Severdigheter og attraksjoner i Belgia

I Belgia finnes det en rekke attraksjoner og severdigheter. Vi har kommet med et knippe av utvalg nedenfor som du kan gjøre på din ferie i Belgia.

Atomium

Atomium er enestående, stor (over 100 meter) og forbløffende – og kanskje den mest uvanlige attraksjonen i hele Belgia. Monumentet ble bygget til verdensutstilingen i Brüssel i 1958 og er absolutt verdt et besøk. Atomium består av metallatomer som igjen forestiller molekyler. Ved hjelp av heis og trapper kan man lett komme seg fra kule til kule. Inngangspenger.

Bryggerier

Belgia er uten tvil et ølland. Hvilket land kan skryte av å ha mer enn 450 forskjellige ølsorter å velge mellom? Øl varierer like mye som landskapet i Belgia gjør: Det finnes utallige ulike smaker. Du finner alt fra klosterøl til vanlig pils, fra kirsebærøl til hvitt øl, fra trappistøl til mørkebrunt øl. Ølet er forankret i både Belgias kultur og tradisjon og er langt mer enn kun en drikk. Mange landsbyer i Vallonien har klostre som har egne bryggerier der det fremdeles blir brygget øl. En slik håndverkerbedrift finner du for eksempel på stedet Chimay.

Smak på mange typer øl i Belgia

Den minste byen i verden

Durbuy er mest kjent for å være „verdens minste by“ og turistene lokkes hit da severdighetene stadig blir flere. Den lille byen består av 41 små landsbyer og gårder. Innbyggerne er oppmerksom på at de skal bevare sitt opphav og lar seg ikke påvirke i for stor grad utenfra. Blant severdighetene kan museum Mégalithes i Wéris nevnes. Her blir det hvert år satt opp helt spesielle oppsetninger der de tradisjonelle karakteristikkene til regionen står i sentrum.

Folklore og foranstaltninger

Belgia er ikke bare politisk delt, men også kulturelt. Innbyggere fra Flandern snakker nederlandsk og beskytter språket sitt fra innflytelse fra andre språk. Folk i Flandern levde i hovedsakelig av handel, men hadde også sin egen spesielle kunstretning. Mange vil si at de lever mer harmonisk; de har en egen ølkultur, tar seg tid til å nyte livet og lever rolig og beskjedent. Innbyggere fra Vallonia lever mer etter fransk bondekultur, og har også sin egen språk og kultur, og de identifiserer seg sterkest med franskmennene. De levde ofte i små fellesskap og av landbruket.

Lei feriehus på familieferie i Belgia

Musikkorps og hornorkester

Både i Flandern og også i Vallonia har hver by og hvert lille tettsted sitt eget musikkorps eller hornorkester. Disse spiller på folkefester eller andre religiøse foranstaltninger. Loppemarked er veldig populært blant belgiere. Også andre markeder som blir arrangert i gatene er populære der man ofte finner sang og dans. I Belgia er det mange puber der innbyggerne kan slappe av og glemme sorgene for en liten stund. Dessuten spiller musikken en viktig rolle i høytider som karneval, arbeidernes dag (1. mai) osv.

Tegneserier og barneprogram

Tegneserier er veldig populært og leses av nesten alle belgiere i alle aldre. Store helter fra tegneserieverden har nettopp sitt opphav fra Belgia, nemlig Tintin, Lucky Luke og cowboyen Durango for å nevne noen. Dessuten blir det produsert mange program for barn som får stor oppmerksomhet. Disse er kanskje ikke like kjent i Norge, men veldig populære på hjemmebane.

Lei et feriehus i Belgia gjennom NOVASOL i dag, og få drømmeferien i boks!