Ferie i Lofoten

Tidenes eventyr ligger foran deg på ferie i Lofoten. Øygruppa er en av verdens vakreste, med sin unike kombinasjon av spisse fjell, kritthvite strender, sjarmerende fiskevær og moderne broer som knytter det hele sammen. Perfekt for deg som vil være omgitt av spektakulær natur på ferie i Norge

Lofoten består av øyene Austvågøy, Vestvågøy, Gimsøy, Flakstadøy, Moskenesøy, Værøy og Røst, som hver og en byr sine særegenheter. Veiene i Lofoten slynger seg gjennom øylandskapet, hvor den ene utsikten er enda vakrere enn den forrige. Her finner du glede i å føle deg liten blant storslått natur. Lei en hytte i Lofoten og reis på oppdagelsesferd blant variert og spennende naturen, opplev kystkulturen og smak på matskatter fra havet.

Det gjestfrie folket i nord ønsker deg velkommen på din neste ferie i Lofoten.

Bestill ferie i Lofoten

Ferie i Lofoten

Ferie i Lofoten med barn

Skal du på ferie i Lofoten med barn, har du mye å se frem til. Det er flust av opplevelser i Lofoten som får barna til å smile bredt. Barn liker å utforske, leke og lære. Derfor er det lurt å sette av god tid til å utforske krikene og krokene av Lofoten. I tillegg til flotte turer i fjellet kan du krydre oppholdet med morsomme aktiviteter for hele familien. 

For å gjøre det litt lettere for deg, har vi samlet et knippe familievennlige opplevelser på ferie i Lofoten. 

Fire flotte aktiviteter til ferie med barn i Lofoten:

1. Strandferie i Lofoten

Det virker kanskje rart å skulle reise nord for polarsirkelen for å dra på strandferie, men i Lofoten er det faktisk tilfellet. Her finner du langstrakte sandstrender i verdensklasse. Lek på kritthvite strender, bygg sandslott eller gå på skjellsanking. Noen av de mest kjente strendene i Lofoten er Hauklandstranda, Bunesstranda, Rambergstranda, Kvalvika og Uttakleiv. Er du ekstra tøff bør du teste et bad i det arktiske havet. Bare ikke forvent de varmeste badetemperaturene. På ferie i Lofoten er du aldri langt unna en spektakulær strandopplevelse.

2. Prøv lykken under lofotfisket

Kanskje aller mest er Lofoten kjent for sitt gode fiske, og sjansene for å få fisk er store. Ønsker du en autentisk opplevelse fra kystsamfunnet, så ta med deg familien på jakt etter lofottorsken. Litt ekstra gøy er det å seile ut fra Henningsvær, mens barna synger «en ekte Lofottorsk jeg er for jeg er født i Henningsvær…». Det finnes en rekke organiserte fisketurer i Lofoten. På turen opplever dere Lofotens unike skjærgård med stupbratte fjell, holmer, strender og rike dyreliv. Fileter fisken på sjøen, ta fangsten med hjem til ditt feriehus i Lofoten, og tilbered et herlig måltid av fersk fisk til hele familien. 

3. Bli bedre kjent med Lofotens vikinghistorie

Stig inn i Lofotr Vikingmuseum og inn i en annen tid. Lofoten er sterkt knyttet til vikingtiden, og på museet på Borg får familien spennende opplevelser i et levende miljø. Museet er en tro rekonstruksjon av verdens største langhus fra vikingtiden, som var setet til en av Nord-Norges mektigste menn på sin tid, Høvdingen av Lofotr. Funnet av langhuset er en sensasjonell oppdagelse, vel verdt et besøk på din ferie i Lofoten med barn. Opplev hvordan vikingene levde i Lofoten og lær deg viktige ferdigheter som øksekast og hvordan skyte med pil og bue. Bli med å ro vikingskipet, spis mat som en ekte viking og kjenn på historiens sus. 

4. Se øygruppen fra hesteryggen

Opplev Lofoten på islandshest, og kom tett på naturen. Hesteridning på Gimsøya er en unik naturopplevelse tilpasset gruppens ferdigheter og ønsker, så alle skal få en fin opplevelse fra hesteryggen. Fra Hov på Gimsøya kan hele familien delta i ulike organiserte rideturer, hele året. Ri langs de kritthvite sandstrendene i midnattssol, eller under nordlyshimmelen. Alt fra nybegynnerkurs til helgeturer. Hestene er snille og rolige, og egner seg godt som en familieaktivitet i Lofoten.

Her kan du bestille familieferie i Lofoten

Strender i Lofoten

Aktiv ferie i Lofoten

Foretrekker du en aktiv ferie der naturen spiller hovedrollen, er Lofoten det perfekte reisemålet for deg. På ferie i Lofoten får du servert store opplevelser mellom himmel og hav som du sent vil glemme. Har du allerede drømt deg bort i spektakulære bilder av øyriket, kan du glede deg over at de stemmer med virkeligheten. Start dagen med en liten fjelltur, etterfulgt av et forfriskende bad i Lofothavet, golf mellom kritthvite strender og grønne greener, og grilling under midnattssolen. Kanskje er du så heldig og være på rett sted til rett tid når du plutselig oppdager en spekkhoggerfamilie på vei langs kysten for å toppe det hele. Lofoten er aktiv ferie blant storslått natur og rikt dyreliv. 

