Aktiviteter og attraksjoner i Østjylland

Lei et sommerhus i Østjylland og vi lover at du og familien har kommet til et område som er spekket med aktiviteter og severdigheter. Her er det ikke langt til bl.a. Legoland og Givskud Zoo, og innenfor ca. 1 time når du også både kulturbyen Horsens og Århus med bl.a. Tivoliet, den gamle byen mv. I kulturbyen Horsens avholdes det en lang rekke aktiviteter i løpet av sommeren bl.a. teater midt i byen og konserter med store internasjonale musikknavn.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Ta med familien til Legolland i Billund

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Besøk Givskud Zoo fra feriehuset

Djurs Sommerland

Djurs Sommerland er det perfekte sted for en familieutflukt når man er på sommerferie i Danmark – det er en fornøyelsespark i internasjonal toppklasse og har de største fornøyelser og et kjempe stort badeland. Med mer enn 60 aktiviteter og det kjempe store badelandet har Djurs Sommerland alt hva barn overhodet kan ønske seg – fra morsomme familiefornøyelser til en spennende tur i verdens sjette beste rutschebane, Piraten. Og inngangsbilletten gir deg og familien fri adgang til alle fornøyelser i parken.

Lei feriehus nær Djurs Sommerland i Østjylland

Shoppingmuligheter

I mange av sommerhusområdene finner man mindre dagligvarebutikker, og i f eks. Horsens finner man også de større dagligvare- og spesialbutikker, kun få kilometer vekk. Horsens byr selvfølgelig også på en gågate med mulighet for innkjøp av stort sett alt. Leier dere et sommerhus i Juelsminde, kan dere feriere i et riktig hyggelig og tradisjonelt sommerhusområde – ferieboliger i Danmark når det er flottest.

Lokale tips

Ta en dagstur til øyen Endelave i Horsens Fjord. Her finner du vakker natur og en rekke aktiviteter for barn og voksne.