvarer og la den greske atmosfæren gi deg ro i sinnet.  

Hellas er i dag en god blanding av det historiske og moderne, noe du garantert vil merke om du legger ferien hit. 

Bestill din neste ferie i Hellas her

Besøk mange fine kystbyer å ferie i Hellas

Aktiv ferie i Hellas

Selv om du sikkert vil jobbe med brunfargen under oppholdet, er Hellas så mye mer enn bikiniskille og paraplydrinker. Det blir mer og mer populært med aktive ferieopplevelser i Hellas, og det med god grunn! 

3 tips til en aktiv ferie i Hellas

1. Besøk de unike klostrene i Meteora

I distriktet Thessalia, tronende opp på klipper av sandstein, kan du besøke klostrene Meteora. Dette er et av de viktigste gresk-ortodokse kompleksene i Hellas. I følge historien flyttet en gruppe eremittmunker til Meteora på 800-tallet, som skal ha holdt til i hulrom og sprekker i fjelltårnet. Under den tyrkiske okkupasjonen skal munkene har flyttet høyere og høyere opp i klippene, helt til de til slutt bodde på toppet. Det har på et tidspunkt vært over 20 klostre i Meteor, men i dag er det kun seks igjen. 

Det er fullt mulig å gå hit fra landsbyene Kastraki og Kalambaka. Det er flere stier du kan følge, men er du usikker bør du vurdere å ta følge med en guide. Husk at det kan bli veldig varmt på sommeren, så pakke med masse vann. 

2. Vandring i vakre naturomgivelser

Hellas har et variert og spennende naturlandskap. For deg som ønsker å få opp pulsen i løpet av oppholdet kan en tur opp Hellas’ høyeste fjell, Olympus, være en spennende utfordring. Olympus-fjellet har stått sentralt i grekernes liv i tusenvis av år. Ifølge mytene var det her de 12 olympiske gudene bodde, blant annet den store Zevs. I dag er området et populært turområde, med vandreruter av ulik vanskelighetsgrad. I området finnes kilometervis med gåruter, så her finnes det uten tvil noe for alle og enhver. 

Dersom du leier feriehus på Kreta, er fotturer i Samaria-ravinen en populær aktivitet. Ravinen regnes ofte som Europas lengste ravine, og er det eneste naturlige tilholdsstedet for Kretas nasjonaldyr kri-kri-geiten. Ravinen er overraskende frodig, noe som skyldes elven som renner gjennom landskapet. I ravinen kan du vandre hele 13 kilometer langs merkede stier, noe som i seg selv kan være en utfordring under den stekende, greske solen. Men turen i seg selv er ikke så tøff for en fjellvant nordmann. 

Se feriehus på Kreta

3. Dykking – utforsk Hellas under vann!

Liker du å tilbringe tid under vannet, kan du se frem til en ferie i Hellas. Her er dykkemulighetene mange og varierte, og flere steder finner du severdigheter under vannet. 

  • I havet utenfor øya Alonissos, i den vestlige delen av Egeerhavet, kan du se Peristera-forliset. Skipet ble oppdaget på 1990-tallet, og sank mest sannsynlig en gang på slutten av det 5. århundret. Lasten var amforaer, antikke keramikkvaser, fylt med vin. Selv om store deler av skipets treverk i dag har råtnet bort, danner flere tusen keramikkvaser en fantastisk undervannsverden du kan bruke lang tid på å utforske. 
  • I Laganas-bukten på øya Zakynthos ligger et marint naturreservat. Mange tar turen hit for å nyte strendene ved Det joniske hav, men det mye fint å oppleve under vannet også. Her venter minst 12 kjente dykkesteder, der du kan oppleve det varierte livet i havet. 
Dykking på ferie i Hellas

Ferie i Hellas med barn

Hellas er én av barnefamilienes favorittdestinasjoner, og det med god grunn. Her er stemningen avslappet, klimaet mildt, maten god og lokalbefolkningen imøtekommende. 

En del av våre ferieboliger i Hellas har eget svømmebasseng. Dette vil garantert falle i smak hos barna! Én av fordelene med eget basseng ved feriehuset er at du ikke må pakke strandveska hver dag. Det er likevel som regel kort vei til stranden om du skulle ombestemme deg i løpet av dagen. 

