Vinter på Hallingskarvet

Besøker du Hallingskarvet nasjonalpark, er du sikret fantastiske naturopplevelser sommer som vinter. Det bratte og karakteristiske fjellmassivet byr på fjellturer av forskjellig vanskelighetsgrad, spennende flora og fauna og skianlegg med velpreparerte løyper og nedfarter. Nasjonalparken er et eldorado for skientusiaster, enten du er hekta på heftige bakker og off-piste eller lange langrennturer i nydelig fjellandskap.  

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Hallingskarvet nasjonalpark ligger mellom Geilo og Finse. Området består i hovedsak av fjellmassivet med samme navn – et høyfjellsplatå som ligger majestetisk til med bratte skrenter i nord og sør, og toppen Folarskardnuten på 1933 moh ragende over den omkringliggende vidda.  

Hallingskarvet skisenter 

I fjellbygda Sudndalen, noen kilometer nordøst for Hallingskarvet, ligger Hallingskarvet skisenter. Området har gode snøforhold og er perfekt enten du foretrekker alpint, telemark eller snowboard.  

Hallingskarvet Skisenter har 3 forskjellige heiser, som tar deg med opptil 8 nedfarter av forskjellig vanskelighetsgrad. Høydeforskjell fra topp til bunn er på det meste hele 510 meter, og noen av løypene er 3 km lange! I tillegg til disse nedfartene er det også meget gode forhold for off-piste kjøring i området.  

skibakke

Skisenteret har også en svært populær terrengpark, hvis du synes det er gøy å prøve hopp, rails og big-jump. Terrengparken er utviklet i samarbeid med tidligere freeski-stjerne og X-Games-vinner Andreas Håtveit, som selv kommer fra Sudndalen.  

Hallingskarvet skisenter har felles sesongkort med SkiGeilo, som gir deg flere muligheter til å få testa skiferdighetene i vinter.   

Finn din favoritthytte!

Langrenns- og telemarksløyper ved Hallingskarvet 

Området har i tillegg til spennende nedfarter også 100 kilometer med godt vedlikeholdte langrennsløyper, og det er aldri noe problem å finne en passende tur. Prøv for eksempel den 3 km lange rundløypa som går i lett terreng, eller legg ut på Bukkehalliløypa, som er mer krevende.  

Skiferie Hallingskarvet

Har du lyst til å begi deg ut på toppturen til Hallingskarvet, er viktig å ta høyde for været – det skal helst være skyfritt og det er anbefalt å ta skiheisen opp for å spare kreftene til de kommende oppoverbakkene.  Og husk på én ting: Det går bare én vei, nemlig opp! Men utsikten fra toppen er uten tvil verdt anstrengelsen.  

Andre vinteraktiviteter: Skarverennet og Hallingskarvet fjellbad 

Har du lyst til å bryne deg på en skikkelig langrennstur i følge med andre skientusiaster, burde du sjekke ut Skarverennet. Skarverennet, som gikk av stabelen første gang i 1974, er et av de største skirennene i Norge. De siste årene har rennet hatt rundt 12.000 deltakere! Skarverennet passer til alle, uansett ferdighetsnivå – selv om det selvsagt er en fordel om du er i noenlunde form.  

Du kan velge mellom to forskjellige løyper når du skal gå Skarverennet; oppstart fra togstasjonen ved Finse eller fra Haugastøl. Fra Finse er turen til Ustaoset 37 km lang, mens du kan nøye deg med å gå 25 km hvis du starter på Haugastøl.  

Lei en hytte ved Hallingskarvet
 

aktiviteter i snøen

Hvis du ikke har lyst å gå så langt på ski, kan du i stedet å stå langs løypa og heie på deltakerne. Det er store sjanser for å få sett nasjonale og internasjonale skistjerner i sporet, som har meldt seg på konkurranseklassen i elite-rennet.  

Trenger du en pause fra skigåing og nedfarter, og vil gi kroppen litt velfortjent varme og velvære? Da bør du ta turen til Hallingskarvet fjellbad, som ligger i Sudndalen. Dette er et deilig badeland for store og små, som blant annet har klatrevegg, boblebad og flere bassenger. En deilig avslappende avslutning på dagen ute i frisk luft og natur. 

spa og velvære

Overnatting ved Hallingskarvet 

Har du planer om å tilbringe et par dager eller en uke ved Hallingskarvet? Da kan du med fordel leie en hytte i nærheten av Hallingskarvet hos NOVASOL. Vi har flere fine private fjellhytter til leie i området, som kan gi deg den gode følelsen av å komme hjem etter en lang dag i bakken og ute i frisk luft. Du kan finne drømmehytta hos oss – uansett størrelsen på turfølget og ønsker om komfort. 

Se ledige hytter i Buskerud