Attraksjoner og aktiviteter ved Kvie Sø

Det er en rekke attraksjoner i man må besøke når man ferierer i Vestjylland. Nedenfor er det en oversikt over de ulike aktivitetene du kan oppleve når du er på ferie i Danmark.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Lei feriehus nær Legoland ved Billund

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Besøk Givskud Zoo fra feriehuset

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Pannekakehuset

Kvie Sø har også et eget pannekakehus du og familien kan besøke. Her kan dere nyte hollandske pannekaker, og det er opp til 50 forskjellige pannekaker og 15-20 forskjellige belgiske øl på menyen. Dette er en spesiell opplevelse som du og familien ikke vil gå glipp av. Huset er åpent hele juni, juli og august, mens i de andre måneder er det modererte åpningstider.

Innkjøpsmuligheter

Mindre dagligvarebutikker i Ansager ca. 3 km unna.

Varde og Grindsted byr på større dagligvarekjeder og diverse spesialbutikker.

Lokale tips

Kun 25 minutters kjøring fra Legoland, er Kvie Sø et perfekt utgangspunkt. Bruk god tid i Legoland og fordel besøket over 2 dager!