Vinter på Filefjell

Med utsikt til Jotunheimens mektige fjelltopper, finner du Filefjell skisenter. Filefjell, som ligger ved Tyin midt mellom Øst- og Vestlandet, er kanskje ikke så kjent for mange. Men blant drevne fjellfolk regnes Filefjell som en klassiker. Sett ut i de fantastiske bakkene og nyt utsikten ved inngangen til Jotunheimen! 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Tyin/Filefjell skisenter 

Tyin/Filefjell skisenter ligger mellom innsjøen Tyin og Filefjell – et område som ofte blir omtalt som inngangsporten til Jotunheimen nasjonalpark. Skisenteret har 4 heiser som tar deg med opptil 14 nedfarter av forskjellig vanskelighetsgrad. Blir du med heisa hele veien opp til endestasjonen på 1260 moh, får du utsikt mot 35 topper på over 2000 moh.  

moro i skibakken

Du kan være sikker på at forholdene ved skisenteret er gode. Tyin/Filefjell er nemlig et av de mest snørike og snøsikre områdene i Sør-Norge. Foruten alpinbakker av ulik vanskelighetsgrad, finnes her gode muligheter for å kjøre off-pist for de mer erfarne. Snowboardere kan glede seg over en park med bl.a. halfpipe og rails. Skisenteret har et barneområde, samt skiskole og skiutleie, så her er dere sikret moro for hele familien, uansett alder og ferdighetsnivå.  

Langrennsløyper ved Filefjell 

Hvis du er mer interessert i å legge ut på langrennstur enn å kaste deg ut i de flotte bakkene, kan du glede deg over at Tyin/Filefjell har mer enn 140 km med preparerte langrennsløyper på kryss og tvers over Jotunheimens hvite og folketomme vidder.  

Løypenettet har sitt utspring fra Filefjell Skisenter og går både i høyfjell og nede i skogbeltet ved Tyinkrysset. Det går også lysløype fra Filefjellstuene, forbi Tyinkrysset, og til Fløgstrøndfjorden. Noen av langrennsløypene er forbundet med det store langrennsløypenettet ved Beitostølen

Vinterferie på Filefjell

Kunne du tenke deg å prøve kiting?  

Er du komfortabel med å ha to ski på beina, og kunne tenke deg å finne et nytt bruksområde for dem? Tyin Aktiv har utnyttet vinden i fjellet i over 15 år, og lærer bort kiting med ski på beina for alle som er ute etter en annerledes og spennende opplevelse i vinterfjellet. Her kan du bli med på 2-dagers kitekurs, hvor du raskest mulig får prøve kitingen i praksis og prøvd krefter med vinden i fjellet.  Se alle hytter i Sogn og Fjordane

Overnatting ved Filefjell 

Det er ikke noe som fullender idyllen i vinterfjellet så godt som å ha tilgang til en privat hytte, som du kan trekke seg tilbake til når solen går ned. Krøll deg sammen foran peisen og gi hvile til ømme muskler etter timer ute i snøen.  

Hos NOVASOL kan du leie en privat hytte i Jotunheimen, som gir deg lett tilgang til det nydelige naturområdet og en mulighet for å kunne slappe helt av i selskap med dine nærmeste på en koselig hytte på fjellet. Se utvalget og start planleggingen av årets vintertur til Filefjell!