Aktiv ferie i Frankrike

Frankrike er et uuttømmelig reisemål som alltid byr på nye og spennende opplevelser. Legger du ferien til en av NOVASOLs ferieboliger i Frankrike kan du bo tett på de gode opplevelsene. Kombinasjonen av majestetiske fjell, myke sandstrender og sjarmerende byer danner grunnlaget for spennende fereidager for hele familien. Alle våre kvalitetssikrede ferieboliger i Frankrike finnes her på våre nettsider, og dersom du skulle ha noen spørsmål i jakten på det perfekte feriehuset i Frankrike for ferien kan du kontakte vårt kundesenter.

Sykkelferie i Frankrike

Sykkelferie i Frankrike

Mange mener den beste måten å oppleve det genuine Frankrike på er fra sykkelsetet. For eksempel i Provence, denne vakre middelhavsregionen der landeveiene snirkler seg langs duftende lavendelåkre, frodige vinmarker og sjarmerende småbyer. Du vet aldri hva som venter over neste lille bakketopp; kanskje en gammel kirke eller gjestgiveri som byr på lokale spesialiteter.

Eller du kan velge Burgund, geografisk sett selve hjertet av Frankrike. Her kommer du tett på den franske folkesjelen, og opplevelser og inntrykk står i kø når du sykler på lite trafikkerte veier forbi maleriske småbyer, langs idylliske kanaler og gjennom bølgende, frodig landskap. Kanskje stanser dere for å ta et lite slott eller et mektig kloster i nærmere øyensyn, og på markedet i en av de maleriske landsbyene gjør du dere dagens innkjøp, før dere sykler hjem til deres feriehus fra NOVASOL. Lengden på dagens etappe bestemmer dere selv. Det samme gjelder tempoet, for når dere leier en feriebolig i Frankrike har dere bare dere selv å ta hensyn til.

Øya Korsika egner seg også for sykkelturer. Her er avstandene korte og kontrastene mange. Et ypperlig valg for dere som ønsker å fylle ferien med variert natur, historie, kulinariske opplevelser, en særegen lokalkultur og sol og varme. Feriebolig for aktive feriedager i Frankrike finner du hos NOVASOL, uansett hvor i landet du velger å tilbringe ferien.

Mountainbiking

Er dere på jakt etter mer utfordrende sykkelen? Da kan det være en god ide å sette kursen for de franske Alpene! Her finner du ikke bare bratte, høye og vakre fjell, men også førsteklasses muligheter for mountainbiking. Ta med dere syklene opp i en av de utallige stolheisene eller gondolbanene og kast dere ut i et spennende løypenett ned mot dalbunnen. Sommerstid forvandles flere av de kjente vintersportresortene til møtesteder for offroadfantaster fra hele verden. Trekk dere tilbake til et feriehus fra NOVASOL etter opplevelsesrike timer ute i naturen.

Vandring i Frankrike

Vandring og fotturer i Frankrike

Vi nordmenn er et folk på vandring. Året rundt vandrer vi ut i skogen, i fjellheimen, over vidda eller langs sjøen. Vi benytter oss av parker og stille gater. Ut på tur skal vi! Frankrike er ideelt for opplevelser til fots. Nesten hvor som helst i landet kan dere knytte turskoene og legge i vei. Med base i et av NOVASOLs feriehus i Frankrike er grunnlaget lagt for opplevelsesrike og bekymringsfrie dager. Nistepakka smører dere ved kjøkkenbenken, eller dere svinger innom en kafe eller kanskje en vingård for å smake på lokale lunsjspesialiteter.

Alpene er en naturlig destinasjon for fotturer i spektakulære omgivelser. Her finner dere et enormt antall merkede turstier. Så vel topptrente milslukere som barnefamilier finner ruter som er akkurat passe lange og akkurat passe utfordrende.

