Vinter på Kvitfjell

Kvitfjell var et av de sentrale anleggene under vinter-OL på Lillehammer i 1994, og er i dag et moderne skiområde med svært høy standard. Selv om alpinanlegget ikke er verdens største, er det mange som mener at det er et av verdens beste. Her er det nok av løyper og nedfarter å velge mellom når du leter etter den perfekte feriedestinasjonen i vinterfjellet.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Kvitfjell alpinsenter

Kvitfjell Alpinanlegg ligger helt i toppsjiktet. Anlegget stod ferdig like før vinter-OL i 1994, og løypene blir fortsatt flittig brukt til ulike mesterskap i alpint. 

Alpinanlegget har hele 33 løyper, 14 heiser og 2 terrengparker. Her finner du alt fra svarte ekspertløyper som virkelig lokker frem adrenalinet, til traseer der det kanskje ikke er farten som er det viktigste. Disse egner seg spesielt godt for barnefamilier. Kvitfjell Alpinanlegg byr med andre ord på utfordringer og avveksling for skiløpere på alle nivåer. 

Snøkanoner sørger for 85 % av snøen i alpinanlegget, og derfor er Kvitfjell et av de anleggene som starter vintersesongen først. Det betyr at sesongen kan starte så tidlig som i slutten av september, men som oftest er anlegget først åpent i starten av november.

alpintanlegg

Kvitfjell Alpinanlegg er en del av Lillehammer Ski Resort. Det betyr at du heiskortet til Kvitfjell alpinanlegg også er gjeldende hvis du har lyst å prøve å stå på ski i de andre skianleggene i Lillehammer-regionen, som for eksempel Hafjell Alpinsenter, Skeikampen Alpinsenter, Gålå Alpin og Sjusjøen Skisenter

Langrenn på Kvitfjell


I tillegg til det flotte alpinanlegget finner du over 600 km med velpreparerte langrennsløyper på Kvitfjell. Det store løypenettet har sitt utgangspunkt i Kvitfjell, og er felles med skiområdene Skeikampen i sør og Gålå i vest.

langrenn

Her kan du velge å gå langrennstur i høyfjellsterreng, variert fjellskogsterreng eller begge deler. Løypenettet knytter sammen øst- og vestsiden av Kvitfjell, som gir deg flotte rundturer i et variert og flott terreng. 


Aktiviteter på Kvitfjell


Selve Kvitfjell er i hovedsak for skientusiaster. Men hva skal du finne på hvis du ikke står på ski? Eller har lyst til å ta en pause en dag i ferien? Som nevnt ligger Kvitfjell i Lillehammer-området, og her er det massevis av andre vinteraktiviteter å begi seg ut på. 

snølek

Du kan for eksempel gå på trugetur til toppen Sukkertoppen, som ligger 1200 moh. Her får du utsikt over hele tre av Norges nasjonalparker, nemlig Jotunheimen, Dovre og Rondane. Hvis du vil slappe litt av og suse gjennom det nydelige kalde og klare vinterlandskapet, kan du prøve hundekjøring. Og hvis du vil ha litt mer action ligger den olympiske bob- og akebanen i Lillehammer bare en kort tur unna, hvor du kan sette utfor i bobbanen i opptil 100 km/t!

| Forfatter
(Publisert første gang: )