Her kan du se alle feriehus i Hellas

Tips til aktiviteter for deg som reiser med barn

1. Strandlivet kaller i Hellas

Hellas er perfekt for små strandløver. Her venter mange familievennlige sandstrender og det er godt mulig å finne sin private badebukt for anledningen. 

2. Legg ut på «bøljan blå»

Det finnes gode og varierte muligheter for båtturer på ferie i Hellas. Bli med en katamaran på dagstur, eller bli med på seiltur til en hemmelig badebukt. 

3. Utforsk greske øyer fra sykkelsetet

Leier du feriehus på de greske øyene kan du flere steder leie sykler. Dette er en barnevennlig aktivitet, men husk at temperaturene på sommeren kan bli ganske høye. Så det kan være en god idé å legge turene til tidlig på morgenen, dersom du reiser på sommeren. 
 

Strandferie i Hellas

Hellas – en historisk skattekiste

I Hellas er det ikke langt mellom severdighetene. For deg som er interessert i arkeologi, historie, kultur og filosofi, er dette uten tvil en drømmedestinasjon. Men Hellas er også for deg som ikke er så opptatt av slike ting - de greske attraksjonene er fascinerende uavhengig av interesse. 

Noen av attraksjoner du ikke bør gå glipp av på ferie i Hellas: 

  • Olympia - De Olympiske Lekers fødested

De Olympiske Leker ble avholdt i Olympia i over 1100 år. Det er dessverre lite som gjenstår av det som en gang var en storslått arena. Keiser Theodosius II beordret arenaen for revet i år 420 e.Kr., men tar du en tur til det arkeologiske museet først, vil du få et godt innblikk i hvordan det en gang så ut her. 

  • Mykene - praktfull verdensarv

Nær landsbyen Mykines på Pelopennes, ligger ruinene av Mykene. Stedet står i dag på UNESCOs verdensarvliste, og vi skal ganske langt tilbake i tid for å forstå Mykenes betydning. Tidlig på 2000-tallet f.Kr. var dette et maktsentrum, og historien om kongen av Mykenes, Agamemnon, er beskrevet i Homers to berømte episke dikt, Iliaden og Odysseen. Én av de største severdighetene i Mykenes er Løveporten, selve inngangsporten til byen, som har blitt stående som et symbol på den mykenske makten. 

  • Ruinene av Knossos

Skal du leie feriehus på Kreta, kan du besøke ruinene ved Knossos. Ruinene ved Knossos ble oppdaget i 1878, og det antas at dette var et sentrum for minoisk kultur. I dag er deler av bygningene gjenoppbygget, og stedet er populært blant turister på øya. 

  • Orakelet i Delfi

Like øst for den greske byen Delfi kan du besøke stedet som i antikken var dedikert til guden Apollon. Dette var hjertet til orakelet i Delfi, som ifølge historien kunne fortelle deg om fremtiden din. Oraklene i Delfi var ikke de eneste i antikkens Hellas, men de var kjent for å gi de beste svarene. Dette gjorde Oraklet i Delfi til det viktigste av sitt slag i datidens greske verden.  I følge legenden skal det ha vært her Apollon drepte slangen Python og beskyttet Jordens navle. I dag kan du se ruinene etter Apollons tempel, som antas å være fra år 300 f.Kr. 

Bestill ferie i Hellas

Feriehus i Hellas

Finn ditt neste feriehus i Hellas hos NOVASOL

Ferie er tid for fullstendig avslapping og kvalitetstid med familie og venner. Er det noen som virkelig setter pris på tiden med mennesker de er glad i, så er det grekerne. Du vil merke at det er liv og røre på kafeer og restauranter fra tidlig til sent. Hva er vel bedre enn å samles rundt et godt måltid? Her kan du dessuten nyte den sunne middelhavsdietten, med mye kortreist olivenolje og feta. 

Alle NOVASOLs feriehus i Hellas er all inclusive. Det betyr at du slipper å tenke på ting som sluttrengjøring og forbrukskostnader. Så kan du heller fokusere på å skape akkurat den ferieopplevelsen du ønsker. 

Velkommen til NOVASOL og din neste ferie i Hellas