Strender i og nær Blåvand

Vestkystens lange hvite sandstrand er et paradis for badeglade feriegjester og når det leies et feriehus i Vestjylland, vil du aldri ha lang vei til en eller flere gode badestrender. Leier man en feriebolig i Blåvand har du naturligvis alle muligheter til å få en deilig badeferie.

Alternative strender:

  • Blåvand Strand: I den nordlige del av Blåvand Strand møtes flotte sanddyner, som gir gode læremuligheter på stranden. I den sydlige del av stranden er havet mer rolig og dermed også bedre egnet for barnefamilier. Horns Rev som strekker seg godt 40 meter ut i Vesterhavet, er med å skape roligere vindforhold og lave vanndybder.
  • Henne Strand: Her har man en av Vestjyllands bredeste sandstrand, med god plass til alle som elsker en avslappende dag på stranden. Bak stranden finner du Blåbjerg sanddyne, hvor en kan nyte en deilig gåtur imellom svømmeturene.
  • Gærup Strand: En av de mindre kjente strandområdene, så her vil det som regel være god plass til deg og din familie.
  • Vejers Strand: Denne stranden ligger nord for Blåvand og er også en deilig badestrand med hyggelige sanddyner, myrområder og deilig sandstrand. Man kan også på den sydlige delen av stranden ta bilen helt ned i vannkanten, men den nordlige del er bilfri.

Strender i og nær Blåvand

De gode baderåd

Vesterhavet er noe ganske spesielt, og selv om solen skinner, vannet er varmt og humøret er høyt, så skal man alltid passe godt på hverandre før man kaster seg ut i bølgen blå. Husk de 5 gode baderåd, som er gode å ha i tankene uansett hvor dere leier ferieleilighet i Danmark, til en deilig ferie ved havet:

1.Lær å svømme

2.Gå aldri alene i vannet

3.Les vinden og vannet

4.Lær stranden å kjenne

5.Slipp ikke barna ut av syne