Attraksjoner ved Henne Strand

Vestjylland er alltid et ypperlig utgangspunkt for utflukter til noen av Danmark beste attraksjoner, som f.eks. Legoland i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fiske- og Sjøfartsmuseet i Esbjerg. Lei en feriebolig i Danmark for å oppleve de nevnte attraksjoner.

I tillegg byr Henne Strand og området rundt Henne på en rekke mindre attraksjoner som f.eks. lysstøperi, glassblåseri og andre kunstutstillinger. I tillegg til den flotte stranden, byr Henne Strand også på en rekke spesialbutikker, restauranter og kafeer.

I Houstrup finner du bl.a. minigolf og hestutleie, og ikke langt derfra finner du Nr. Nebel Idrettssenter med bl.a. en stor svømmehall.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Lei feriehus nær Billund og Legoland

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Kom tett på spennende dyr med et feriehus

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Et feriehus nær de beste attraksjonene i Henne strand

Innkjøpsmuligheter

I både Henneby, Henne Strand og Houstrup, finner du enkelte mindre dagligvarebutikker, men ikke langt derfra ligger Nr. Nebel, med større dagligvarekjeder. Mulighet for større innkjøp og shoppingturer, finner du i Varde og Esbjerg. En ferie i Vestjylland byr på fine muligheter til å komme hjem igjen med litt shopping.

Lokale tips

Besøk natur- og fuglereservatet Tipperne i den sørlige del av Ringkøbing Fjord. Et stort, fredet område med en unik natur og en stor bestand av fugler.

Blåbjerg utsiktspunkt. Nyt den fantastiske utsikten over Vesterhavet eller opplev kalkfjellet fra vannet, hvor den i det rette lyset, får et blålig skjær.

Lokale særpreg

Røkt sik. Fiskearten sik, finnes kun i Ringkøbing Fjord, og er derfor en utsøkt delikatesse fra lokalområdet.