Vinteraktiviteter på Sjusjøen

Kom og opplev det eventyrlige vinterlandskapet på Sjusjøen i vinter. Det som tradisjonelt har vært et seterområde i Lillehammer-området, er i dag et moderne feriested kjent for fantastiske skiløyper og morsomme vinteraktiviteter for hele familien.  

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

Langrenn på Sjusjøen 

Sjusjøen er et yndet feriested for skiglade turister, og stedet er først og fremst kjent for sine fantastiske langrennsløyper. Skiløypene har gjort at Sjusjøen har blitt kåret til Norges beste langrennsdestinasjon flere år på rad.  

Løypenettet er over 350 km langt, og egner seg fint til kortere rundturer eller lengre dagsturer innover i fjellet. Dere kan for eksempel legge ut i Birkebeinerløypa, som strekker seg over 15 km fra Rena til Lillehammer, og er en av verdens mest kjente langrennsløyper.  

Vinterferie på Sjusjøen

Langrennsløypenettet består av velpreparerte og godt skiltede løyper gjennom både skog og snaufjell. På kvelden er det også lys i noen av de kortere løypene, slik at dere får utnyttet hele dagen til nydelige langrennsturer.  

Sjusjøen Skisenter 

Selv om det er det enorme langrennsløypenettet Sjusjøen er kjent for, betyr det ikke at du må finne en annen vinterdestinasjon viss du er ute etter mer fart og moro. Sjusjøen Skisenter er ikke blant de største skianleggene i Norge, men har likevel 4 heiser og 8 nedfarter av varierende vanskelighetsgrad. De fleste kan altså finne morsomme og utfordrende løyper her!  

Hvis du eller noen i reisefølget er glad i hopp og rails, kan dere ta turen forbi Sjusjøparken, som har masse morsomme og utfordrende elementer for den lekelystene. Sjusjøen Skisenter har også et eget barneområde i bunnen av bakken, som er gratis for alle.  

snølandskap

Når dere trenger en liten pause fra bakkene, kan dere ta skiheisa hele veien opp til toppen, hvor dere kan nyte den flotte utsikten og en berømt kanelsnurr fra Brannhytta.  

Sjusjøen Skisenter er en del av Lillehammer Ski Resort. Det betyr at heiskortet til Sjusjøen skisenter også er gjeldende hvis du har lyst å prøve å stå på ski i de andre skianleggene i Lillehammer-regionen, som for eksempel Hafjell Alpinsenter, Skeikampen Alpinsenter, Gålå Alpin og Kvitfjell Alpinanlegg.  Lei en hytte på Sjusjøen!

Andre vinteraktiviteter 

Det er ikke bare ski man kan ta seg til på Sjusjøen om vinteren. Det er massevis av morsomme vinteraktiviteter her for hele familien.  

Prøv for eksempel hundekjøring hos Sjusjøen Husky Tours, leier du hytte hos oss kan du få rabatt på en rekke spennende aktiviteter med våre kundefordeler i Norge. Eller legg ut på trugetur til en av de flotte toppene rundt Sjusjøen. Eller hva med en romantisk kanefart gjennom det snødekte landskapet? Alle disse er unike måter å få sett den vakre naturen på, som byr på en opplevelse utenom det vanlige.  

vinteraktivitet

Hvis du vil ha en ekstra adrenalininnsprøyting kan du prøve snøkiting hos kiteskolen på Sjusjøen. Her kan også barna over 8 år få prøve seg på en helt ny måte å bruke skia på!  

Trenger dere å få en pause fra fjellet, og komme ned til sivilisasjonen, med kafeer, butikker og restauranter, ligger Lillehammer kun 25 minutter unna med bil.  

Overnatting i hytte på Sjusjøen 

Det er ingenting som er bedre enn å tilbringe vinterferien i Norge på ei hytte på fjellet. Et sted hvor du kan slappe av, tenne opp i peisen og kose deg med familie og venner etter lange dager i snøen.  

Du har mange muligheter når du skal overnatte i hytte på Sjusjøen hos NOVASOL. Vi har over 70 hytter til leie i området, hvor du kan finne velpreparerte løyper og nydelig vinterlandskap rett utenfor hyttedøra.  

Se våre hytter på Sjusjøen
 

| Forfatter
(Publisert første gang: )