Strender på Rømø

Når du velger å leie en ferieleilighet på Rømø, vil den deilige stranden uten tvil bli hovedstedet for ferien – uansett årstid. Det er ikke noe bedre enn å kunne høre havets brus fra morgen til kveld. Når dere elger å leie et sommerhus i Danmark, vil det aldri være langt til en god strand og på Rømø finner man som nevnt et feriehus hvor havet er nærmeste nabo.

Lei feriehus på Rømø

De idylliske strendene

Rømø har Nord-Europas lengste og bredeste sandstrand: ca. 12 km lang og ca. 1-3 km bred.

Her er der nok plass til alle, som elsker å bade, leke, seile eller surfe.

På Rømøs vestside strekker den fineste sandstranden seg i hele øyens lengde. Stranden er åpen og flat, og den er mellom 1 - 3 km bred – avhengig av tidevannet. Stranden overskylles jevnligt av havet, noe som gir gode muligheter for å finne rav. Den nordligste delen av stranden er avsperret som militærområde, mens resten av strandområdet fritt kan benyttes.

Det er fortsatt tillatt å ha bilen med på størstedelen av stranden, men for å sikre sanddynene, og for å gi en større sikkerhet for badegjestene, er de bilfrie områdene løpende blitt utvidet.

Sønderstrand er kjent som en kjempelekeplass for alle som liker seiling og Kite-buggykjøring. Disse aktivitetene forstyrrer dog ikke badegjestene, da det er spesielt oppmerkede områder for strandseiling, Kite-buggykjøring og windsurfing.