Tilbring påsken i et feriehus

Leier du et feriehus i påskeferien er forutsetningene tilstede for avslappende dager sammen med familie eller venner. Med hele familien samlet i et stort feriehus har dere både tid og rom til lange morgener rundt påskefrokosten, felles innsats rundt grytene på kjøkkenet og hyggelige kvelder i den innbydende stuen. Hos NOVASOL finner du en rekke ferieboliger på kryss og tvers av Europas landegrenser, som danner rammene for en påskeferie hvor nære og kjære samles.

Trykk for å aktivere kortet

Behagelig påskeferie i feriehus

Frokosten kan gjerne vare i flere timer, for det er jo ikke noe som haster, og etterpå frister det kanskje med en vandringstur i påskestille omgivelser. En tur langs stranden eller i skogen sørger for frisk luft og ny energi. Strender der det sommerstid myldrer av liv ligger nesten folketomme nå, men de er ikke mindre imponerende av den grunn. Luften er frisk og salt, og vårblomstene som titter frem i klittene bærer bud om at sommeren er rett rundt hjørnet. Mange av våre ferieleiligheter og feriehus i Danmark ligger tett på stranden, ofte med panoramautsikt over omgivelsene. Det er noe med fargene i det danske landskapet. Ikke bare i de gamle bohemenes kunstnerparadis Skagen, men langs hele kystlinjen.

Vel tilbake i feriehuset samles dere kanskje rundt bordet for å male påskeegg? For barna er det alltid stas å få blåse ut plommen og hviten selv, før de dekorerer eggene i alle regnbuens farger. Og hvem vet – kanskje kommer selveste påskeharen innom og innbyr til skattejakt i hagen?

Påskerferie i feriehus

Store ferieboliger til hele familien

For mange er nettopp påsken tiden da familiemedlemmer fra nær og fjern samles, og hvorfor ikke legge treffet til en av våre store ferieboliger? Velg et hus som er passe stort for nettopp deres behov, og så kan hver og en komme og gå som det passer dem. Noen tar kanskje en hel ukes ferie, mens andre titter innom for et par dagers påskehygge. Med et av våre store feriehus som base blir det heller ikke noe problem å ta imot de som helt spontant bestemmer seg for å slutte seg til dere. Feriehus er synonymt med spontanitet.

Skal påskeferien ha litt ekstra luksus, kan dere velge et feriehus med basseng og spa. Det gjør å skjemme seg litt bort iblant, og i et feriehus med jacuzzi, sauna og svømmebasseng ligger alt til rette for nettopp det. Eller dere kan velge et aktivitetshus, som er utstyrt med spill som for eksempel biljard, bordtennis og dart. Her kan dere lage deres egen lille turnering, og kanskje vanker det et ekstra velfylt påskeegg til vinneren? NOVASOLs feriehus finner du over hele landet, og du finner garantert et som passer for nettopp dere.

Kanskje trives dere så godt at det å feire påske i et av NOVASOLs feriehus i Europa blir en årlig tradisjon? Hjertelig velkommen skal dere være.

Påskeferie i Danmark

Over hele Danmark finner dere innbydende feriehus, som bare venter på å få lov til å danne rammen om påskeferien deres. Eller en langhelg i forbindelse med de mange helligdagene i mai, dersom det skulle passe bedre. Dere kan velge et sommerhus ved havet, et hus i utkanten av en større by eller på en av de vakre danske øyene. Mulighetene er mange, avstandene korte og opplevelsesmulighetene tallrike. Også utenom høysesong, selv om de fleste av de store fornøyelsesparkene fortsatt er i vinterdvale. Du møter ikke så mange turister her på denne tiden av året, og det lokale særpreget kommer tydeligere frem.

La et stort feriehus være utgangspunktet for hyggelige utflukter til sjarmerende småbyer, oppsøk små museer og gårdsutsalg, smak på lokale delikatesser på gjestfrie små kafeer – kjenn på det unikt danske. Eller hva med en biltur på stranden? Det er fullt mulig flere steder på denne tiden av året, og frihetsfølelsen dere kjenner når dere gir gass og suser av gårde langs strandkanten er noe helt for seg selv. Etter spennende utflukter er det godt å komme tilbake til feriehuset, sparke av seg skoene, synke ned i de komfortable møblene og bare nyte det å ha tid til hyggelig samvær med familiemedlemmene.

Ta med hunden til feriehuset

Også familiens hund kan bli med på påskeferie i et sommerhus, da mer enn halvparten av NOVASOLs feriehus i Danmark mer enn gjerne tar imot firbeinte gjester – helt uten ekstra omkostninger. Mer hundevennlig land enn Danmark skal du for såvidt lete lenge etter. Her er det helt vanlig at de firbeinte er med resten av familien på restaurant, og selv om det er det er båndtvang fra 1. april finnes det et stort antall såkalte «hundeskover» over hele landet, der hunder kan løpe fritt hele året. Husk at hunden også må ha pass når den skal utenlands! Rådfør deg med dyrlegen din om hva som kreves av vaksiner og kurer hvis dere vurderer å ta med hunden på påskeferie til et av våre feriehus i Danmark.

Lei hytte i Norge til påskeferien

 

Hytte i Norge

Dersom ski og snø er en forutsetning for en vellykket påskeferie, er nok ikke Danmark stedet. Da må du heller se deg om etter en av våre velutstyrte hytter i den norske fjellheimen. År etter år valfarter vi nordmenn til fjells i påsken. I lavlandet er vårløsningen i full gang, med sildrende bekker og vårblomstrer som titter fram, men i fjellet har enda ikke vinteren sluppet grepet.

Lange skiturer over hvite vidder med hele familien er for mange den optimale påskeopplevelsen. Leier dere en av våre hytter i fjellregionen er utgangspunktet det beste. Mens noen legger ut på dagstur på ski, velger kanskje andre av famliemedlemmene å tilbringe late timer i hytteveggen. Sol, appelsiner, kvikklunsj og krim er ikke bare klisjeer – det er selve symboler på det norske påskeeventyret. Hygge rundt peisen når kvelden kommer sørger for den perfekte avslutningen på dagen.

Mange av våre feriehus i Norge ligger i de norske fjellområdene, i nærheten av populære alpinanlegg. Som regel er forholdene i bakken fortsatt utmerkede i påsken, og en hytte er et godt alternativ også når familien eller vennegjengen planlegger påskeferie på et våre typiske vintersportsteder.