Vinter på Hafjell

Tilbring vinteren på Hafjell – mange skiglade nordmenns favoritt! Her kan du utfolde deg enten du er liten eller stor. Kombiner gjerne alpinopplevelsen med en tur i langrennsløypene på Øyerfjellet eller med adrenalinkick i bob- og akebanen.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter er Norges tredje største alpinsenter. Her finner du 19 skiheiser og 50 km med løyper, som kan bære deg ned en høydeforskjell på 864 meter. Løypene egner seg for både store og små, nybegynnere og erfarne skiløpere. I tillegg har alpinsenteret 3 familieområder og 3 terrengparker. Her er det altså noe for enhver smak!

På grunn av den gunstige plasseringen i Gudbrandsdalen, er det ofte et jevnt og sikkert snøfall på Hafjell. Men for å sørge for at forholdene er helt perfekte, har Hafjell Alpinsenter også over 180 snøkanoner, som gir et nydelig føre i bakken.

Med de flotte snøforholdene, varierte bakkene og den sentrale plasseringen, er det ikke rart at Hafjell Alpinsenter er en stor favoritt blant både nordmenn og tilreisende turister.

Hafjell Alpinsenter er en del av Lillehammer Ski Resort. Det betyr at heiskortet til Hafjell Alpinsenter også er gjeldende hvis du har lyst å prøve å stå på ski i de andre skianleggene i Lillehammer-regionen, som for eksempel Sjusjøen skisenter, Skeikampen Alpinsenter, Gålå Alpin og Kvitfjell Alpinanlegg.

Det er få ting som er bedre enn en ferie på fjellet om vinteren

Langrenn på Hafjell

Selv om alpinsenteret trekker flesteparten av de besøkende til Hafjell, er det også veldig gode forhold for langrennsentusiasten. Ta gondolen opp til Mosetertoppen, og få tilgang til 600 km med langrennsløyper i et nettverk som fletter seg sammen med løyper på Sjusjøen, Nordseter og Lillehammer.

Løypene strekker seg innover Øyerfjellet og gir deg en flott utsikt over fjell- og skoglandskap i Gudbrandsdalen. Hvis du har lyst på en kveldstur kan du legge ut i lysløypa på Mosetertoppen, som strekker seg over 3,7 km og er opplyst fra kl. 6 om morgenen til kl. 23 på kvelden.

Det er gode langrennsmuligheter på Hafjell

Andre vinteraktiviteter på Hafjell

Hvis du ikke er så glad i å stå på ski, eller bare har lyst på en liten pause, finnes det også mange andre spennende vinteraktiviteter på Hafjell og i området rundt. Flere steder kan dere for eksempel prøve å kjøre hundeslede eller legge ut på flotte trugeturer i fjell og skog.

Hvis dere trenger mer fart og spenning, kan dere prøve den olympiske bob- og akebanen ved Hunderfossen familiepark. Her kan dere komme opp på en hastighet på 120 km/t mens dere suser nedover den nesten 1.700 meter lange banen!

Når dere likevel er i området bør dere også besøke Hunderfossen Vinterpark. Det er et forheksende eventyrrike som verken kan sees eller besøkes før skumringstimen og mørkets frembrudd. Her kan dere besøke hotellet Iskatedralen, Trollskogen, som huser kveldens heksefest, dra på kanefart og få spennende opplevelser i Eventyrslottet.

Overnatting på Hafjell

Hos NOVASOL kan du leie ei hytte på Hafjell som setter prikken over i-en for den perfekte turen i vinter. For hva er vel bedre enn å kunne trekke seg tilbake til ei god og lun hytte, med fyr i peisen, god mat, spill og familiehygge? Det finnes ikke noe bedre, hvis du spør oss!

Så ta en titt på utvalget vårt av hytter på Hafjell, og book drømmeferien til Hafjell i vinter.

 

| Forfatter
(Publisert første gang: )