Aktiviteter og attraksjoner i Ålbæk

Nordjylland generelt er full av aktiviteter og severdigheter. Her kan vi blant annet nevne Grenen, Danmarks nordligste punkt, nord for Skagen, men også Råbjerg Mile, Den Tilsandede Kirke, museene i Skagen, og selvfølgelig Skagensmalerne, som er en fast del av ferien til Nordjylland.

Innen 1 times kjøring finner du en lang rekke andre aktiviteter og attraksjoner som bl.a. Fårup Sommerland, Farm Fun, Nordsjømuseet og Ålborg Zoo.

I lokalområdet finner du i tillegg en lang rekke markeder, historiske fester og diverse utstillinger. Her nevner vi bare noen; Skanse Open Air Teater i Hals, det ukentlige kremmermarkedet på Lagunen og hestemarked i Kongerslev.

Aktiv ferie i Ålbæk

Fårup Sommerland

I Fårup Sommerland, mellom Blokhus og Løkken, er det nok å ta fatt på, uansett om man er voksen eller barn. Her finner dere store utfordringer til større barn og barnlige sjeler - og små utfordringer til de minste av våres gjester.Action, fart og spenning i Actionland, gode opplevelser til alle vannelskere i Aquapark og mange andre opplevelser og attraksjoner er i vente i Fårup Sommerland.

Feriehus nær Fårup Sommerland

Nordsjømuseet

Med et sommerhus i Ålbæk, Hou eller Hals kan du og familien når dere besøker Nordsjømuseet oppleve stort sett alle Nordsjøens fiskearter og pattedyr. I de store bassengene og akvariene, finner du bl.a. sel, blekksprut, haier og et stort antall av Nordsjøens andre fiskearter og pattedyr.

En herlig dag for hele familien venter dere i Nordsjømuseet i Hirtshals. Fordelen med å leie feriehus i Nordjylland er at alle aktivitetene er så nære.

Besøk Nordsjømuseet i Hirtshals

Aalborg Zoo

Hvis du leier feriebolig i Danmark kan du besøke Aalborg Zoo. I Aalborg Zoo står du ansikt til ansikt med truede dyrearter.

Her kommer du nært innpå ca. 138 arter, tilsvarende til ca. 1.300 spennende dyr fra hele verden.

Møt bl.a. elefanter, løver, aper, bjørner, leoparder, tigere og mange, mange flere dyrearter. Du trenger ikke dra helt til Asia for å oppleve løver og leoparder, det kan oppleves på nært hold bare et steinkast unna Norge.

Ta med familien til Aalborg Zoo

Innkjøpsmuligheter

I både Hals, Hou, Egense, Lyngså og Mou, finner du små dagligvarebutikker og dagligvarekjeder, hvorav de fleste har åpent hele året. Mulighet for større innkjøp og shoppingturer, finner du i Nørresundby og Ålborg, som bl.a. byr på gågate med mange spesialbutikker.

Lokale tips og særpreg

I tillegg til Skagen, har mange store kunstnere også frekventert området ved Limfjordens munning. Også i dag finner du en lang rekke gallerier, som absolutt er verdt et besøk.

Særpreg: villmyrpoteter, Sæby fisk