Vinter i Nesbyen

Nesbyen ligger nydelig omgitt av fjell på alle kanter, og er et yndet feriemål for skiglade familier. Her finner du uendelig mange turmuligheter, og du kan nyte flotte opplevelser både i skogsområdene og oppe på fjellet. Vil du på langtur, går det sammenhengende løyper fra Nesbyen både til Norefjell og Ustaoset.  
 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Nesbyen Alpinsenter 

Nesbyen Alpinsenter har flotte og varierte løyper, som passer for alle aldre. Alpinsenteret har 5 heiser og 13 nedfarter, samt 2 terrengparker for ski og snowboard.  

Det som gjør Nesbyen til et særlig familievennlig skiområde, er det separate, trygge området for barn og nybegynnere. Barneområdet har to heiser og en bred og stor nybegynnerløype, og denne har faktisk blitt kåret til Norges beste. Her kan du eller barna dine lære å stå på ski i sitt eget tempo. Og hvis dere er helt nye med ski på beina, har Nesbyen Alpinsenter også en skiskole, hvor dere kan få privatundervisning eller bli med på gruppetimer.  

Hvis barna har lyst til å prøve seg på hopp og triksing med ski på beina, kan de ta turen innom «Småland» - terrengparken for de minste med morsomme og barnevennlige parkelementer. 

barn i alpinbakke

De ideelle forholdene gjør at sesongen som regel varer fra midten av november og helt til midten av mai, så her er det mulighet for en forrykende skiferie - nesten halve året!  

Nydelige langrennsløyper i Nesbyen 

Nesbyen Alpinsenter er også utgangspunktet for mer enn 150 km med langrennsløyper, som strekker seg inn i skogs- og høyfjellsterreng. Dersom du tar skiheisa hele veien opp, befinner du deg plutselig 1000 moh. og er allerede på vei til toppen Hallingnatten på 1314 moh, som er et yndet turmål for mange når de drar til Nesbyen.  

skiløyper

Løypenettet ved Nesbyen Alpinsenter er tilknyttet langrennssporet til Eventyrløypa, som går gjennom Hallingdalsfjellene, fra Ustaoset til Norefjell. Dette legger opp til en langtur dere sent vil glemme, hvis dere elsker langrennturer i magisk skogs- og fjellterreng.  

Andre vinteraktiviteter: Langedrag naturpark 

Nesbyen er ikke bare et flott sted for den skiglade familien. Det er også supert hvis man har lyst til å oppleve litt andre vinteraktiviteter utenom de vanlige. En hyttetur forbindes ofte med familietid, spennende aktiviteter og hyggelige stunder - les alle våre tips for den beste hytteturen

hyttetur

Ta turen innom Langedrag naturpark når dere er på hyttetur i Nesbyen! Naturparken ligger mellom Hallingdal og Numedal, og ligger en halvtime unna alpinsenteret med bil. Her kan dere komme helt tett på den ville, norske naturen og se blant annet ulv, gaupe, elg og reinsdyr. For de tøffe er det er mulig å få besøke ulve- og gaupeområdet, og dere kan også være med på fôring av dyrene. Om vinteren er det også mulig å bli med på kanefart, snørekjøring eller hundekjøring i området – og det er garantert en opplevelse dere sent vil glemme!  

Dere kan også leie fatbike på Utlånsbua i Nesbyen og prøve dere på vintersykling i det snøkledte fjellet, eller lære mer om områdets lange historie på Hallingdal Museum.  

Overnatting i Nesbyen 

Oppskriften på den perfekte vinterturen til idylliske Nesbyen er å ha en privat base, hvor dere kan slappe av etter lange dager ute i den friske, klare vinterluften. Overnatting på Nesbyen med egen hytte og spennende aktiviteter egner seg like godt i en vinterferie som en langhelg.

hytte i snø

Hos NOVASOL kan du leie en privat hytte i Nore og Uvdal, som gir deg lett tilgang til Nesbyen og alle de fantastiske vinteraktivitetene som venter her. Gi deg selv gleden ved å slappe helt av i selskap med dine nærmeste på en koselig hytte på fjellet. Vi har hytter i alle størrelser og komfortnivåer, så du finner garantert en hytte som passer deg og dine til den neste vinterturen til Nesbyen!

| Forfatter
(Publisert første gang: )