Attraksjoner på Bornholm

Bornholm er for mange kjent for røkt sild, rundkirker og finkornede sandstrender i sør, men et besøk på Bornholm rommer også mange andre opplevelser. Besøk f.eks. noen av de mange museer, bl.a. Bornholms Kunstmuseum, Oluf Høst museet eller Bornholms museum. Bruk tid på Hammershus ruiner, rundkirkene eller rokkesteinene. Når du leier feriehus på Bornholm vil barna elske et besøk på eksempelvis Bornholms Middelaldersenter, NaturBornholm eller i Joboland, hvor det sommeren igjennom foregår mange forskjellige aktiviteter.

I løpet av sommeren er det ulike sportslige arrangementer og musikkfestivaler over hele Bornholm. Havnefester er også tilbakevendende begivenheter. Gjør et godt kjøp hos de mange kunsthåndverkere. Foruten glass og keramikk finnes her tekstilkunstnere, treskjærere, malere, skulptører og mange andre dyktige håndverkere.

Glem heller ikke en utflukt til den naturskjønne Christiansø dersom du besøker den vakre øya når du leier feriehus i Danmark.

Se Hammershus ruinene på ferie på Bornholm

Joboland - Brændegårdshaven

Gjør en god dag bedre i Joboland – Brændegårdshaven i hjertet av Bornholm. Her finner du en lang rekke fornøyelser for både store og små, bl.a. Vannland, Klatreland og en dyrepark.

Handlemuligheter

I de fleste sommerhusområder finner du små dagligvarebutikker, enkelte har kun åpent i sommerhalvåret. I tillegg finner du større dagligvarekjeder i Bornholms største byer, som Rønne, Nexø, Aakirkeby og Allinge. Rønne byr dessuten på en gågate med en lang rekke spesialbutikker.

Gode tips

Bornholm har en stor tiltrekningskraft på mange kunstnere som kommer til øya for å la seg inspirere av lyset, stemningen og den flotte naturen.

De lokale glassblåsere og keramikere har et godt ry, og overalt på øya kan du finne verksteder hvor de dyktige kunstnere fremstiller, stiller ut og selger sin kunst. Der er mange muligheter for å kjøpe en annerledes, håndlaget og unik suvenir med hjem.

Lokale særpreg

Hvorfor ikke benytte en ferie på Bornholm til å smake på noen av øyas mange matspesialiteter? Du kan blant annet prøve Kjærstup Sjokolade, Boisen is, Svaneke øl, Lehnsgaard rapsolje, Bornholms rugkjeks, mel fra Bornholms Valsemølle, Bornholmer Akevit, ost fra Klemensker Meieri, Bornholmer Sennep, samt mye, mye mer.

Smak på den lokale maten på Bornholm

Bornholm er med i det europeiske samarbeidet Regional Matkultur, som arbeider med å synliggjøre og tilby lokale matvarer til både bornholmere og turister. Med i Regional Matkultur er restauranter som gjør spesielt mye bruk av bornholmske råvarer, samt gårdsbutikker og de steder som produserer råvarene. Følg Regional Matkulturs logo når du vil nyte et deilig måltid med gode bornholmske råvarer, eller hvis du vil ut og oppleve hvor råvarene kommer fra og hvordan de produseres.

Vil du motta nyheter om Bornholm og andre danske feriedestinasjoner rett i mailboksen? Da kan du abonnere på NOVASOLs ukentlige nyhetsbrev