Attraksjoner og aktiviteter ved Bork Havn

En ferie i Vestjylland danner utgangspunkt for utflukter til noen av Danmark beste attraksjoner, som f.eks. Legoland i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fiske- og Sjøfartsmuseet i Esbjerg.

Her finner du også en lang rekke museer, utstillinger og andre attraksjoner/aktiviteter i umiddelbar nærhet, bl.a. Bork Vikinghavn, Vikinger museum, windsurfing og lystbåthavn i Bork, Flygergraven i Hemmet, Skaven Fiskesjø og windsurfing i Skaven samt Vestas vindmøllepark, Veteranfly museum, Smedenes hus museum, Dejbjerg Jernalder museum, Stauning Havn og Stauning fiskesjø i området rundt Stauning.

I slutten av juli/beg. av august, går havnefestival i Bork av stabelen Det er en stor årlig begivenhet som trekker folk fra nær og fjern. Her er det blant annet konserter med en rekke kjente musikknavn fra inn- og utland og selvfølgelig den helt rette stemningen. Opplev alt dette ved å leie en feriebolig i Danmark.

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Lei feriehus nær Givskud Zoo

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Lei feriehus ved Legoland i Billund

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Innkjøpsmuligheter

Nær sommerhusområderne i Bork Havn finner du mindre dagligvarebutikker, dog med begrensede åpningstider. Nærmeste større byer, med gode innkjøpsmuligheter, er Nr. Nebel, Tarm og Skjern. Mot sør finner du også Varde og Esbjerg med gågatemiljøer og alle ønskelige spesialbutikker og store dagligvarekjeder.

Lokale tips

Besøk natur- og fuglereservatet Tipperne, i den sørlige delen av Ringkøbing Fjord. Et stort, fredet område, med en unik natur og en stor fuglebestand.

Blåbjerg utkikspunkt. Nyt det vakre synet over Vesterhavet eller opplev sanddynene fra vannet hvor den, i det rette lys, får et blålig skjer.

Lokale særpreg

Røkt sik. Fiskearten sik, finnes kun i Ringkøbing Fjord, og er derfor en utsøkt delikatesse fra lokalområdet.