Finn feriehus til påskeferien

Har du ikke lagt planer for påskeferien enda? Vi har samlet noen av våre favorittdestinasjoner for årets påskeferie – uansett om du vil ut i den norske fjellheimen, på storbytur eller til varmere strøk. Hos NOVASOL finner du ferieboliger som passer for alle typer ferie. Kanskje planlegger du å bruke noen feriedager for å få langfri? Finn riktig feriehus til påskeferien her!

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Hvor skal du reise i påsken? 

Leier du et feriehus i påskeferien er forutsetningene tilstede for avslappende dager sammen med familie eller venner. Med hele familien samlet i et stort feriehus har dere både tid og rom til lange morgener rundt påskefrokosten, felles innsats rundt grytene på kjøkkenet og hyggelige kvelder i den innbydende stuen. Hos NOVASOL finner du ferieboliger over hele Europa, og mulighetene for en hyggelig påskeferie i Norge, eller ved en helt ny og spennende destinasjon, er mange.

Finn din perfekte hytte til påskeferien i Norge hos NOVASOL

 

Påskeferie i en hytte på fjellet

Det er ingen hemmelighet at vi nordmenn elsker påskefeiring i den norske fjellheimen. Bilen pakkes med barn og hunder, og vi har gått til innkjøp av både Kvikk Lunsj og appelsiner, før vi vender nesa mot påskefjellet. I påsken står kosen i fokus, og frokosten kan gjerne vare i flere timer. I påsken er det jo ikke noe som haster.

År etter år valfarter vi nordmenn til fjells i påsken. I lavlandet er vårløsningen i full gang, med sildrende bekker og vårblomstrer som titter fram, men i fjellet har enda ikke vinteren sluppet grepet.

Mange av våre feriehus i Norge ligger i de norske fjellområdene, i nærheten av populære alpinanlegg. Som regel er forholdene i bakken fortsatt utmerkede i påsken, og en hytte er et godt alternativ også når familien eller vennegjengen planlegger påskeferie på et våre typiske vintersportsteder.

Lange skiturer over hvite vidder med hele familien er for mange den optimale påskeopplevelsen. Leier dere en av våre hytter i fjellregionen er utgangspunktet det beste. Mens noen legger ut på dagstur på ski, velger kanskje andre av famliemedlemmene å tilbringe late timer i hytteveggen. Sol, appelsiner, kvikklunsj og krim er ikke bare klisjeer – det er selve symboler på det norske påskeeventyret. Hygge rundt peisen når kvelden kommer sørger for den perfekte avslutningen på dagen.

Har du lyst til å tilbringe påskeferien i en hytte på fjellet, men har ikke egen fritidsbolig? Finn den perfekte blant NOVASOLs hytter over hele Norge.

Finn hytte til påskeferien i Oppland

Finn hytte til påskeferien i Hedmark

Finn hytte til påskeferien i Telemark

Lei hytte til påskeferien hos NOVASOL

Påskeferie i solen – bytt ut snø og fjell med sol og strand

Frister det heller med litt sol og varme i påskeferien? Her hjemme i Norge er det ikke lenger helt vinter, men det er ikke helt vår heller. Vi kan så vidt skimte sommerferien der fremme, og påsken gir oss noen etterlengtede fridager. De kan du bruke på akkurat det du vil – kanskje har du allerede nå lyst på litt sol og varme? Mens vi fryser på tærne her hjemme i Norge, begynner det å bli varmere flere steder i Europa. 

I feriefavoritten Spania kan du mange steder kjenne etterlengtede solstråler på kroppen, men det blir fort kjølig på kveldstid. Det fineste vårværet i Spania venter ved middelhavskysten. Det er også her noen av Spanias mest populære feriebyer ligger, som Marbella, Malaga og Fuengirola.

Leier du et feriehus på Costa Blanca kan du forvente en gjennomsnittlig temperatur på opptil 21 grader.

Velger du en ferie ved Costa del Sol, også kalt solkysten, kan du forhåpentligvis glede deg over 20 varmegrader på dagtid.

Nyt opptil 19 grader på dagtid når du leier et feriehus på Costa Brava.

Tilbring påskeferien i Spania gjennom NOVASOL

3 storbyer til påskeferien

Mange benytter anledningen til å ta seg noen ekstra fridager innimellom påskens helligdager. Hva med en langhelg i en europeisk storby i påsken? 

Tradisjonsrik påskefeiring i Roma

Er du på utkikk etter en unik ferieopplevelse bør du ta turen til Roma i påsken. Påsken er en veldig viktig høytid i den katolske kirke, og det vil du raskt oppdage dersom du leier en feriebolig i Italia i påskeferien. Velger du en langhelg i Italia i påsken må du derfor være forberedt på at noen butikker og restauranter kan holde stengt 1. og 2. påskedag. De største turistattraksjonen vil som regel ha vanlige åpningstider, med unntak av museene i Vatikanet. 

Se ledige ferieboliger i Roma

Storbyhygge i Praha

Gikk du glipp av årets julemarkeder i Praha? Nå har du sjansen til å oppleve storbyens hyggelige påskemarkeder i stedet. Markedene finner du på torgene i gamlebyen og Wencesla, og er åpne store deler av april. Påskemarkedene er en måte å feire våren på – det liker vi! Her kan du vandre mellom boder fylt med håndlagede gjenstander, og lokal mat og drikke. 

Se ledige ferieboliger i Praha

Opplev sydentemperaturer - i Tyskland!

