9 julemarkeder i Europa du kan besøke i 2021

En førjulstur til en av de mange julemarkeder i Europa har blitt en tradisjon for mange nordmenn. Det er få ting som gir mer julestemning enn lukten av nellik, nybakte julekaker, varm gløgg og julelys. Det er kanskje ikke så rart at vi nordmenn er så glade i de europeiske julemarkedene?

Under har vi samlet 9 av våre favoritter blant de mange julemarkedene i Europa 2021, og vi håper du lar deg inspirere! Velger du en privat feriebolig under oppholdet, har du et godt utgangspunkt når du skal besøke Europas beste julemarkeder

1. Besøk julemarkedene i København 

Førjulstiden i København er noe helt spesielt, og den perfekte tiden for hygge i Danmark. København kan skilte med en rekke hyggelige julemarkeder, og du kan fint få med deg flere på samme dag. Det mest kjente for oss nordmenn er nok julemarkedet i Tivolihagen. Smak på danske spesialiteter som æbleskiver med syltetøy, mens du vandrer gjennom hyggelige boder med håndlagde varer. Parken fylles hvert år med tusenvis av lys, noe som gjør dette til en veldig stemningsfull opplevelse. 

Det er flere julemarkeder i København det kan være verdt å få med seg. I gatene ved Nyhavns kanaler ligger Nyhavn julemarked, som åpner i midten av november. På Kronborg slott i Helsingør kan du to helger i desember oppleve julemarked, eventyr og teater. I slottets saler kan du handle julepynt, gaver og delikatesser i kongelige omgivelser. Barna kan bli med på juleverksted, ponniridning, og eventyropplesning, mens voksne blant annet kan kose seg med julejazz og ølsmaking. 

Du kan oppleve Jul i Tivoli mellom 13. november - 3. januar.

Se feriehus på Sjælland

Lei feriebolig nær København og besøk et av de kosligste julemarkeder i Europa

2. Et av de beste julemarkedene i Europa - og verden!

Praha er magisk i førjulstiden! Det finnes flere julemarkeder i Praha, men det er spesielt to av markedene som skiller seg ut som de mest kjente. Det største av markedene ligger på torget i gamlebyen. I 2017 listet CNN opp de to markedene, Staromestske namesti og Vaclavske namesti, på sin liste over verdens beste julemarkeder. I salgsbodene finner du alt fra julepynt, håndlagede gaver til tsjekkiske delikatesser. Julemarkedene har også et rikt underholdningsprogram, og du kan se og oppleve både tradisjonell dans og musikk. Får du deg en kopp med svarene vino, eller gløgg, holder du deg varm også. 

Utforsk Prahas julemarkeder mellom 28. november - 6. januar. 

Se ferieleiligheter i Praha

Praha har et av de mest tradisjonsrike julemarkeder i Europa

3. Finn et av de mest tradisjonsrike julemarkedene i Europa på Piazza Navona

Et av de største og mest kjente julemarkedene i Roma finner du på torget Piazza Navona, midt i hjertet av Romas gamleby. Mellom kjente fontener, som Fontana dei Quattri Fiumi, ligger salgsbodene på rekke og rad. Julemarkedet avsluttes som regel 6. januar med at heksen La Befana kommer på besøk og deler ut gaver til snille barn.

Når du først skal på førjulstur til Roma kan du benytte anledningen til litt shopping. Via Nazionale og Via Cola Rienzo er kjente shoppinggater, og området ved Spansketrappen er kjent for mer eksklusive butikker. 

Besøk julemarkedet ved Piazza Navona mellom 2. desember - 6. januar.

Finn din ferieleilighet i Roma

Et av de flotteste julemarkedene i Europa finner du i Roma

4. Opplev julemarkedet La Fira de Santa Llúcia i Barcelona

Frister det med en tur til Spania i førjulstiden? Da kan du besøke Barcelona og byens julemarked. Det tradisjonsrike markedet, La Fira de Santa Llúcia, har blitt arrangert siden 1786 og du finner det ved byens katedral.

Her kan du komme i julestemning mens du vandrer mellom hundrevis av boder og julekrybber. Ved mange av våre ferieboliger ved Costa Barcelona er det mulig med "miniferie" og valgfri ankomstdag. Det betyr at det er mulig å ta en pause fra julestrien midt i uken om du ønsker det.

Opplev julemarkedet La Fira de Santa Llúcia mellom 26. november - 23. desember. 

