Danmark er barnefamiliens favoritt, og det er ikke uten grunn. Det lille landet er fullt av attraksjoner som passer store og små feriegjester. Enten du vil besøke større byer som København, Aarhus og Odense, eller ønsker å finne en liten perle langs den danske kysten, så er du aldri langt unna aktiviteter, handel og opplevelser. Leier du feriehus i Danmark er det alltid noe spennende som venter deg, uansett hvilke opplevelser du ønsker å fylle feriedagene med. På våre nettsider kan du se etter det perfekte feriehuset blant våre kvalitetssikrede ferieboliger i Danmark. Du kan også kontakte vårt kundesenter dersom du ønsker hjelp til å finne det rette huset, eller ta turen innom et av våre mange servicekontorer i Danmark.

Bestill overnatting nær attraksjoner i København

Byferie i Danmark

Danmarks, og Skandinavias, største by København er blant nordmenns absolutte favoritter når vi skal på storbyferie. Velkjente Nyhavn er med sine kafeer, restauranter og barer et hyppig besøkt område blant både turister og fastboende. Gågaten Strøget strekker seg 1,1 km gjennom sentrum av hovedstaden og består av massevis av butikker og kjøpesentre, med alt fra enkle og rimelige butikker til de aller mest eksklusive. Her er det også et yrende folkeliv med musikalske innslag.

Og så må selvsagt Tivoli nevnes. Fornøyelsesparken som ligger like ved Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård er et eldorado for hele familien, med massevis av karuseller, teaterforestillinger, parker og fantastisk arkitektur. Her skjer det noe gjennom hele året. I andre deler av byen dukker det stadig opp spennende markeder, og spesielt matmarkeder hvor gastronomien står i sentrum, slik som i Kødbyen, har blitt svært populære. Bydelen Christiania har også blitt en populær attraksjon blant turister. Området har en rik historie og skiller seg klart ut fra andre deler av byen. Med et feriehus på Sjælland er du ikke langt unna Danmarks hovedstad.

Jyllands største by, Aarhus, er en pulserende og livlig by, og som ble utnevnt som Kulturhovedstad i Europa 2017. Aarhus by er full av koselige gågater med sjarmerende byggverk, som møter moderne gater og storslått arkitektur. Her er det også et pulserende uteliv, med restauranter, barer og kafeer i byens sentrum. For den kunstinteresserte er kunstmuseet ARoS vel verdt et besøk, et fantastisk byggverk som inneholder spennende utstillinger og opplevelser.

Den gamle by i Aarhus er også en spennende attraksjon som absolutt fortjener et besøk dersom du er i Aarhus. Museet åpnet i 1914 og består av en rekke gamle bygninger, de eldste stammer tilbake til 1500-tallet. Her blir du tatt med tilbake i tid, og på det levende museet møte mennesker som forestiller innbyggere fra en annen tidsepoke. Den Gamle By er virkelig en unik severdighet. Andre populære attraksjoner i Aarhus inkluderer den Botaniske Hage, som ligger like ved Den Gamle By, fornøyelsesparken Tivoli Friheden og Moesgaard Museum.

Besøk ARoS og andre attraksjoner i Danmark

Attraksjoner for barn i Danmark

Når det kommer til opplevelser er Danmark kjent for sine mange fornøyelsesparker, sommerland og dyrehager. På manges ferieliste står LEGOLAND aller øverst. Dette er en selvskreven opplevelse dersom ferien går til Jylland. Du finner også flere attraksjoner i nærheten av LEGOLAND, blant annet populære Fårup Sommerland og Djurs Sommerland. I tillegg kan vi nevne fornøyelsesparker som Tivoli i København, BonBon-Land, Aalborg Zoo, Givskud Zoo og Knuthenborg Safaripark. 

På ferie i Danmark er det med andre ord massevis av moro i vente for barna! Ved flere av de nevnte attraksjonene, og andre attraksjoner, kan du også få rabatt på inngangsbilletten som en del av våre kundefordeler i Danmark. Med et NOVASOL feriehus har du det aller beste utgangspunktet for en fantastisk familieferie i Danmark

Attraksjoner på de danske øyene

Leier du feriehus på Fyn kan du besøke Odenes, eventyrøyas største by og hjemstedet til dikter og forfatter H.C. Andersen. Den gamle byen har en rik historie som kommer frem i form av museer og byggverk, slik som Møntergården og Kramboden, i tillegg til Den Fynske Landsby og Jernaldersbyen hvor man i praksis går tilbake i tid og opplever hvordan befolkningen bodde og levde før i tiden.

