Aktiviteter og attraksjoner i Frankrike

Frankrike huser en overflod av severdigheter og attraksjoner. Overalt finnes det både historiske minnesmerker, som ofte er blitt til rene symboler, og vidundelige naturminnesmerker. Her har vi sammenfattet et lite utvalg av de highlights som har gjort Frankrike verdensberømt. I de respektive områder finner du selvsagt enda flere steder og plasser som du ikke bør gå glipp av i ferien din.

Opplev Frankrikes severdigheter fra feriehuset

 

Musée Picasso i Antibes ved Côte d'Azur

Helt siden maleren i 1946 opprettet et atelier i det forhenværende Grimaldi-slottet, har dette vært som et kunstmuseum. Her kan du beundre mer enn 200 kunstverk av Picasso. Skjønt også verk av kunstnere som Alexander Calder, Max Ernst, Germaine Richier, Anne & Patrick Poirier og Fernand Léger bidrar å gjøre museet fullkomment. Museet holder åpent hver dag (om sommeren er det imidlertid stengt på mandager).

Train des Pignes / Côte d'Azur

Begi deg ut på en historisk reise med dette gamle damplokomotivet som også går under navnet »Pinjetappetoget«. Om sommeren kjører det hver helg gjennom 25 tunneler og over mer enn 30 broer på sin ferd fra Nice til Digne. Den hyggelige reisen varer 3,5 timer og må bestilles på forhånd.

Le Musée du Louvre

Muligens blir du litt skuffet over størrelsen på Mona Lisa; det å en gang ha stått foran dette verdensberømte maleri er dog noe helt spesielt. Men Louvre-museet inneholder adskillig flere skatter: fra egyptisk gull via antikke marmorskulpturer til verk av berømte franske malere. Én enkelt dag strekker ikke til for å få med seg alt. Museet holder åpent hverdag untatt tirsdager. Louvre-museet er en flott attraksjon på ferien i Frankrike

Notre-Dame de Sénanque / Provence

Midt blant de store lavendelmarkene ligger dette cistercienserklosteret fra det 12. århundre. Med sin totale harmoni og bedagelighet trollbinder det de besøkende på dette avsidesliggende stedet. Siden 1989 har det atter bodd munker her. Klosteret utgjør et av de mest betydningsfulle bygg fra den provençalske romantikk. Det holder åpent hver dag, untatt i sommermånedene, da det kun har åpent på ettermiddagen.

Montagne Sainte-Victoire / Provence

Besøk maleren Paul Cézannes hjemsted og la deg trollbinde av dette enestående stedet. Over den røde jorden strekker det hvite fjellet seg opp mot den blå himmelen. Silhuetten til denne bratte klippeveggen, et av kjennemerkene til området rundt Aix-en-Provence, er fremfor alt blitt gjort kjent gjennom maleriene til Cézanne. Også Pablo Picasso reiste hit; han kjøpte et slott i nabokommunen Vauvenargues, hvor han også er gravlagt. Herfra er det fint å ta turen opp til klosteret ved Croix de Provence, hvor man har en herlig utsikt.

Nausicaä Centre National de la Mer i Boulogne-sur-Mer / Nord - Pas-de-Calais

Europas største sjøpark presenterer sjøverdenens mangfold. Her bor det faktisk 34.000 levende vesener i 4,5 millioner liter vann. Det faste programmet suppleres med vekslende tema-utstillinger. Parken er åpen hver dag (unntatt den 25. desember).

Besøk Europas største sjøpark fra feriehuset

Cathédrale Notre-Dame (domkirken i Strasbourg) / Alsace

Leier du et feriehus i Alsace, bør du ikke gå glipp av domkirken i Strasbourg - et av de mest kjente minnesmerkene i hele Alsace. Byggingen av kirken ble påbegynt allerede på 1100-tallet og varte helt ut i det 15 århundre. Hvis ikke de 332 trappetrinnene som fører opp til utkikksposten, tar pusten fra deg, vil kanskje det vidundelige utsynet over byen og resten av Alsace gjøre det. Rosevinduet på vestfassaden er spesielt imponerende. Katedralen har også et astronomisk ur som slår daglig klokken halv ett. Kirkedørene er åpne hver dag.

Château du Fleckenstein / Alsace

Borgen Fleckenstein er noe for borginteresserte. Siden 1100-tallet har den tronet på en gigantisk klippe i den nordlige del av fjellkjeden Vogesene. Herfra når man også til ruinene av naboborgene Læwenstein og Hohenburg via en tursti.