Vinterferie på Hallbjønnsekken

Hallbjønnsekken i Telemark ligger ved riksvei 45 mellom Dalen i Vest-Telemark og Valle i Setesdal. Fra skisenteret Club Hallbjønn Telemark er det cirka 23 kilometer til Dalen sentrum og cirka 35 kilometer til Valle sentrum. Det flotte fjellområdet rundt Hallbjønnsekken heter Skafsåheia, og området her er både snøsikkert og rikt på vakker natur. Et godt valg for alle som liker å være ute og stå på ski i vinterferien. Skisenteret har 2 trekk og 3 nedfarter og tilbyr gode muligheter for alle, enten man vil stå slalåm, snowboard eller telemark. De relativt små forholdene gjør at anlegget passer spesielt godt for barnefamilier.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Flotte skimuligheter

Hallbjønnsekken byr også på flotte muligheter for dem som har lyst til å gå på langrenn. Fjellområdet Skafsåheia lokker med et innbydende skiterreng, med løyper som går i mellom 800 og 1500 meters høyde. Her finnes det både langstrakte fjelldrag, topper og furukledde koller og små og store vann, så mulighetene for varierte skiturer er mange. For eksempel er området rundt det 7 kilometer lange Bjørnevatn vest for Hallbjønnsekken et eldorado for langrennsentusiaster. Skafsåheia er i det store og hele et ganske flatt område, men enkelte steder kneiser toppene til værs. I nord ligger for eksempel Spafjell (1468 m o.h.) og Urdnosi (1520 m o.h.). I vintermånedene går det godt preparerte løyper fra alpinsenteret, og vanligvis tilbys det rundt 30 kilometer med fine turløyper. Her er det mulig å kombinere rolige naturopplevelser og alpinkjøring. Velkommen til vinterferie i Norge med NOVASOL!

Slapp av foran peisen

Hvis du vil se på utsikten uten å slite deg opp bakkene på ski først, er Setesdals høyeste foss, Gloppefossen, et mektig syn som kan nytes hvis man tar en liten avstikker til fots fra riksvei 45 litt sørvest for Hallbjønnsekken, ved Veiåjuvet. Dalen, endepunktet for Telemarkskanalen, ligger heller ikke langt unna. Her finnes blant annet severdigheten Eidsborg stavkirke. Stavkirken er en del av Vest-Telemark Museum, et regionsmuseum med hele 12 anlegg beliggende forskjellige steder i fylket. Etter dagens opplevelser kan det være godt å slappe av foran peisen i feriehuset. Har dere lyst til å tilbringe kvelden et annet sted, er det gode muligheter for sosialt samvær og god mat og drikke på restauranten eller i baren ved skianlegget på Hallbjønnsekken.

Vinterferie

| Administrator
(Publisert første gang: )