Gaustablikk ligger ved foten av Gaustatoppen, det høyeste fjellet i Sør-Norge, og er med sine 1000 moh et av de mest snøsikre områdene i Norge. Her finner du et stort og moderne skisenter, som kan glede både hardbarka skientusiaster og nybegynnere. Ta en pause, la skiene synke ned i nysnøen og nyt den fantastiske utsikten over det vidstrakte fjellområdet.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Gausta Skisenter

Gausta Skisenter ligger majestetisk til som nærmeste nabo til fjellet Gaustatoppen i Telemark. Skianlegget har hatt vokseverk de siste årene, og består i dag av det tidligere Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter.

Her finner dere 35 nedfarter, tre barneområder, to terrengparker og offpiste-kjøring for de mer vågale. Det er også mulig å ta banen opp til Gaustatoppen for en ekstra heftig fallhøyde og utfordrende kjøring.

Det er flotte nedfarter på Gaustablikk

Gausta Skisenter har store og gode barneområder for de minste og skiskole for nybegynnerne. Det er også gratis å låne skiutstyr og ha heiskort for barn under 7 år. Terrengparkene har også masse morsomme hopp, rails og andre utfordringer for dem som har lyst til å prøve seg på det.

Langrenn på Gaustablikk

Dere finner 85 km med preparerte langrennsløyper i Gausta-området, som er gratis å bruke for alle. Her er det kortere rundløyper, som passer for familien på tur, lysløyper og lengre løyper som tar deg med opp på høyfjellet og lar deg nyte den norske fjellheimen for fullt.

Med de flotte snøforholdene på Gaustablikk, er dette virkelig også et eldorado for langrennsløpere.   

Andre aktiviteter på Gaustablikk

En tur til Gaustablikk trenger ikke kun å inkludere opplevelser med ski på beina. Rjukan er for eksempel et godt utfluktsmål, som ligger like nord for Gaustablikk. Her kan du oppleve kanefart, hundesledekjøring og skiseiling. Norsk Industriarbeidermuseum ligger også på Rjukan. Dette er et av Norges fineste museer og gir et spennende innblikk i både industri- og krigshistorien.

Er du interessert i kunsthåndverk, anbefaler vi en tur til Tinn Håndverkssenter, som ligger 20 kilometer fra Rjukan. Både lokale og regionale kunstnere stiller ut arbeidene sine her.

Dere kan også ta Gaustabanen opp til toppen av Gaustatoppen. Dette er en av de mest kjente fjelltoppene i Norge, og det er ikke uten grunn. Her kan dere være heldige og se helt til Sverige!

Overnatting på Gaustablikk

Ingenting er bedre enn å kunne trekke seg tilbake til en lun hytte i private omgivelser etter en lang dag med mange opplevelser. Lei en av hyttene våre i området rundt Gaustablikk, og få alt dere drømmer om til den perfekte ferien i vinter!

| Forfatter
(Publisert første gang: )