Ferieparadiset Danmark er en kjent destinasjon for mange. Selv om mye er likt som her hjemme, kan det likevel være nyttig med litt informasjon før avreise. Her kan du lese mer om de tingene våre kunder ofte lurer på, som værforhold, valuta og åpningstider. 


Må jeg ha med pass når jeg reiser til Danmark

Mange lurer på om det er nødvendig med pass i Danmark. Vi anbefaler alle å ha med seg pass. Sjekk gjerne Politiets nettsider for mer informasjon før avreise, ettersom innreisebestemmelser kan endre seg. 

Hva slags klima kan jeg forvente meg? 

I Danmark kan du nyte et klima som er mildere enn her hjemme, mye på grunn av golfstrømmen. Værforholdene er ofte skiftende og du kan oppleve en vestlig-sydvestlig vind.

Hvordan kommer jeg meg til Danmark

Mange velger å ta med bilen og benytte seg av fergetilbudene når ferien går til Danmark. Det er veldig praktisk å kunne benytte seg av bilen på ferien. Dersom du vil ha en bilfri ferie, finner du avganger fra ulike flyplasser over hele Norge til mange danske feriedestinasjoner.

Kan jeg ta med hunden på ferie?

Danmark er et svært hundevennlig land, og mange av våre ferieboliger tar i mot firbeinte gjester på lik linje som tobeinte. Undersøk alltid hvilke lover og regler som gjelder for innføring av kjæledyr før du reiser. 

Kan jeg feriere i Danmark uten bil? 

Ja, når det kommer til offentlig transport er Danmark likt Norge på veldig mange måter. Det er gode forbindelser med tog, buss og metro. Vær oppmerksom på at dette kan variere fra sted til sted. Danmark er også kjent for sine mange og velbygde sykkelstier.


Hva annet trenger jeg å vite før ferien i Danmark?

  • Åpningstider dagligvarebutikker: I Danmark kan butikker nå holde åpne så lenge de ønsker både hverdager og helg, men unntak av helligdager. Det er vanlig at kjøpesentere og supermarkeder på de større stedene har åpent til rundt kl.20 på hverdager. I helgene kan du likevel forvente at butikkene stenger tidligere. 
  • Ring 112 i nødtilfeller, eller 114 som er Politiets ikke-akutte telefonnummer. Ring 114 dersom du er i København, og har behov for ambulanse. 
  • Innbyggertall: Danmark er det minste av de nordiske landene, har et innbyggertall på rundt 5,7 millioner. Selve landearealet er like stort som Finnmark fylke. 
  • Valuta: Danmark er medlem av EU, men har valgt å beholde den danske kronen (DKK). 
  • Danmarks grunnlovsdag: 5.juni. 
La din neste ferie gå til Bornholm i Danmark

Har du spørsmål rundt feriehuset du ønsker å få svar på før ferien i Danmark? Vår kundeservice-medarbeidere i Norge er tilgjengelige for våre kunder både før, under og etter oppholdet. Du kan enkelt ta kontakt med oss på telefon: 21 99 90 10 eller på novasol@novasol.no.