Attraksjoner og aktiviteter i Søndervig

Med et ferie i Vestjylland har du et ypperlig utgangspunkt for utflukter til noen av Danmark beste attraksjoner, som f.eks. Legoland i Billund, Givskud Zoo ved Give og Fiske- og Sjøfartsmuseet i Esbjerg. I tillegg finner du en rekke interesse aktiviteter og attraksjoner i nærområdet. F.eks. surfesenteret i Hvite Sande, bowling- og treningssenter i Søndervig, Jyllandsakvariet og opplevelsessentret Kystsentret i Thyborøn, Sandskulpturfestival i sommerhus i Søndervig og selvfølgelig utallige fiskemuligheter. Bl.a. havfiske på kuttere fra Hvite Sande eller Thyborøn, molofiske og ”put & take”.

Området byr også på utallige kunsthåndverkere med mindre utstillinger og i tillegg er det flere forskjellige begivenheter fordelt utover året, bl.a. Sildefestival i Hvite Sande, sykkelløpet Fjorden Rundt, fiskeauksjon i Hvite Sande og North Sea Beach Marathon med mål for Hvite Sande.

Den nærliggende handelsbyen, Ringkøbing, er alltid et besøk verd. De gamle husene er beundringsverdige, vekterens gang i de gamle gatene, akkompagnert av vekterviser er en opplevelse verd, og spesielt om sommeren er det liv og glade dager på torget i byen, i form av diverse aktiviteter og levende musikk. Ta med deg familien på en ferie i Danmark , og opplev alt det landet har å by på.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

NOVASOL feriehus ved Legoland i Billund

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Besøk Givskud Zoo fra feriehuset

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Innkjøpsmuligheter

I de fleste feriehusområder finns det mindre dagligvarebutikker, som som regel har vinterstengt – den lokale kjøpmannen i Søndervig har åpent hele året. I Ringkøbing, Hvite Sande og Ulfborg finnes større dagligvarekjeder, og i Ringkøbing finner du også en gågate med diverse spesialbutikker.

Lokale tips

Regionen er preget av et av Vestkystens største erverv, nemlig fiske. Havnen i Hvite Sande hører til de største fiskehavne i Vestjylland, og her finner du et stort utvalg av fisk i alle fasonger.

Bl.a. finner du fiskearten sik, som kun finnes i Ringkøbing Fjord.

Lokale særpreg

Regionen er preget av et av Vestkystens største erverv, nemlig fiske. Havnen i Hvite Sande hører til de største fiskehavne i Vestjylland, og her finner du et stort utvalg av fisk i alle fasonger.

Bl.a. finner du fiskearten sik, som kun finnes i Ringkøbing Fjord.