Aktiviteter og attraksjoner på Fyn

Ferie i et sommerhus på Fyn gir rikholdige muligheter for aktiviteter for hele familien. Utover de velkjente attraksjoner og severdigheter som Egskov Slott, Odense Zoo og H.C Andersens Hus, finner du over hele Fyn en rekke store og små aktiviteter for både barn og voksne. Den Fynske Landsby i Odense, Nyborg Bade- og Svømmeland, Danmarks Jernbanemuseum i Odense, Fydenlund Fuglepark i Tommerup og Fyns Kunstmuseum i Odense, er blant noen få. Deretter finner du en lang rekke museer og parker, og fra Fyn er det verken langt til f eks. Legoland og alle attraksjoner København har å by på. Er ikke Fyn noe som vekker oppmerksomhet kan du se vårt store utvalg av ferieleiligheter i Danmark.

Odense Zoo

I Odense kan du oppleve all verdens dyr på nært hold. Her kan du beundre de lekende sjimpanser, se de majestetiske løver, se opp på de høye giraffer, bli fascinert av de store tigrene og mye, mye mer.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over det hele. Dette er stedet hvor små og store leker og får masser av nye impulser. Kreativiteten får vinger når du leker og lærer, oppdager og utforsker. Riddere i rustninger, pirater, barske cowboys, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplass for hele familien. Og best av alt: Der skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Lokale særpreg

  • Lokalt øl siden 1885, Refsvindinge Bryggeri. Danmarks minste Bryggeri.
  • Brunsviger, Fyns nasjonalrett.
  • En av Fyns beste spesialiteter er røgeost (røkt ost).
  • Sjokolade fra Summerbird. Sjokoladeriet i den vestfynske byen Assens tilbyr delikatesser for ekte sjokoladekjennere. Sjokoladen fås kun i spesialforretninger.
  •  

Handlemuligheter

  • Sandager Næs, Brydegård, Brunshuse og Helnæs. I sommerhusområdene finner du som oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åpent i sommersesongen. Nærmeste storby er Assens, hvor det er gågate og rike muligheter for å handle. Største supermarked er Superbrugsen, Østergade 74, 5610 Assens
  • Nærmeste storby er Middelfart, hvor det er gågate og rike muligheter for å handle. Største supermarked er Føtex, Kløvervej 10-14, 5500 Middelfart.
  • Skåstrup, Bro, Båring og Vejlby Fed. I sommerhusområdene finner du som oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åpent i sommersesongen.
  • Falsled, Bøjden, Horne Sommerland, Dyreborg og Bøgebjerglund. I sommerhusområdene finner du som oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åpent i sommersesongen. Nærmeste storby er Fåborg, hvor det er gågate og rike muligheter for å handle. Største supermarked er Føtex i Fåborg, Brønnersvej 1, 5600 Fåborg.
  • Tørresø, Jørgensø, Kristiansminde og Hasmark. I sommerhusområdene finner du som oftest mindre dagligvarebutikker – enkelte har kun åpent i sommersesongen. Nærmeste storby er Otterup, hvor det er gågate og rike muligheter for å handle. Største supermarked er SuperBest, Strandvejen 1, 5450 Otterup.