Vinter i Rauland

Rauland er den største vinterdestinasjonen i Telemark, og har et godt og variert tilbud for både skifrelste og nybegynnere i bakken. Oppe i høyfjellet er vinteren snørik og lang, og varer helt fra november til april. Her er det altså massevis av moro gjennom hele vintersesongen.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Rauland Skisenter og Raulandsfjell Alpinsenter

Rauland Skisenter består av hele tre skiområder; Vierli, Tiur og Holtardalen. Vierli er spesielt godt egnet til de minste. Her ligger et saktegående barnetrekk og et barneområde med kuleløype. I tillegg har de et stort aktivitetstilbud for både store og små, som ikke nødvendigvis innebærer å ha ski på beina.

Skiområdene Tiur og Holtardalen inneholder alt man ser for seg når man planlegger skiferien. Her er det 11 heiser og 29 nedfarter, både grønne og sorte løyper, og den lengste er hele 3 km lang! De to skiområdene er knyttet sammen med forbindende løyper, så det er mulig å kjøre mellom dem.

Det er flotte løyper på Rauland Skisenter

I Rauland finner du også Raulandsfjell Alpinsenter, som ligger ca. 12 km fra Rauland Skisenter. Og det er hit du skal dra hvis du trenger litt tøffere utfordringer og er interessert i å kjøre off-piste, da de fleste av de 8 nedfartene er klassifisert som for middels erfarne eller eksperter. Men det ligger også et fint barneområde her, og en big jump med hopp og rails til de lekelystene.

Langrenn i Rauland

Det er også flotte muligheter for langrennentusiasten i Rauland. Her er det 150 km med velpreparerte løyper gjennom variert terreng – 70 km over tregrensa og 80 km under. Ta deg en tur ut i de vakre løypene, og nyt den fantastiske utsikten over Telemark!

Det er også mulig å ta en ekstra tur på kvelden i den 6 km lange flombelyste langrennsarenaen eller i lysløypa i Rauland sentrum.

Det er flotte langrennsmuligheter på Rauland

Aktiviteter i et snøkledd Rauland

Det skal ikke være mulig å kjede seg i Rauland! Hvis du har begynt å bli litt lei av å stå i bakkene, kan du lett finne andre morsomme aktiviteter i det snøkledde vinterlandskapet.

I skiområdet Vierli er det som nevnt ikke bare barneløype og trekk. Her kan dere prøve mini-scooter, trampoliner, dra på snøscootersafari eller lære å kite med ski på beina!

Dere kan også leie truger og gå på trugetur i nasjonalparkkommunen Vinje eller prøve hundespannkjøring med Telemark Husky Tour. Aktivitetsmulighetene står altså i kø i Rauland!

Overnatting i Rauland

Kunne du tenke deg å leie en privat hytte til skiferien i Rauland i vinter? Det er få ting som er så koselige som å dra på hyttetur i vinterstid, ikke minst når du får tilgang til alle de morsomme vinteraktivitetene som i Rauland. Ta en titt på utvalget vårt av hytter til leie i Rauland, og gled deg til årets vintertur!

| Forfatter
(Publisert første gang: )