Du trenger ikke reise langt for å oppleve sydentemperaturer i påskeferien. Visste du at Europas største tropiske badeland ligger rett utenfor Berlin? I Tropical Islands venter blant annet regnskog, palmer, strender og levende dyr. Alt dette i en gigantisk hall, som tidligere ble brukt til å produsere luftskip. 

Det er utrolig mye å finne på i Tropical Islands og det kan være fint å ha tid til å virkelig nyte alt det parken kan by på. Vi kan blant annet nevne Tysklands høyeste vannsklie, tropisk saunaområde, spa og minigolf. 

Bor du i et av NOVASOLs feriehus ved Tropical Islands har du gratis inngang under hele oppholdet.

Se ledige feriehus ved Tropical Islands her

Det er fint å legge inn noen dager i Berlin også. Den tyske storbyen kan friste med spennende shopping, trendy kafeer og restauranter, og mange museer som passer barnefamilier midt i blinken, som MachtMitMuseum og Kindermuseum Labyrinth.
 

Ta med barna til et feriehus i Tropical Islands

Store ferieboliger til hele familien

For mange er nettopp påsken tiden da familiemedlemmer fra nær og fjern samles, og hvorfor ikke legge treffet til en av våre store ferieboliger? Velg et hus som er passe stort for nettopp ditt behov, og så kan hver og en komme og gå som det passer dem. Noen tar kanskje en hel ukes ferie, mens andre titter innom for et par dagers påskehygge. Med et av våre store feriehus som base blir det heller ikke noe problem å ta imot de som helt spontant bestemmer seg for å slutte seg til gjengen. Feriehus er synonymt med spontanitet.

Skal påskeferien ha litt ekstra luksus, kan du velge et stort feriehus med basseng og spa. Det er godt å skjemme seg litt bort iblant, og i et feriehus med jacuzzi, sauna og svømmebasseng ligger alt til rette for nettopp det. Eller velg et aktivitetshus, som er utstyrt med spill som for eksempel biljard, bordtennis og dart. Her kan familien lage sin egen lille turnering, og kanskje vanker det et ekstra velfylt påskeegg til vinneren? NOVASOLs feriehus finner du over hele Europa, og du finner garantert et som passer for nettopp dere.

Påskeferie i Danmark

Over hele Danmark finner du innbydende feriehus, som bare venter på å få lov til å danne rammen om påskeferien. Eller en langhelg i forbindelse med de mange helligdagene i mai, dersom det skulle passe bedre. Du kan velge et sommerhus ved havet, et hus i utkanten av en større by eller på en av de vakre danske øyene. Mulighetene er mange, avstandene korte og opplevelsesmulighetene tallrike. Også utenom høysesong, selv om de fleste av de store fornøyelsesparkene fortsatt er i vinterdvale. Du møter ikke så mange turister her på denne tiden av året, og det lokale særpreget kommer tydeligere frem.

La et stort feriehus i Danmark være utgangspunktet for hyggelige utflukter til sjarmerende småbyer, oppsøk små museer og gårdsutsalg, smak på lokale delikatesser på gjestfrie små kafeer – kjenn på det unikt danske. Eller hva med en biltur på stranden? Det er fullt mulig flere steder på denne tiden av året, og frihetsfølelsen du kjenner når du gir gass og suser av gårde langs strandkanten er noe helt for seg selv. Etter spennende utflukter er det godt å komme tilbake til feriehuset, sparke av seg skoene, synke ned i de komfortable møblene og bare nyte det å ha tid til hyggelig samvær med familiemedlemmene.

Påskeferie i feriehus i Danmark

Ta med hunden til Danmark

Også familiens hund kan bli med på påskeferie i et sommerhus, da mer enn halvparten av NOVASOLs feriehus i Danmark mer enn gjerne tar imot firbeinte gjester – helt uten ekstra omkostninger. Mer hundevennlig land enn Danmark skal du for såvidt lete lenge etter. Her er det helt vanlig at de firbeinte er med resten av familien på restaurant, og selv om det er det er båndtvang fra 1. april finnes det et stort antall såkalte «hundeskover» over hele landet, der hunder kan løpe fritt hele året.

Husk at hunden også må ha pass når den skal utenlands! Rådfør deg med dyrlegen din om hva som kreves av vaksiner og kurer hvis dere vurderer å ta med hunden på påskeferie til et av våre feriehus i Danmark. 

Ofte stilte spørsmål om leie av feriehus i påskeferien

Hvor kan jeg leie feriehus i påskeferien?

Mange av våre gjester velger å leie feriehus i Danmark, Spania og Norge i påskeferien. Andre velger en ferieleilighet i storbyer rundt omkring i Europa, som Roma, Berlin og Praha.
 

Kan jeg ta med hunden på påskeferie?

Hunden skal selvfølgelig få bli med på påskeferie! Vi har et stort antall feriehus, hytter og ferieleiligheter der hunden er hjertelig velkommen – også i påskeferien.
 

Hvor reise på påskeferie med barn?

Påskeferie er familietid. Skal du på påskeferie med barn, kan du leie hytte på fjellet i Norge eller reise til varmere strøk i Spania. Vi har mange barnevennlige ferieboliger i 26 land, så det er kun fantasien som setter grenser for hvor du kan dra på påskeferie.
 

Kan jeg leie feriehus utenfor Norge i påsken?

Påskeferien er en god anledning til å få en forsmak på sol og varme. Mange velger å legge ferien til Spania, der du mange steder kan nyte behagelige temperaturer allerede i påsken. Du finner mange alternativer på novasol.no, blant annet store villaer, feriehus med basseng og barnevennlige ferieboliger i Spania.
 
| Administrator
(Publisert første gang: )