Provence er ikke bare velegnet for sykkelturer. Landskapet inviterer til å oppleves i sakte tempo, og med apostlenes hester som hjelpemiddel bestemmer dere selv farten. Etter dagens utflukt er det behagelig å trekke seg tilbake til ditt feriehus på den franske landsbygda, samles rundt middagsbordet og bruke litt tid på å fordøye inntrykkene.

Langs langstrakte stender på Rivieraen eller dramatiske klipper i Normandie. Ved den værharde og uendelig vakre kysten i Bretagne eller gjennom grønne skoger i den franske delen av Ardennene. Valgmulighetene er uendelige, og NOVASOL tilbyr velutstyrte feriebolig over store deler av Frankrike.

Ferieleilighet i Paris

Aktiv byferie i Frankrike

Paris er ikke bare Frankrikes, men faktisk verdens mest populære reisemål. Denne enorme smeltedigelen av en by har så uendelig mye å by på. På begge sider av elven Seinen ligger uforglemmelige skatter og venter på deg. Historie, kultur, arkitektur og gastronomi – Paris favner det meste. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Pantheon og Notre Dame er «must» når den franske hovedstaden skal utforskes. Avstandene er store, men med et bykart i lomma og gode sko på føttene er det ingenting i veien for at iallfall deler av byrundturen gjøres til fots. Da dukker det opp detaljer dere ikke ser fra en sightseeingbuss, og dere kan bruke akkurat den tiden dere trenger på å studere bygninger, parker og det evige strømmen av mennesker. Det er også mulig å delta på guidede byvandringer, eller hvorfor ikke leie en sykkel? I Paris finnes nesten 200 kilometer med sykkeltraseer, så det er fullt mulig å oppdage så vel sentrum som de omliggende bydelene fra sykkelsetet. Hver søndag i sommerhalvåret stenges dessuten flere av de til vanlige sterkt trafikerte veiene langs bredden av Seinen, som er listet som verdensarv i Frankrike av UNESCO, for biltrafikk slik at syklister, fotgjenger og rulleskøytebrukere får fritt spillerom.

Også flere av de andre storbyene i Frankrike kan med fordel utforskes til fots eller på sykkel. NOVASOLs ferieboliger i Frankrike finner dere også i bymessige strøk.

Vinterferie

Vinterferie i Frankrike

Alpintsporten står sterkt i Frankrike. Bare tanken på fartsfylte feriedager i bakkene i Chamonix eller Val d’Isere kan gjøre den mest hardbarkede skikjøreren blank i øynene. De franske skidestinasjonene er tallrike, og flere av dem rangeres blant verdens aller beste. Ofte er disse småstedene bygget kun for skiturister, de ligger midt i bakkene og hele byen stenges når heisene stenger. Om dere er erfarne alpinister eller en nybegynner i bakken – i de franske alpene finnes bakker og anlegg av alle vanskelighetsgrader.

Gled dere til lange dager i topp preparerte bakker, eller offpist for den saks skyld, og slapp av i din private ferieleilighet fra NOVASOL når kvelden kommer. Gjennom vår brede satsing på ferieboliger i Frankrike er vi også sterkt tilstede i fjellområdene.

Andre aktiviteter

Frankrike er enormt. Og fullt av kontraster. Hav og fjell, by og land, romantiske elvedaler, vide sletter, den solfylte rivieraen… Her finnes noe som passer for alle. Surfing og kiting langs hele Atlanterhavskysten, snorkling og dykking i Middelhavet eller klatring i Alpene. Strendene langs Rivieraen er blant Europas beste, og når sommersola steiker er det lite som passer bedre enn en forfriskende svømmetur i bølgene.

Og enda har vi ikke nevnt fiske i ramsalte Bretagne, lakserike innlandselver eller speilblanke fjellvann. Frankrike oppfyller de fleste ønsker. NOVASOL hjelper dere med å finne den perfekte ferieboligen for aktive feriedager i Frankrike.