Drømmer du om å feire jul og nyttår på fjellet?

Snart er den beste tiden av året her igjen! Drømmer du om en hvit jul på fjellet med nypreparerte skispor rett utenfor hyttedøren? Eller frister det å ferie jul på Vestlandet omgitt av snødekte fjelltopper? Uansett hvor og hvordan du ønsker å tilbringe årets juleferie, finner du en hytte som passer dine ønsker hos NOVASOL. 

 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Velger du å feire jul og nyttår på fjellet, kan du kombinere skiturer med god mat og hyttekos foran peisen. Mange velger å feire jul på hytta for å få en avveksling fra de vante omgivelsene. Kanskje kommer familien langveisfra, og da er en hytte en fin måte å samle alle under samme tak. Trenger du inspirasjon til spennende og morsomme aktiviteter for hytteturen - vi har samlet våre beste tips og pakkeliste til en vellykket hyttetur!

Vi har hytter til leie i julen over hele Norge, så du trenger kun å bestemme deg for beliggenhet og finne en hytte som rommer hele familien. Vi har hytter der det er plass til opp mot 30 personer og små, koselige hytter hvor det er plass til den nærmeste familien.

Finn hytte i Norge til julefeiringen

Hytteutleie i julen

Stressfri jul på hytta

Det blir ikke koseligere enn å feire jul på fjellet! Når snøen uteblir i byen, lokker fjellet med gode skiforhold og julestemning. Leier du hytte på fjellet i julen, kan du virkelig senke skuldrene. Etter en forfriskende skitur, kan du sette deg under pleddet med en kopp kakao, mens «Tre nøtter til Askepott» ringer julen inn. 

Jul er tiden der familien samles for stemningsfulle øyeblikk. Sett ribba, pinnekjøttet, potetene, surkålen, og hva enn det måtte være, på bordet med levende stearinlys og nyt julekvelden sammen i rolige omgivelser! Har dere hund, så kan dere naturligvis også leie en dyrevennlig hytte, hvor den er mer enn velkommen som julegjest - helt gratis.

Topp 3 destinasjoner hvor du kan feire jul på fjellet

1. Gol - skientusiastens juleparadis

Å holde juleferie i Gol er for deg som vil tilbringe mest mulig tid med ski på beina. Om vinteren på Gol finner du hele tre alpinanlegg, i tillegg til uendelig mange skiløyper for langrenn.

Gol og Golsfjellet har rundt 320 kilometer med preparerte løyper. De fleste turene starter på høyfjellet, og passer derfor for hele familien. 

Skal du leie hytte på Gol i julen må du sjekke ut disse flotte turene: 

  • Golsfjellet. Pakk sekken med kakao og grillpølser, og tilbring dagen i de fine løypene på Golsfjellet. Her finnes rundt 150 kilometer med løyper som passer for hele familien.
  • Nystølfjellet. Ta turen opp til Gols høyeste fjell, Nystølvarden. Underveis kan du nyte en vakker og variert natur. 

Finn hytte til juleferien i Gol

Juleferie i Norge

2. Hovden - minnerik julefeiring på fjellet i Setesdal 

Hovden i Setesdal er et skikkelig vinterparadis, og kanskje spesielt i julen. Vil du sikre deg en hvit jul er det hit du skal legge ferien. På Hovden kan du legge ut på langrennstur i velpreparerte løyper, eller teste terrengparken i Hovden Alpinsenter.

Etter flere dager med ski på beina kan du varme opp såre muskler i Hovden Badeland & Spa. Reiser du med barn blir dette garantert en morsom opplevelse i romjulen. I badelandet finnes blant annet sklier og vannfall. Trenger du flere tips om hva du kan gjøre på Hovden - vi har samlet våre beste tips til vinteren på Hovden!

Bestill årets juleferie på Hovden

3. Røldal - garantert hvit jul!

I Røldal er du garantert en julefeiring med mye snø. I skianlegget kommer det rundt 11 meter snø hvert år, noe som burde holde for alle og enhver. Nesten hele alpinanlegget i Røldal ligger over tregrensen, så her har du massevis av boltreplass på fjellet. Trives du bedre med langrennski på beina, kan du for eksempel legge ut på velpreparerte løyper inn i Seljestadjuvet. 

Søk hytte til juleferie i Røldal

Leie hytte på fjellet i juleferien

Ferie nyttår på fjellet

Nyttårsaften er for mange en spesiell kveld hvor man feirer starten på et nytt år sammen med familie og venner. Det kan være deilig å komme seg vekk fra byen i nyttårshelgen, og ut i skogen eller opp på fjellet. Planlegg en nyttårsfeiring på fjellet og ring det nye året inn sammen med dine nærmeste. Våre hytter i Norge er godt utstyrt med det meste du måtte trenge til å trylle frem deilig nyttårsmat. Første nyttårsdag kan du tilbringe i skisporet, eller foran peisen med en god bok. 

En del av hyttene som er tilgjengelige for leie rundt nyttår har dessuten badstue og boblebad. Sprett en flaske med noe godt å drikke under stjernehimmelen, mens årets siste kveld går mot slutten. Kanskje fylles himmelen av raketter også?Se store hytter i Norge (10+ personer)

boblebad på hytte

Hytte på fjellet med gode skimuligheter

Er lange skiturer blant snøtunge trær synonymt med å feire jul og nyttår på fjellet for deg? Ved veldig mange destinasjoner rundt omkring i landet kan du spenne på deg skiene og legge ut på tur i velpreparerte løyper i fantastisk natur

Skal du leie hytte i juleferien, kan du ta en titt på våre ferieboliger tett på skimuligheter. 

Søk hytter tett på langrenn (maks 5 km)

Søk hytter tett på alpinanlegg (maks 5 km)

Tradisjonsrik jul på hytta!

Det er ingenting som står i veien for at du ikke skal ha den samme gode julefeiringen på en leid hytte. Det fine med å reise bort i juleferien, er jo nettopp friheten til å planlegge dagene akkurat som du selv ønsker. Noen velger å ta med juletreet på hytta, mens andre ønsker et år uten for mye pynting. Her er det ingen regler for hvordan din julefeiring i en NOVASOL-hytte skal se ut. Det viktigste er jo at familien samles og har det hyggelig sammen. 

Hos NOVASOL hytteutleie finner du ferieboliger som passer til alle typer julefeiring. Uansett om du skal tilbringe julen med mange eller få, på fjellet eller ved sjøen. Finn din favoritt i dag og bestill årets juleferie hos oss. 

Se alle hytter i Norge til årets julefeiring

| Forfatter
(Publisert første gang: )