Vinter på Hallbjønnsekken

Det flotte fjellområdet rundt Hallbjønnsekken er både snøsikkert og rikt på vakker natur. Det er et godt valg for alle som liker å være ute og stå på ski om vinteren. De relativt små forholdene gjør også at anlegget passer spesielt godt for barnefamilier.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Hallbjønnsekken Skianlegg

Hallbjønnsekken i Telemark ligger mellom Dalen i Vest-Telemark og Valle i Setesdal, og er et veldig snøsikkert område. Her ligger Hallbjønnsekken Skianlegg. Dette er et relativt lite skianlegg, med 4 nedfarter, men det er et godt og fint skiområde for barnefamilien.

Nedfartene er både grønne, blå, røde og svarte, og det er altså ikke kun noe for de minste her. Toppen av skitrekket ligger på 1100 moh og gir deg en fantastisk utsikt over området.

Hallbjønnsekken Skianlegg tilbyr morsomme skiopplevelser for alle, enten man vil stå slalåm, snowboard eller telemark.

Det er nydelig urørt natur rundt Hallbjønnsekken

Langrenn på Hallbjønnsekken

Hallbjønnsekken byr også på flotte muligheter for dem som har lyst til å gå på langrenn. Fjellområdet Skafsåheia lokker med et innbydende skiterreng, med løyper som slynger seg på mellom 800 og 1500 meters høyde. Her finnes det både langstrakte fjelldrag, topper og furukledde koller, og små og store vann. Mulighetene for varierte skiturer er altså mange.

For eksempel er området rundt det 7 kilometer lange Bjørnevatn vest for Hallbjønnsekken et eldorado for langrennsentusiaster. Skafsåheia er i det store og hele et ganske flatt område, men enkelte steder kneiser toppene til værs. I nord ligger for eksempel Spafjell (1468 m o.h.) og Urdnosi (1520 m o.h.).

I vintermånedene går det godt preparerte løyper fra alpinsenteret, og vanligvis tilbys det rundt 30 kilometer med fine turløyper. Her er det mulig å kombinere rolige naturopplevelser og alpinkjøring.

Andre vinteraktiviteter på Hallbjønnsekken

Hallbjønnsekken, og området Skafsåheia som ligger rundt, er ikke et stort utbygd skiområde, og består av skianlegget, hytteområder og ellers store områder med fantastisk, urørt natur.

Hvis dere har lyst til å ta en pause fra skiene, kan dere legge ut på trugetur i området, som godt kan inkludere en topptur.

Hvis dere ikke har noe imot å dra på en litt lenger utflukt, kan dere ta turen forbi Gloppefossen, Setesdals høyeste foss, som er et mektig syn. Dalen, endepunktet for Telemarkskanalen, ligger heller ikke langt unna. Her finnes blant annet severdigheten Eidsborg stavkirke. Dere kan også besøke Dalen Villmarkssenter, hvor dere kan få guida turer ut i den fantastiske naturen og får oppleve et unikt dyreliv.

Overnatting på Hallbjønnsekken

Det finnes få ting som er bedre enn å slappe av foran peisen i en hytte etter opplevelser ute i frisk luft. Men hvis dere likevel har lyst til å tilbringe kvelden et annet sted, er det gode muligheter for sosialt samvær og god mat og drikke på restauranten eller i baren ved skianlegget på Hallbjønnsekken.

Vi har hytter til leie i nærheten av Hallbjønnsekken, som virkelig er prikken over i-en til en flott ferie i vinterland.

Fullend turen til Hallbjønnsekken ved å leie en flott hytte i nærheten

| Forfatter
(Publisert første gang: )