Vinterferie i Polen

I det vestlige, sørlige og østlige Polen ligger det langstrakte fjellkjeder med et nesten alpint preg, for eksempel Mittelgebirge og Høye Tatra. Selv om landet har kjente skisteder som Zakopane, har vinterferie i Polen fortsatt en litt eksotisk klang. De beste snøforholdene finnes hovedsakelig i Karpatene og Sudetene, som ligger i den sørlige delen av Polen. Den høyeste fjellkjeden er Tatra, med fjell på opp mot 2500 meter over havet. Nesten alle fjellene ligger i grenseområdet mot Tsjekkia og Slovakia, og det er lett å ta turen over grensen. 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Trykk for å aktivere kortet

I tillegg til de kjente skisportsbyene har området mange landsbyer som ligger flott til. Her kan man nyte en avslappende vinterferie uten de store sportslige utskeielsene. De som er sultne på utfordringer, kan gå lange turer på ski i de fantastiske omgivelsene eller prøve klatring i fjellene i Høye Tatra.

Zakopane - Polens vinterhovedstad

Ta også turen til Zakopane, Polens vinterhovedstad og internasjonalt anerkjente skisportssentrum, eller gå i fortidens fotspor i den østlige delen av Riesenfjellene. Besøk byer som Szklarska Poreba, Karpacz og Jakuszyke. I Szklarska Poreba ligger den moderne skiarenaen Szrenica, og Lolobrygida, som med 4444 meter er Polens lengste løype. Polen har løyper for nybegynnere, viderekommende, elitesportsfolk, langrennsløpere, alpinister og snowboardkjørere.
Vil du leie hytte i vinterferien kan du vente deg en opplevelesrik ferie i Polen! 

| Forfatter
(Publisert første gang: )