Attraksjoner i Klitmøller

Nordvestjylland byr på en lang rekke aktiviteter, severdigheter og attraksjoner for enhver smak.

Her finner du museer på rekke og rad, som viser alt fra kunst og kultur til 2. Verdenskrig, bl.a. Vorupør Museum, ”Limfjordsentret Doverodde Købmandsgård”, bunkermuseet Batteri 1 og Vikinggravplassen.

Hanstholm Havn og fiskeauksjon er nesten et must når du besøker området og de mange fyrtårnene er også verd et besøk når du ferierer i Vestjylland.

I området finner du også Mønsted Kalkgruber, verdens største kalkmine, med en endeløs labyrint av mineganger, Højris Slott – et godt tips for hele familien, Nordsjø Akvariet og fornøyelsesparken Jesperhus Blomsterpark.

Mønsted Kalkgruber

Velkommen til verdens største kalkgruve, en endeløs labyrint av mineganger. Sett av minst 2 timer til besøket. I gruvene er det hele året ca. 8° C - så husk varme klær. Gruvene er det perfekte stedet å besøke en regnværsdag eller når hetebølgen herjer.

Nordsjømuseet

I Nordsjømuseet kan du oppleve stort sett alle Nordsjøens fiskearter og pattedyr. I de store bassengene og akvariene, finner du bl.a. sel, blekksprut, haier og et stort antall av Nordsjøens andre fiskearter og pattedyr.

En herlig dag for hele familien venter dere i Nordsjømuseet i Hirtshals.

Jesperhus Blomsterpark

Jesperhus er skandinavias største blomsterpark fylt med roser, flere typer sommerblomster og andre blomster. I parken kan du også oppleve H. C Andersens eventyrhave med flere kjente figurer. Parken er ikke bar en blomsterpark, men også en fornøyelsespark med bl.a. karuseller , trampoliner, motorsykler og mye, mye mer.

Innkjøpsmuligheter

I de fleste feriehusområder finner du lokale dagligvarebutikker, og i de litt større byene Thisted, Hanstholm og Hurup en rekke større dagligvarekjeder. I tillegg finner du innendørs handlesentre i Hanstholm, Hanstholm-sentret og i Skive, Søndersentret.

Bestill en feriebolig i Danmark for å oppleve alt det en ferie i Klitmøller og Vorupør har å by på!