I Odense er du også omgitt av fantastiske, kulinariske opplevelser. Fyn er kjent både som Danmarks grønne hjerte og Danmarks grønne hage. Den næringsrike jorden og klimaet er perfekt for dyrking av råvarer, og disse råvarene danner utgangspunktet for lokale spesialiteter som kan smakes på de mange lekre restauranter og spisesteder som finnes over hele øya. På ferie på Fyn kan også et besøk til Odense Zoo eller kanskje en sykkeltur være en morsom opplevelse for store som små.

Attraksjonen Stevns Klint i Sjælland, Danmark

Naturattraksjoner

Vårt naboland i sør er ikke kjent for de høyeste fjelltoppene, men Danmark har til gjengjeld en rekke andre naturattraksjoner vi i nord setter stor pris på. Langs den totalt 7.300 km lange kystlinjen åpner det seg en rekke fantastiske strender, både sandstrender og steinstrender, som inviterer til aktive feriedager for badeglade gjester. Blant strendene som stadig stikker seg ut blant de aller beste finner vi i Marielyst på Falster, i badebyen Løkken på vestsiden av Nordjylland, den norske favoritten Skagen og ved Hvide Sande ved Vesterhavet.

I Danmarks fire nasjonalparker Thy, Mols Bjerge, Vadehavet og Skjoldungernes Land kan du oppleve nydelig og variert natur. Disse er populære områder for både vandring og sykkelturer, og perfekte besøksmål dersom du vil på en aktiv ferie i Danmark. Er du på ferie med hund i Danmark er dette nydelige områder for lek, moro og turer. På østkysten av Sjælland finner du Stevns Klint, som virkelig er et syn man bør oppleve. Stevns Klint er oppført på UNESCOs liste over verdensarv, og den 20 km lange kritt- og kalkveggen er blant de mest populære naturattraksjonene i Danmark.

Kronborg Slott

Kunst og kultur

For den kunstinteresserte finnes det spennende museer og utstillinger over hele landet som forteller om en rik, kunstnerisk historie, fra ARoS Kunstmuseum i Aarhus til Ny Carlsberg Glyptotek i København. Blant malerne som er kjent godt utenfor Danmarks landegrenser er Skagensmalerne, som mot slutten av 1800-tallet ble kjent gjennom kunstnere som P.S. Krøyer og Laurits Tuxen. Blant mange kjente malere kan også verkene til kunstnere som C.W. Eckersberg og Jens Juel ses på danske museum.

Nevnte H.C. Andersen er blant de absolutt mest kjente personene fra Danmark, spesielt for sine eventyr som er oversatt til over 100 språk. Andre forfattere som har preget dansk litteraturhistorie er blant annet Søren Kierkegaard, Karen Blixen og Benny Andersen. I tillegg finnes det selvsagt en rekke musikere, arkitekter, skulptører og mer som har satt sitt avtrykk i dansk kunsthistorie, og historiene deres blir man kjent med på reise gjennom Danmarks mange byer og landsbyer.

Verden over er danskene kjent for god mat og god drikke. Klassiske retter som røde pølser, frikadeller og de danske smørbrødene er blant favorittene som finnes på kryss og tvers av Danmark. I tillegg kommer en rekke forskjellige øl og likører fra Danmark, som har funnet veien til land verden over. Her kan de det å «hygge seg», og da hører god mat og god drikke med, til omtrent hver eneste anledning som byr seg.

Opplev verdensarv fra et feriehus

I Danmark finnes det i alt syv forskjellige steder som er listet som verdensarv av UNESCO, inkludert to naturforekomster og fem kulturminnesmerker. De to naturforekomstene er Vadehavet, som er Danmarks største nasjonalpark og krittklippen Stevns Klint på Sjælland. I tillegg er Ilulissat Isfjord på Grønland listet som en verdensarv. De fem kulturminnesmerkene er delt mellom Jylland og Sjælland. På sistnevnte finner vi Katedralen i Roskilde, Kronborg Slott og Parforsejaktlandskapet på Nord-Sjælland. De siste to på listen som du kan besøke på ferie i Danmark ligger i Jylland og er byen Christiansfeld og Jelling-monumentene.

Er du interessert i å vite med om feriehusferie i Danmark? Da kan du bli mottaker av NOVASOLs nyhetsbrev og få ferieinspirasjon rett i mailboksen.