Attraksjoner og aktiviteter i Vejers

Ferie til Vestjylland er alltid et ypperlig utgangspunkt for utflukter til noen av Danmark beste attraksjoner, som f.eks. Legoland i Billund, Giveskud Zoo og Fiske- og Sjøfartsmuseet i Esbjerg. I tillegg finner du en rekke mindre attraksjoner og severdigheter i nærområdet, bl.a. Minibyen i Varde, Blåvandshuk Idrettssenter i Oksbøl og Blåvand Zoo.

LEGOLAND®

I LEGOLAND i Billund er det, fart, spenning og morsomme opplevelser over alt. Slik er LEGOLAND. Stedet hvor små og store leker og får masse ny input til fantasien. Kreativiteten får vinger når det lekes og læres, oppdages og utforskes. Riddere i rustninger, pirater, tøffe cowboyer, ville indianere og mye, mye mer. Kort sagt: Den morsomste lekeplassen for hele familien. Og best av alt: Det skjer hele tiden noe nytt og spennende i LEGOLAND.

Lei feriehus nær Legoland ved Billund

Givskud Zoo

Som et vindu til naturen får du i Givskud Zoo nærkontakt med ville dyr fra fem kontinenter. Mange av dyrene er kjent fra tv-skjermens naturprogram, men i dyrehagen står man ansikt til ansikt med dyrene. Man opplever blant annet dyrenes riktige størrelse, lyder og lukter, ting som tv-skjermen ikke klarer å formidle.

Givskud Zoo startet i 1969 som Løveparken og hadde de første årene bare løver. Siden da er dyrebestanden blitt utvidet med mange nye arter, og i dag huses mer enn 120 forskjellige dyrearter i parken.

Dra på safari i egen bil eller kjør rundt med safaribussen og opplev bl.a. løver, giraffer, gorillaer, sjimpanser og flodhester.

Opplevelser for store og små i Givskud Zoo

Fiske- og Sjøfartsmuseet, Esbjerg

Fiske- og Sjøfartsmuseets totale utstillingsareal er 14.000 m² fordelt på fiskeutstilling, sjøfartsutstilling, frilandsutstilling, saltvannsakvarium, selarium, minkanlegg og skiftende spesialutstillinger.

Her finner du bl.a. historien om sjøfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse dyr, saltvannsakvarium med en lang rekke fisk og selvfølgelig selariet med to forskjellige selarter.

Innkjøpsmuligheter

Det er sjelden langt fra våre feriehus i Vejers og Sjelborg til mindre dagligvarebutikker som har åpent hele året. I Grærup finnes en liten kjøpmann , som har åpent i sommerperioden. For større innkjøp, og gjester i Mosevrå, henvises til nærliggende Oksbøl, med flere større dagligvarekjeder.

I Varde og Esbjerg er utvalget stort. Dra f.eks. på handletur i Jyllands lengste gågate i Esbjerg.

Lokale tips

Hver mandag i juli, er det loppemarked i Oksbøl.

Ta med familien på en uforglemmelig ferie i Danmark!