Attraksjoner og aktiviteter i Blåvand

Foruten de nærliggende attraksjonene når du er på ferie i Danmark, som Legoland, Givskud Zoo og Fiske- og Sjøfartsmuseet, beliggende ca. 1-1½ times kjøring fra Blåvand, finner du i og rundt Blåvand en lang rekke aktivitetsmuligheter for både store og små. Vi kan blant annet nevne Blåvands kjennetegn, Blåvand Fyr, bunkermuseet Tirpitz, Blåvand Zoo, sykkelutleie, bowling og Blåvand Aktivitetssenter med bl.a. stor lekeplass og utendørs tennisbaner. Ho ligger kun få kilometer fra Blåvand, og byr på Blåvandshuk Golfklubb, med en flott 18-hulls bane og også på en 9-hulls par-3 bane, samt fremragende ridemuligheter.

I nærliggende Oksbøl, ca. 15 km fra Ho og Blåvand, finner du både Brannbilsmuseet og Ravmuseet, og Blåvandshuk Idrettssenter med et stort badeland, treningssenter, tennisbaner m.m. Når du leier et feriehus i Vestjylland vil du kunne oppleve alle disse severdigheter og aktiviteter, dette forblir et minne for livet.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser overalt. Sånn er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får mange av nye input til fantasien. Kreativiteten får vinger, når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Besøk Legoland fra feriehuset i Jylland

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Ta med familien på ZOO i Danmark

Innkjøpsmuligheter

På den unike hovedgaten i Blåvand, Blåvandvej, finner du ca. 50 spesialbutikker med alt mellom himmel og jord. Klesbutikker, supermarkeder, lekebutikker, restauranter og andre spesialbutikker ligger side om side. Hvis dette ikke skulle dekke shoppingbehovet, finner du Jyllands lengste gågate!

Lokale tips

Tilbake til fortiden: Besøk bunkermuseet Tirpitz-stillingen!

Bunkeren, som aldri ble ferdigbygget, ble begynt bygget av tyskere 1944 som en del av Atlanterhavs-volden. Etter en årrekke, hvor komplekset var avsperret, og man uten hell bl.a. forsøkte å sprenge bort

Lokale særpreg

Smak de lekre dropsene, Blåvand Bolsjer, og se hvordan de blir laget, eller lag dine egne lys hos Blåvand Lys.

Lei et feriehus i Blåvand og nyt områdets mange gleder!