Vinter på Haukelifjell

Det store skiområdet på Haukelifjell byr på alt du måtte ønske deg, enten det er avslapning, alpinkjøring eller langrenn. Og du behøver ikke å gå langt før du er ute i den uberørte naturen og kan la roen senke seg.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Haukelifjell Skisenter

Fjellområdet Haukeli ligger på grensa til Hardangervidda, og er et flott og snøsikkert område for alle som er glade i å tilbringe tid med ski på beina. Skisenteret har 16 nedfarter, hvor den lengste har en høydeforskjell på 370 meter fra toppunktet på 1215 moh. Totalt er det 6 forskjellige skitrekk og heiser som bringer deg til toppen av bakkene, hvor en fantastisk panoramautsikt over Hardangervidda venter deg.

Hvis du er mer interessert i fristilkjøring, er det svært gode muligheter for det her. Du finner også en terrengpark ved skisenteret, som kan friste med tre store bigjumps, utfordrende hopp og diverse rails under flomlysene.

Selv om de fleste nedfartene er røde, betyr det ikke at Haukelifjell Skisenter ikke også er et velegnet sted for barnefamilier. Barneområdet Vennebakken ligger avsides fra resten av skianlegget, som gjør at store og små kan kose seg og finne ro i bakken. I tillegg har skisenteret et 80 meter langt skibånd for nybegynnere, som er helt gratis å bruke.

Langrenn på Haukelifjell

Foretrekker du langrenn kan snøsikre Haukelifjell vise til 65 kilometer flotte løyper, både i høytliggende terreng og i de vakre skogene. Høyfjellsløypene starter ved toppen av skitrekket på Haukelifjell Skisenter. Det finnes både lengre og kortere sløyfer å velge mellom, så det er enkelt å tilpasse langrennsturen etter turfølget.

Kvaliteten på langrennsløypene blir bekreftet av avholdelsen av Haukelirennet hvert år i april. Haukelirennet er et internasjonalt skirenn i fristil, hvor alle som har lyst kan være med. Rennet består derfor av både aktive skiløpere, barnefamilier og vanlige langrennsentusiaster.

Dere finner flotte langrennsløyper på Haukelifjell

Andre vinteraktiviteter på Haukelifjell

Det er masse spennende vinteraktiviteter å begi seg ut på i Haukeli-området, og ikke kun med ski på beina. Dere kan for eksempel ta den korte turen fra Haukelifjell Skisenter til Haukeliseter Fjellstue og prøve villmarksspaet deres i nydelige omgivelser, ta et kitekurs eller dra på private guidede skiturer.

Det er også mulig å prøve isfiske, hundekjøring og snøscooterkjøring i området, så dere kommer ikke til å kjede dere på Haukelifjell.

Overnatting på Haukelifjell

Den beste måten å nyte alle opplevelsene på Haukelifjell, er ved å ha aktivitetstilbudene tett på og å kunne trekke seg tilbake og slappe av når det er behov for det. Og det gjør dere absolutt best i ei fjellhytte med fyr i peisen, gode fasiliteter og hyggelige omgivelser.

Vi har en rekke hytter til leie i området på og rundt Hardangervidda, som kan oppfylle ønskene dine, og gjøre turen din til Haukelifjell i vinter helt perfekt!

| Forfatter
(Publisert første gang: )