Tre spektakulære opplevelser på ferie i Lofoten:

  • På tur i kajakkparadis

Den beste utsikten over Lofoten er ikke begrenset til fjelltoppene, men også fra sjøsiden er øyriket majestetisk. Padle gjennom krystallklart vann, se bratte fjellsider stupe ned i sjøen, og kom tett på dyrelivet langs kysten. Kajakk er det perfekte fremkomstmiddelet for å finne Lofotens skjulte perler som andre turister ikke engang vet eksisterer. Stopp innom idylliske småsteder der bilveien ikke når fram. For selv om Lofoten er et populær reisemål, vil du alltid kunne finne et bortgjemt sted som bare vil være ditt for dagen. Tenkt deg å ligge på en kritthvit strand uten et eneste menneske. De store naturopplevelsene fra havkajakken gir en glede over å føle seg liten. Og kanskje er det nettopp derfor Lofoten har blitt et yndet ferieparadis for kajakkpadlere.

  • Surf på verdens nordligste kvalitetsbølger

Glem tropiske surfeparadis. Nå er det lille Unstad i Lofoten som gjelder. Se for deg å surfe med stupbratte fjell som bakteppe, på heftige bølger i havgapet. Ingen steder i Nord-Europa er det mer bølgesikkert enn på Unstad i Lofoten. Destinasjonen har blitt verdenskjent blant både profesjonelle surfere og nybegynnere på søken etter mektige opplevelser i arktisk miljø. Visste du at surfingen kom til Unstad allerede i 1963, med to lokale gutter som tok med seg sporten hjem etter arbeid i Australia? Siden den gang har Unstad utviklet seg til en profesjonell arena hvor Unstad Arctic Surf tilbyr kvalitetsopplevelser i det villeste av Lofotens natur. Mange vil si at Lofoten er det beste surfestedet i Norge, så bli med og kast deg på bølgen neste gang du er på ferie i Lofoten. 

  • Buldring i fjæresteinene 

På avstand ser fjellene i Lofoten ut som en sammenhengende vegg mot verden. Rekken av bratte fjell kalles populært Lofotveggen. Og med denne betegnelsen forstår du kanskje hvilke muligheter som naturlig ligger til rette for klatring i Lofoten. Fjellene i Lofoten er verdenskjente for nettopp gode klatremuligheter. Her er det ingenting å utsette på hverken steinkvalitet eller utsikt, og alle nivåer av klatring er dekket. Faktisk er Lofoten regnet som en av de beste destinasjonene i Norge for klatring, men er også i toppsjiktet i europeisk sammenheng. Enten du vil buldre i fjæresteinene ved Vågekallen, klatre på Svolværgeita eller melde deg på et klatrekurs for nybegynnere, så gir alle store naturopplevelser.

Feriehus i Lofoten

Flotte og korte fjellturer fra hytta i Lofoten 

Øyriket Lofoten er kjent for sin mektige natur. En særegen kombinasjon av hav, øyer og fantastiske fjellformasjoner som stuper rett ned i havet. På fjelltur får du beundre utsikten over dette unike landskapet i nord fra toppene. Heldigvis er ikke fjellene uovervinnelige selv om de kan se sånn ut ved første øyekast. Variasjonen av fjellturer i Lofoten er overraskende stor - fra enkle turer som passer perfekt når barna er med, til utfordrende turer der bratte og smale partier krever konsentrasjon og erfaring. Belønningen du får på toppene er verdt alle skritt, men best av alt er at du ikke behøver gå langt for å komme til den flotteste utsikten. Hele familien kan derfor bli med på topptur i Lofoten. Pakk sekken med masse godt, og spis lunsj til den uforglemmelige utsikten over øyriket.

Her har vi samlet et utvalg flotte og (forholdsvis) korte fjellturer i Lofoten - alle med utsiktgaranti om finværet er med deg

•    Tjeldbergtinden på Austvågøy (367 m.o.h.)
•    Delpen på Austvågøy (374 m.o.h.)
•    Hoven på Gimsøya (368 m.o.h.)
•    Mannen på Vestvågøy (400 m.o.h.)
•    Offersøykammen på Vestvågøy (436 m.o.h.)
•    Yttersandheia på Moskenesøy (281 m.o.h.)
•    Ryten på Moskenesøy (543 m.o.h.)
•    Reinebringen på Moskenesøy (448 m.o.h.)
•    Nubben på Flakstadøya (240 m.o.h.)
•    Håen på Værøy (438 m.o.h.)

Storslått natur hele året

Lofoten har blitt en populær destinasjon for hele verden, og setter stadig nye turistrekorder. Her er det gode opplevelser året rundt, så hvorfor ikke reise utenfor de travleste turistmånedene? 

Er du fiskeentusiast eller ønsker å ta barna med på en uforglemmelig fiskeopplevelse, så må du ta turen til Lofoten i perioden februar til april når det berømte Lofotfisket pågår. I over 1000 år har Lofoten vært kjent for sitt skreifiske. Lei egen båt eller bli med erfarne mannskap på Lofothavet. Opplev det spennende øyeblikket når storskreien kommer på kroken. Fisk din egen middag, ta den med tilbake til din hytte i Lofoten, og tilbered et herlig fiskemåltid for hele familien.

Psst! En hytte tilrettelagt for fiskeren gir lofotfisket det lille ekstra. Visste du at NOVASOL har egne fiskehus i Lofoten

Kanskje akkurat denne kvelden danser også nordlyset over den mørklagte himmelen. Nordlyset er naturens mest spektakulære lysshow, og nord i landet finner du mange av verdens beste steder for å se det magiske fenomenet. I Lofoten er det svært gode nordlyssjanser. Ekspertene sier at september, oktober og mars er de beste månedene, men egentlig kan du se nordlyset hele året. For å oppleve naturfenomenet på sitt beste forutsetter det bare at himmelen er mørk og været klart. Lei en hytte i Lofoten, og kanskje du får nordlyset med på kjøpet.

Se hytter med panoramautsikt i Lofoten

Lei hytte i Lofoten