Geilo ligger i hjertet av Sør-Norge, og er det perfekte stedet for skiglade barnefamilier og venner på tur. Alle aktivitetene ligger i nærheten av hverandre, og tilbudet er variert og fristende for både barn og voksne. Sus nedover alpinløypene og kjenn den friske vinden i ansiktet. Her er det ingen grunn til å nøle med å spenne på seg skiene og sette utfor!   

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Ski og alpint på Geilo 

Geilo er antakeligvis et av Norges mest kjente skiområder, og for de fleste nordmenn ensbetydende med ski, fart og ferie. Alpinanlegget SkiGeilo dekker faktisk over hele 5 skianlegg som ligger på begge sider av dalføret i Geilo. Sammen gir de deg 45 nedfarter av forskjellig vanskelighetsgrad å boltre deg på. Det er også noe av grunnen til at alpinanlegget sikret seg prisen for Norges beste alpinanlegg i 2019.

SkiGeilo blir ofte omtalt som en av de mest familievennlige alpinanleggene i Norge, og det er på grunn av det varierte og gode tilbudet som finnes her. I tillegg gjør de korte avstandene mellom de forskjellige skianleggene og nedfartene at man som familie kan finne løyper som passer både tenåringen, de voksne og de mindre barna.

Det er flotte terrengparker på SkiGeilo

Utover de varierte bakkene, har SkiGeilo også 3 terrengparker med masse forskjellige elementer, som er morsomme å begi seg ut i hvis man vil øve på hopp og rails. Trenger du å friske opp skikunnskapene, eller er helt ny i bakken, er det også flere skiskoler for forskjellige nivåer og behov på SkiGeilo.

Langrenn på Geilo

I tillegg til å kunne skilte med et fantastisk alpinanlegg, har SkiGeilo også et flott langrennsløypenett hvis du vil legge ut på langrennstur. Her er det nemlig 220 km med velpreparerte løyper, som tar deg med inn i det nydelige skogs- og høyfjellsterrenget.

Dere har både muligheter for å legge ut på fine familieturer, for eksempel Ustedalsfjorden rundt, eller dra på lengre turer i høyfjellet. Og hvis du har lyst til å ta deg en kveldstur ligger det en 5 km lang lysløype ikke langt fra Geilo sentrum.

Det er også nydelige langrennsløyper på Geilo

Andre vinteraktiviteter på Geilo

Hvis dere leter etter litt andre utfordringer enn heftige nedfarter og lange langrennsturer, kan dere også prøve dere på kite-skiing på Geilo. Havsdalen er et vindsikkert paradis for kite-frelste! Hvis du aldri har prøvd det før, kan du ta et kurs hos Kiteskolen hvor du får god oppfølging og lærer å kite på egen hånd.

Geilo har også mange andre morsomme vinteraktiviteter å by på enn dem som foregår med ski på beina. Dere kan for eksempel bli med på en guidet fat bike-tur rundt Ustedalsfjorden, feste truger på beina og legge ut på topptur eller prøve å bli trukket gjennom det snøkledde landskapet av en flokk hunder.

Det er også på Geilo dere kan teste ut landets lengste kjelkebakke, som ligger i Dagali Fjellpark. Den er 1850 meter lang, og kan hjelpe deg å komme opp i en fart på 70 km/t – så her gjelder det å holde seg godt fast!

Overnatting på Geilo

Den beste måten å oppleve Geilo på, er ved å bo i ei hytte å gi seg tid til å nyte alle de fantastiske vinteraktivitetene som finnes her. Hos oss i NOVASOL kan du leie hytter som passer ditt reisefølge og ønskene deres. Ta en titt på leiemulighetene, og planlegg drømmevinteren til Geilo!

 

Lei ei hytte på Geilo

| Forfatter
(Publisert første gang: )