Aktiviteter og attraksjoner på Rømø

Rømø og omegn byr på en lang rekke ulike aktiviteter, fra den årlige Dragefestivalen, første helga i september, til Hjemsted Oldtidspark, kun ca. 15 km fra Rømø, hvor bl.a. Jernalderen blir gjort virkelig i form av diverse forhistoriske aktiviteter som f.eks. bueskyting og romerske kastemaskiner.

På Rømø finner du også den lille fornøyelsesparken, Rømø Sommerland, med mange morsomme aktiviteter som vannrutsjebane og over 50 andre aktiviteter.

Fra Rømø er det kun ca. 45 min. kjøring til Sommerland Sør med mer enn 80 spennende fornøyelser, blant annet én av Nord-Europas største rutsjebaner – Tornadoen.

Legoland og Givskud Zoo er kun ca. 1-1½ times kjøring fra Rømø, og i Ribe og omegn, kun ca. 30 min. fra Rømø, finner du bl.a. Ribe Vikingsenter og Museet Ribes Vikinger.

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Feriehus ved Givskud ZOO

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Barna kommer til å elske et besøk til Legoland

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Skærbæk Go-Kart Senter - fart på feriedagene

Like ved hoedvei A11 og på veien mot Rømø ligger Skærbæk Go-Kart senter med en 920 m lang bane. Normalt er den oppdelt i to: En 490 m teknisk krevende bane og en litt kortere barne/familiebane, som åpnes etter behov. Hvis dere ønsker å få «fart på feriedagene», så ta en tur innom Skærbæk Go-kart senter, Astrupsvej 40, 6780 Skærbæk

Ta med familien til Sommerland Sør

Sommerland Sør

  • Sommerland Sør, er Sørjyllands største fornøyelsespark med flere enn 84 spennende fornøyelser for hele familien.
  • Blant annet Danmarks villeste rutsjebane, kjempe vannland med 20 vannrutsjebaner og bassenganlegg.
  • Actionland med gokarts, motocrossmaskiner og Tiger Mooncars.
  • Safariland hvor barna møter Tarzan og kan merke suset i King Kong.
  • Piratland med sjørøverskip og pirater.

Innkjøpsmuligheter

Spesielt på sommeren er det liv på Lakolk Butikscenter når du ferierer i Danmark , på den vestlige delen av øya. Her finner du en lang rekke spesialbutikker med bl.a. mote og kunst, samt naturligvis en rekke restauranter og kafeer. Andre steder på øya finner du også mindre dagligvarebutikker. To av disse har åpent hele året.

I Skærbæk, ca. 15 km fra Rømø, er det mange spesialbutikker, samt noen velkjente dagligvarekjeder. I hhv. Ribe og Tønder kan du dra på shopping i gågaten, med en lang rekke spesialbutikker. Her er det også større dagligvarebutikker.

Lokale tips

  • Rømø Lys - Lag dine egne stearinlys, eller la deg imponere av de mange spesiallagete lysene, alle laget ut fra gamle håndverksprinsipper.
  • Besøk Skandinavias største juleutstilling på Det gl. Apotek i Tønder.
  • Torgdag i Ribe – Hver onsdag i sommerperioden.

Lokale særpreg

Nord-Europas bredeste sandstrand er et ”must” når du leier feriebolig på Rømø. Avhengig av tidevannet, er stranden mellom 1-3 kilometer bred.

Mot sør finner du byen Høyer, som er kjent for Høyer Pølser – en spesialist innenfor delikatesser som pølser og pålegg.