8 julemarkeder i Europa du kan besøke i 2023

Det er ikke så rart at vi nordmenn er så glade i de europeiske julemarkedene. For hva bidrar mer til julestemningen enn lukten av nellik, nybakte julekaker, varm gløgg og julelys?

Vi har samlet noen av våre favoritter blant de beste julemarkedene i Europa. La deg inspirere til en herlig førjulstur som virkelig setter gang i julestemningen.

Finn hjem til årets førjustur
 

1. Julemarkeder i Norge

Du trenger ikke reise langt for å oppleve flotte julemarkeder. Du kan finne et julemarked i hver av Norges største byer og tettsteder, som Tromsø, Kristiansand og Trondheim


Leter du etter julemarkeder i Oslo, bør du for eksempel ta turen forbi Spikersuppa, Hadeland Glassverk og Bærums Verk mellom 26. nov. og 21. des. I denne perioden kan du også oppleve et amerikansk, samisk og julemarked i hovedstaden. 


Har du planer om en førjulstur til Bergen, kan du også stikke innom Bergen Julemarked på Festplassen mellom 25. nov. og 22. des.

 

Finn feriehus og hytte i Norge
 

2. Julemarked i København 

Dra til Tivoli hvis du vil på julemarked i København

København er en favorittdestinasjon for mange nordmenn – og dette er også gjeldende til årets førjulstur. Det finnes flere julemarkeder i København, og du kan fint få med deg flere på en langhelg. 


Det mest kjente for oss nordmenn er nok julemarkedet i Tivoli. Smak på danske spesialiteter som æbleskiver med syltetøy, mens du vandrer mellom hyggelige boder med håndlagde varer. Parken fylles hvert år med tusenvis av lys, noe som gjør dette til en veldig stemningsfull opplevelse. 

Du kan også ta turen til det historiske julemarkedet ved Kongens Nytorv, eller ta den korte togturen langs kysten til Helsingør og oppleve julemarkedet på  flotte Kronborg slott. 
 

Se feriehus på Sjælland

 

3. Opplev julemarkedet La Fira de Santa Llúcia i Barcelona

Frister det med en tur til Spania i førjulstiden? Da kan du besøke Barcelona og byens tradisjonsrike julemarked La Fira de Santa Llúcia, som har blitt arrangert siden 1786. Mellom 25. nov. og 23. des. kan du komme i julestemning mens du vandrer mellom hundrevis av boder og julekrybber. 

Ved mange av feriehusene våre ved Costa Barcelona er det mulig med  en miniferie og valgfri ankomstdag. Det betyr at det er mulig å ta en pause fra julestrien midt i uken om du ønsker det.

 

Utforsk Costa Barcelona

 

4. Se Gamla Stan bli gjort om til et fantastisk julemarked i Stockholm

Lei feriehus og besøk noen av de beste julemarkeder i Europa

 

Når snøen daler, blir hyggelige Gamla Stan om mulig enda mer eventyrlig! Stikk innom det tradisjonsrike julemarkedet i Stockholm og få med deg fin julepynt, håndlagde gaver og svensk julegodt med hjem i kofferten.


Det tradisjonelle julemarkedet åpner som regel i slutten av november, og har en idyllisk beliggenhet midt i Gamla Stan. Her kan du nyte utsikten over det kongelige slottet, få unna litt av julehandelen og kose deg med et avbrekk midt i julestria. 

 

Se ferieboliger nær Stockholm

 

5. De kjente julemarkedene i Berlin - WeinachtsZauber & Berliner Weinachtzeit

Du kan finne noen kjempefine julemarkeder i Berlin på en førjulstur

I november forvandles den tyske hovedstaden til et paradis for deg som elsker julen! Skinnende lys, pyntede juletrær og julesang møter deg overalt i byen. Dersom du tar en førjulstur til Berlin vil du kunne velge mellom rundt 60 julemarkeder.


Fra slutten av november, brer julestemningen seg over Berlin. Bak Alexanderplatz finner du markedet Berliner Weinachtzeit. Et annet julemarked som nærmest kan anses som en instutisjon i Berlin, er WeinachtsZauber på Gendarmenmarkt i bydelen Mitte. 

 

Se feriehus og ferieleiligheter i Berlin

 

6. Julemarked i Lisboa

I slutten av november åpner dørene til Lisboas julemarked, Mercado de Natal do Campo Pequeno. Her kan du kjøpe håndverk og deilige lokale spesialiteter som honningkaker og kirsebærlikør.

I Lisboa kan du også gå på en gastronomisk oppdagelsesreise, dra på shopping og oppleve et livlig liv i gatene. 

 

Utforsk Portugal

 

7. Dra til Wien og opplev noen av de eldste julemarkedene i Europa

Dra på det tradisjonsrike julemarkedet i Wien

Noen av de eldste og mest tradisjonsrike julemarkedene i Europa finner du i Wien, hvor de har vært avholdt siden slutten av 1200-tallet! De største og mest kjente av julemarkedene i Wien finner du i byens historiske kvarter, Spittelberg-markedet, på Schönbronn slott og utenfor rådhuset i byen.

Besøk den vakre byen full av historie på en romjulstur, og ta deg en tur blant alle bodene med mat, julepynt og kunsthåndverk. Nyt en kopp Glühwein og la deg rive med av den fantastiske julestemningen!

 

Book førjulstur til Østerrike

 

8. Julemarked på Liseberg i Gøteborg 

Opplev varmen fra millioner av lys når fornøyelsesparken Liseberg i Gøteborg forvandles til et juleeventyr. Fra midten av november får fornøyelsesparken på sin glitrende juledrakt, og du kan blant annet kjøre karuseller, handle julegaver, se isdans og gå på skattejakt i middelalderbyen.

Spente barn kan dessuten legge igjen ønskelisten hos selveste nissen! 

 

Finn feriehus og leiligheter nær Gøteborg

 

Hvorfor velge NOVASOL til førjulsturen

Book feriehus til førjulsturen

 

Å leie feriehus eller hytte til årets førjulstur, gir deg muligheten til å skape en unik ferie i private rammer. Her kan du og reisefølget ditt nyte fleksibiliteten ved en leid feriebolig og ta dagene i eget tempo. Vi har hytter, feriehus og ferieleiligheter over hele Europa, og du kan finne drømmestedet uansett budsjett, ønsker til komfort og fasiliteter. Og best av alt - nær noen av de beste julemarkedene i Europa.

Hvorfor ikke utvide oppholdet og tilbringe juleferien i en av våre feriehus eller hytter? Lei ei hytte eller et feriehus i julen og gjør årets julefeiring til en spennende opplevelse. Bruk dagene til å gå turer i området, besøk et hyggelig julemarked eller kjøp inn de siste julegavene i de lokale butikkene.

 

Utforsk hytter og feriehus i Europa