Vinter på Dombås

Øverst i Gudbrandsdalen, vel 1000 meter over havet og midt mellom tre nasjonalparker, ligger Dombås Skiheiser. Dette er et familievennlig alpinsenter, langt vekk fra heiskøer og travle mennesker. Her råder først og fremst naturens stillhet og den mektige vinterhimmelen som ligger som en kuppel over fjell og vidder.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Dombås Skiheiser

Dombås Skiheiser er ikke det største skianlegget i Norge, men trekker skientusiaster med sin lange og fantastiske vinter. Den første snøen kommer som regel allerede i oktober, og ligger helt fram til april. Og selv om det ikke er så stort, har Dombås Skiheiser masse å by på. De 4 nedfartene gir dere både grønne og røde løyper, og det er også et godt familieområde hvor barna kan lære å stå på ski.

Utover den lange vinteren, er nok Dombås Skiheiser mest kjent for sin fantastiske terrengpark. Her er det spennende hopp og utfordrende rails i evig utvikling, og parken blir drevet fram av lokalhelter som freestylekjører Johanne Killi og snowboarder Marcus Kleveland.

Det er også muligheter for å kjøre litt offpiste hvis dere går opp til toppen Hjellhøe ikke så langt fra skiheisen. 

Det er flotte nedfarter for alle aldere på Dombås

Langrenn på Dombås

Det er også flotte langrennsmuligheter hvis dere tar turen til Dombås i vinter. Dombås skiarena har snøgaranti i sesongen, da det både blir lagret og produsert snø. Skiarenaen blir brukt til nasjonale mesterskap og europacup i både ski og skiskyting, men det er også flotte turløyper her for den alminnelige langrennsentusiasten.

Hvis dere vil bevege dere litt lenger unna Dombås sentrum, er det flotte langrennsmuligheter i de omkringliggende nasjonalparkene også, for eksempel i Rondane og på Dovrefjell. Du kan gå fra Trolltun ved Dombås Skiheiser og videre ut i de hvite viddene på 90 km med velpreparerte trikkeskinner. Her er dere garantert en storslått tur!

Vinteraktiviteter på Dombås

Dombås er ikke bare et vinterparadis med ski på beina. Det finnes også flust av andre aktiviteter å begi seg ut på i bygda mellom de tre nasjonalparkene.

Du kan for eksempel legge ut på trugetur, prøve hundekjøring over de hvite viddene, kanefart eller dra på isfiske. Du kan også få en opplevelse utenom det vanlige ved å bli med på moskussafari på Dovrefjell. Da trekker dere på dere trugene og blir med en guide ut i moskusoksenes rike i håp om å få se noen av de fascinerende urdyrene.

Overnatting på Dombås

Når du har fått nok av snø og moro, kan du trekke deg tilbake til peiskos og varme i ei lun hytte og la kropp og sjel hvile. Du kan også besøke Dombås sentrum, som har svømmehall, flere serveringssteder og en pub. Nabobygda Dovre byr også på noen hyggelige restauranter. Dra på vinterferie til Dombås og opplev ekte vinterglede i ei hytte fra NOVASOL!

| Forfatter
(Publisert første gang: )