Attraksjoner på Djursland

Overveier dere å leie et sommerhus i Østjylland, så må dere ta en skikk på feriehus på Norddjursland. En feriedestinasjon som er et eventyrland for både en aktiv feie med aktiviteter, spennende attraksjoner og ulike severdigheter. Velger dere å leie et NOVASOL feriehus i dette område, vil dere innenfor kort avstand kunne besøke de morsomme fornøyelsesparker, dyreparker , museer , være aktive i naturen og hgyge dere med shopping og restaurantbesøk.

Djurs Sommerland er samlingspunktet for aktiviteter i sommerhalvåret, men området har annet og mye mer å by på: F.eks. Ebeltoft Zoo, Kattegatcentret, Skandinavisk Dyrepark og en lang rekke kunstutstillinger, historiske minnesmerker og severdigheder, herregårder og slott, samt et helt fantastisk naturlandskap med en rekke severdigheter og ikke for ikke å glemme de fantastiske golfbanene.

For at dette ikke skal være nok, har du i tillegg både Legoland, Givskud Zoo og Randers Regnskov innen 1-1½ times kjøring.

Vektergangen i den historiske handelsbyen, Ebeltoft, bør også oppleves. De årlige begivenhetene som Havnefest, eplefestival og kremmermarkedet er også en opplevelse verd.

I lokalområdet finner du også den årlige sommerfesten i Fellerup og havnefesten i Bønnerup.

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Besøk Givskud Zoo fra feriehuset

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Lei feriehus nær Legolland i Billund

Djurs Sommerland

De 7 eventyrlige temalandene i Djurs Sommerland ønsker velkommen med mer enn 60 morsomme fornøyelser, blant annet også årets to store nyheter: Få en susende svingtur i den 12,5 m høye Wild West Karusell eller dra med Pony-Ekspressen på hesteryggen gjennom det ville westens flotte landskap, mens moskusen og fiendtlige indianere ligger på lur.

I tillegg kan du glede deg til et gjensyn med alle de kjente fornøyelsene, som kjemperutsjebanen Thors Hammer, rafting på Rio Grande-elven, det oppvarmede vannlandet, med fjorårets store nyhet Hawaii, Karlos Ballonggynge for de minste og mye, mye mer.

Besøk Djurs Sommerland fra feriehuset i Danmark

Innkjøpsmuligheter

I sommerhalvåret finner du mindre dagligvarebutikker i stort sett alle feriehusområder, men utenfor sesongen, og for større innkjøp, anbefaler vi Ebeltoft og Grenå. I Grenå og Ebeltoft finner du gågater med en lang rekke spesialbutikker.

Museer og severdigheter

Vil dere dempe tempoet litt i løpet av ferien og dykke litt ned i områdets historie, så kan dette gjøres i flere forskjellige byer. Både i Grenå, Randers og Ebeltoft finner man forskjellige museer som forteller om livets gang i området. Dere kan også oppleve diverse kunsthåndverk og kjøpe med der feriesuvenirer med hjem. En gåtur gjennom de hyggelige gågater er også en opplevelse i seg selv, og en tur på havnen er også en flott opplevelse man må få med seg. Husk å kjøpe litt av de ferske fisk som ofte selges direkte fra de små fiskebåtene.

Aktiv Ferie

Mange av sommerhusene ligger i nærheten av vakre naturområder, hvor det alltid er mulighet for å ta en tur på mountainbiken, løpe eller gå en tur i det litt bratte terreng. Nærheten til vannet åpner for friske morgen-svømmeturer, kystfiske og surfing.

Lokale tips

Fiskeauksjon i Bønnerup. Gjør en god handel på fiskeauksjonen på Bønnerup Havn.

Ta en tur til Danmark for å få tidenes ferieminner!