Aktiviteter og attraksjoner ved Limfjorden

I Limfjordområdet finner man de unike kalkgruvene i Mønsted og Daugbjerg.

Disse gruvene er to av kun tre kalkgruver du kan oppleve hvis du leier ferieleilighet i Danmark, hvor det er mulig å gå under jorden.

Daugbjerg Minilandsby, hvor selv små barn blir kjemper, når de går rundt mellom husene.

Kongenshus Mindepark er navnet på et av Danmarks størst bevarte heieområder. Her finnes en minnelund med herreds-, sogne- og minnestein for stedets oppdyrkere. En spasertur i minneparken er en annerledes og fascinerende naturopplevelse.

Samtidig finner bl.a. Jesperhus Blomsterpark på Mors, KCL Badeland, Rønbjerg Feriesenter med en lang rekke aktiviteter, Skive Gokart og Paint-ball, samt diverse museer og utstillinger i området.

Flott natur ved Limfjorden

Mønsted Kalkgruber

Velkommen til verdens største kalkgruve, en endeløs labyrint av mineganger. Sett av minst 2 timer til besøket. I gruvene er rundt 8° C hele året - så husk varme klær. Gruvene er det perfekte sted å besøke på en regnværsdag eller under en hetebølge. Dette kan du oppleve ved å bestille det perfekte feriehus i Nordjylland.

Innkjøpsmuligheter

I de fleste feriehusområder som Limfjorden finner du lokale dagligvarebutikker, og i de større byer Skive, Nykøbing Mors og Farsø en rekke større dagligvarekjeder. I tillegg finner du, i Skive og Nykøbing Mors, gågater med diverse spesialbutikker og i Skive det innendørs kjøpesenteret, Søndercentret.

Lokale tips

Ta fergen til den lille øya Livø, midt ute i Limfjorden. Livø har en lang og spennende historie, noe øya også bærer preg av den dag i dag. Øyen har et rikt dyreliv, med bl.a. sel.