Aktiviteter og attraksjoner på Fanø

De fleste som velger å leie et sommerhus i Danmark, vil gjerne ut og oppleve severdigheter og arrangementer, som det lokale område har å by på. Nok er Danmark et lite land, men er rikholdig på ferieopplevelser – især på Fanø.

Lei feriehus på Fanø

Opplevelser på Fanø

Når ferien avholdes i en feriebolig på Fanø, vil de uten tvil komme hjem med nye spennende opplevelser fra Fanø. Hvert år avholdes det ulike arrangementer på Fanø. Dragfestivalen i juni er et populært arrangement, både blant dansker og utenlandske gjester, der det svever fargerike drager i alle modeller over stranden. Til Fannikerdagene, den andre helgen i juli, har du mulighet til å oppleve de mange tradisjoner som finnes på Fanø og ikke minst se de flotte folkedraktene. Videre er det verdt å ta en tur for å oppleve den årlige strikkefestivalen som er et stort arrangement i Fanø.

Attraksjoner for kropp og sjel

Fanø byr videre på en rekke sportsaktiviteter som tennis, golf, minigolf, beach volley og bowling. Kun en kort fergetur fra Fanø, finner du kulturbyen Esbjerg med utall severdigheter og aktiviteter, som bl.a. Fiske- og Sjøfartsmuseet samt kan du besøke Svømmestadion Danmark. Fra Esbjerg er det kun 1 times kjøring til f eks. Legoland og Givskud Zoo.

Er du glad i golf er det verdt å besøke den særpregede golfbanen til Fanø, som er den eldste og eneste linksbane i landet. Ikke kun i Danmark er banen kjent, men også utlandet har fått øye på denne særegne golfbanen, som ble kåret til den fjerde beste linksbanen på den europeiske fastland

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får mye ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger, når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboys, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien på ferie i Danmark. Og beste av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende særutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med mange ulike fiskearter og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen, tilbyr Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er mest kjent fra tv-skjermen, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet deres rette størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Ta med familien på ZOO på Fanø

Innkjøpsmuligheter

På Fanø har du alltid en rekke dagligvarebutikker innen rekkevidde – de fleste har åpent hele året. I Nordby har du i tillegg mulighet til å handle i en rekke spesialbutikker, og etter en liten tur med ferga, er du Esbjerg hvor du finner den store gågaten med alle ønskelige butikker.

Lokale tips

Som på mange andre danske øyer, lever kirketradisjonene på Fanø i beste velgående, og de tradisjonelle kirkekonserter i én av øyas to kirker, er absolutt opplevelsen verd.