Attraksjoner og aktiviteter i Juelsminde

En ferie i Østjylland og Juelsmindeområdet, er spekket med aktiviteter og severdigheter. Herfra er det ikke langt til bl.a. Legoland og Givskud Zoo, og innen ca. 1 time når du også både kulturbyen Horsens og Århus, med bl.a. Tivoli Friheden, Den Gamle By mm.

I kulturbyen Horsens er det, spesielt i løpet av sommeren, en lange rekke små og store aktiviteter, bl.a. gjøgl og teater i midtbyen og selvfølgelig konserter med store internasjonale musikknavn.

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Ta med familien på ZOO under ferien i Danmark

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND. En opplevelse som er verdt å få med seg når du ferierer i Danmark.

Feriehus nær Legoland i Billund

Djurs Sommerland

De 7 eventyrlige temalandene i Djurs Sommerland ønsker velkommen med mer enn 60 morsomme fornøyelser, blant annet også årets to store nyheter: Få en susende svingtur i den 12,5 m høye Wild West Karusell eller dra med Pony-Ekspressen på hesteryggen gjennom det ville westens flotte landskap, mens moskusen og fiendtlige indianere ligger på lur.

I tillegg kan du glede deg til et gjensyn med alle de kjente fornøyelsene, som kjemperutsjebanen Thors Hammer, rafting på Rio Grande-elven, det oppvarmede vannlandet, med fjorårets store nyhet Hawaii, Karlos Ballonggynge for de minste og mye, mye mer.

Ferieopplevelser i Djurs Sommerland

Innkjøpsmuligheter

I mange av feriehusområdene finner du mindre dagligvarebutikker, og Juelsminde, og spesielt Horsens, med større dagligvarekjeder og spesialbutikker, er kun få kilometer unna. Horsens byr også på en gågate med mulighet for innkjøp av stort sett alt.

Lokale tips

Dra på en dagstur til øya Endelave i Horsens Fjord når du ferierer i Juelsminde. Her finner du både uberørt natur og masser av aktiviteter for både barn og voksne.