Fra hjemmekontor til hyttekontor

 

Det blir mer og mer vanlig å ha hjemmekontor. Men det kan ofte være vanskelig å finne riktig balanse mellom arbeid og fritid når man jobber hjemmefra dagen lang. Du trenger kanskje luftforandring og mer arbeidsro? Da kan det være en idé å bytte ut hjemmekontoret med hyttekontor.

 

De siste årene har hjemmekontor blitt mer og mer vanlig, enten som et krav – som under korona-pandemien – eller som et gode man har som medarbeider.

Men mange erfarer at det fort kan bli litt ensformig å tilbringe lange dager innenfor hjemmets fire vegger. Det er også ganske vanlig at skillet mellom jobb og fritid blir visket ut når du sitter hjemme døgnet rundt.

Finn ledige hytter i Norge

Fordeler ved hyttekontor

Ved å flytte hjemmekontoret til hytta, kan du derimot få den luftforandringen du trenger, bedre arbeidsro og nye input. Og det er også flere andre fordeler ved å ha hyttekontor:

Du får:

  • hjemmekontor med uslåelig utsikt.
  • gode muligheter for frisk luft og vakker natur hver dag.
  • nye omgivelser, så du slipper å se på hjemmets samme fire vegger døgnet rundt.
  • mulighet til å skape et større skille mellom arbeid og fritid, da naturopplevelsene står i kø rett utenfor hyttedøra. Her kommer du deg garantert ut og får opplevd noe nytt!
  • mer arbeidsro. Som kjent hersker det ofte en helt annen fred og stillhet ute skog og mark enn hjemme.

Hvis du vet at du har noen dager eller uker med hjemmearbeid foran deg, kan det derfor være en god idé å vurdere om du skal ta arbeidsdagene med til ei hytte i den flotte norske naturen.

Det skal også være plass til hyttekos når du har hjemmekontor på hytta

3 tips til effektivt hyttekontor

Men det er selvfølgelig noen ting som bør være på plass for at hyttekontoret skal være en god løsning. Et godt og stabilt internett er bare én av dem. I tillegg krever hyttekontoret, på samme måte som hjemmekontoret, litt planlegging. Vi har tre tips til hvordan du kan gjøre hyttekontoret effektivt:

  1. Sørg for å holde et klart skille mellom hyttekontor og hyttekos. Det kan du gjøre ved å planlegge morsomme aktiviteter og flotte naturopplevelser når du tar fri fra jobb.

 

Trenger du inspirasjon til hva du skal finne på når arbeidsdagen er slutt? Vi gir deg flere tips i guiden vår til den perfekte hytteturen.

 

  1. Ta nok pauser i løpet av arbeidsdagen, og bruk avbrekket på å komme deg ut, gå en flott tur og få den daglige dosen dagslys. Da får du bedre konsentrasjon!

 

  1. Sørg for å leie en hytte som har de fasilitetene du trenger for å skape en god arbeidsstasjon. Hvis dere er flere som skal ha hyttekontor sammen, kan det for eksempel være en god idé å tenke på at dere skal ha nok plass til at alle skal kunne finne arbeidsro.  

Hyttekontor gir deg både avslapning og arbeidsro

Hyttekontor hos NOVASOL

Hyttekontor er med andre ord et godt alternativ til hjemmekontoret, og kan gi deg et sårt tiltrengt avbrekk fra hverdagen hjemme.

Men for at hyttekontoret skal være en suksess krever det også at hytta har det nødvendige utstyret på plass. Selv om du er ute i naturen, er det viktig at du har mulighet til å for eksempel lage mat, dusje og sove like godt som hjemme. Hos NOVASOL finner du hytter i mange forskjellige størrelser og komfortnivåer, og dermed kan du velge et sted som passer deg.

Uansett om du skal ha hyttekontor over en kortere eller lengre periode, vil du finne et godt sted hos oss. Hvis du vet at hyttekontoret kommer til å vare over en lengre periode, kan du også glede deg over at oppholdet ditt hos oss blir billigere jo lengre du leier stedet.

Ta en titt på utvalget vårt i Norge, og planlegg hyttekontoret i dag!

Se utvalget vårt av hytter i Norge