Se feriehus ved Costa Barcelona

5. Se Gamla Stan bli gjort om til et fantastisk julemarked i Stockholm

Når snøen daler blir hyggelige Gamla Stan om mulig enda mer eventyrlig! Her kan du få med deg fin julepynt, håndlagede gaver og svenskt julegodt hjem i kofferten.

Det tradisjonelle julemarkedet åpner som regel i slutten av november, og har en idyllisk beliggenhet midt i Gamla Stan. Her kan du dessuten nyte utsikten over det kongelige slottet. Gå heller ikke glipp av julemarkedet på kjente Skansen. Når du først besøker söta bror kan du benytte muligheten til å foreta litt julegaveshopping, og ikke glem å ta en skikkelig god og lang fika!

Julemarkedet i Gamla Stan er åpent hver dag i perioden 23. november - 23. desember.

Se ferieboliger nær Stockholm

Lei feriehus og besøk noen av de beste julemarkeder i Europa

6. De kjente julemarkedene i Berlin - WeinachtsZauber & Berliner Weinachtzeit

I november forvandles den tyske hovedstaden til et paradis for deg som elsker julen! Skinnende lys, pyntede juletrær og julesang møter deg overalt i byen. Dersom du tar en førjulstur til Berlin vil du kunne velge mellom rundt 60 julemarkeder.

Fra slutten av november, som regel den 25., brer julestemningen seg over Berlin. Bak Alexanderplatz finner du markedet Berliner Weinachtzeit. Et annet julemarked som nærmest kan anses som en instutisjon i Berlin, er WeinachtsZauber på Gendarmenmarkt i bydelen Mitte. 

WeinachtsZauber er åpent mellom 23. november - 31. desember. 

Berliner Weinachtzeit kan du besøke fra 23. november - 4. januar. 

Bestill feriebolig i Berlin

Besøk noen av de mest kjente julemarkeder i Europa fra en feriebolig

7. Julemarkedet på Campo Pequeno i Lisboa

I slutten av november åpner dørene til Lisboas julemarked. Dette er kanskje ikke like prangende som de du finner i andre europeiske hovedsteder, men det betyr ikke at markedet ikke får deg i julestemning.

Her kan du kjøpe håndverk og deilige lokale spesialiteter som honningkaker og kirsebærlikør. I Lisboa kan du også ny god portugisisk mat, shopping og et yrende uteliv. 

Mercado de Natal do Campo Pequeno kan du besøke 29. november - 1. desember.

Søk feriebolig i Lisboa

8. Dra til Wien og opplev noen av de eldste julemarkedene i Europa

Noen av de eldste og mest tradisjonsrike julemarkedene i Europa finner du i Wien. Her har de hatt julemarkeder siden slutten av 1200-tallet! De største og mest kjente av dem finner du i byens historieske kvarter, Spittelberg-markedet, på Schönbronn slott og utenfor rådhuset i byen.

Besøk den vakre byen full av historie på en romjulstur, og ta deg en tur blant alle bodene med mat, julepynt og kunsthåndverk. Nyt en kopp Glühwein og la deg rive med av den fantastiske julestemningen!

Opplev julemarkedene i Wien fra midten av november. 

Finn feriehus i Wien

9. Julemarked på Liseberg i Gøteborg 

I slutten av november forvandles Gøteborg til "julstaden" og her kan du komme i stemning gjennom konserter, shopping og julemarkeder. En av de aller fineste opplevelsene får du i Liseberg! Opplev varmen fra millioner av lys når Liseberg forvandles til et juleeventyr. Fra midten av november får fornøyelsesparken på sin glitrende juledrakt, og du kan blant annet kjøre karuseller, handle julegaver, se isdans og gå på skattejakt i middelalderbyen. Spente barn kan dessuten legge igjen ønskelisten hos selveste nissen! 

Besøk julemarkedet på Liseberg fra den 14. november - 30. desember.

Se ferieboliger nær Gøteborg

Besøk noen av de beste julemarkeder i Europa

Velg privat overnatting til ferien

Finn ferieboliger nær noen av de mest populære julemarkedene i Europa hos NOVASOL. Hvorfor ikke utvide oppholdet og tilbringe juleferien i en av våre feriehus eller hytter? Lei en feriebolig i julen og gjør årets julefeiring til en spennende opplevelse. Bruk dagene til å gå turer i området, besøk et hyggelig julemarked eller kjøp inn de siste julegavene i de lokale butikkene.