Legger du ferien til Ål i vinter, vil du oppleve et populært skianlegg med massevis av plass for alpinister, freestylekjørere og snøbrettentusiaster. Helt perfekt hvis du er glad i luftige hopp, fart og spenning! Hvis du foretrekker mer rolige aktiviteter i din vinterferie, er det store familieområdet ideelt.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Ål Skisenter

Ål ligger sentralt til i Hallingdal, mellom Geilo og Hemsedal – to andre populære skidestinasjoner i Norge. Ål Skisenter ligger i Votndal, ca. 7 km fra Ål sentrum. Skianlegget er ikke blant de største, men er velkjent og et yndet sted for alpinister og folk som har god erfaring med å ha ski på beina.

Ål Skisenter har 6 nedfarter – 2 svarte, 1 rød, 1 blå og 2 grønne. Her finner dere altså bakker for enhver, og det store familieområdet med skiskole og barnetrekk egner seg godt for barnefamilien.

Det er en maks høydeforskjell på 472 meter i bakkene her, og kvaliteten på nedfartene er svært god. Faktisk har Ål skisenter en av de beste slalåmløypene i Norge, Svartebergløypa, som har blitt brukt av både dame- og herrelandslaget ved flere anledninger.

Ål Skisenter har også en terrengpark med masse morsomme rails og utfordrende hopp, som kan glede enhver. 

Ål skisenter har nedfarter for enhver

 

Langrenn i Ål

Ål er ikke bare skidestinasjonen for folk som er ute etter utfordrende og velpreppa nedfarter. Det er også en helt fantastisk langrennsdestinasjon, og har over 430 km med preparerte løyper som går gjennom skogsområder og på høyfjellet.

Det ligger en rekke fjellstuer langs langrennsløypene, og her er det fint å ta en pause underveis på de litt lengre – eller kortere – turene. Dette gjør Ål til en yndet destinasjon for barnefamilier på ferie, enten i vinterferien eller påskeferien

Ål har også flotte langrennsløyper

Morsomme vinteraktiviteter i Ål

I tillegg til flotte langrennsløyper og heftige nedfarter har Ål også mye annet morsomt å by på. På Skarslia Ski- og akesenter finner du for eksempel Norges lengste kjelketrekkbakke. Ta heisen opp til toppen og sett utfor en av de to bakkene på 1300 eller 1600 meter, og kjenn hvordan det kribler i magen!

Dere kan også prøve kiteskiing på Bjergsjøstølen, hvor det er optimale forhold for den slags lek med snøbrett eller ski på beina. Det er også her dere har mulighet til å prøve den 130 meter lange kabelbanen, som trekker deg forbi hopp og rails hvor du kan trikse og ha det moro.

Av de litt roligere vinteraktivtetene har du også mulighet til å prøve kanefart, hundekjøring og isfiske i Ål. Mulighetene for lek og moro i dette vinterparadiset er altså nærmest uendelige!

Overnatting i Ål

Kunne du tenke deg å se og oppleve alt det Ål har å by på? Vi har hytter til leie i området, som fullender den perfekte turen i vinter. Se utvalget, og gled deg til å komme ut i sol og snø i vinterparadiset Ål!