Vin og vingårder i Alsace-Lorraine

Hvis du bestemmer deg for et feriehus i Alsace-Lorraine vil du oppdage et uberørt grenseområde, rik på utallige historiske – og naturskatter. Oppholdet blir imidlertid en glede for smaksløkene når du vandrer vinveien i Alsace-Lorraine som strekker seg over hundre landsbyer. Normalt er vinene i Frankrike oppkalt etter hvor de er produsert, men i Alsace-Lorraine er vinen som regel oppkalt etter druesorten, og grunnen til dette er den tyske kulturellepåvirkningen som har blitt værende i regionen. Vinmarkene befinner seg mellom Rhinsletten og skogen i Vogesenekjeden.

Opplev vingårdene i Alsace-Lorraine fra feriehuset

Vinene fra Alsace-Lorraine

Hvitvinssortene er; pinot blanc, Riesling, pinot gris,gewürtztraminer, , sylvaner, muscat og pinot noir. Dette er navn på syv druesorter og syv viner, noe som er verdt å smake på, da de smaker fantastisk. De har imidlertid bare en rødvinssort å tilby , Pinot noir, men selv om det bare er en type som produseres i regionen, er denne verdt å smake på. Ved siden av de gode viner må man også få litt mat i magen, Lorraine paien er da og anbefale, og gir deg en perfekt mulighet til å oppdage gastronomi i Alsace-Lorraine. Men det er også en rekke andre matretter regionen byr på. Metz og Toul, vinveien i Alsace-Lorraine gir deg deretter muligheten til å møte håndverkere i regionen, som vil ønske deg velkommen under ditt opphold.

NOVASOL er spesialist når det gjelder ferie i Frankrike og Europa, du vil være sikker på at du finner en leilighet som passer deg. Ferien i Alsace-Lorraine legger ikke bare opp til vinsmaking, men også opplevelsen av å se vintrær og produksjonen av vin.

NOVASOL tar deg nær de beste vingårdene i Alsace-Lorraine

 

Vingårdene i Alsace-Lorraine

Ikke motstå fristelsen til å bestemme deg for en leilighet i Alsace-Lorraine, og start din vandring på den eldste vinruten i Frankrike, som tilbyr smakfulle viner fra Alsace-Lorraine. Mellom Strasbourg og Colmar vil du krysse vingårdene i Riesling, og de står bak de berømte Tokay og Gewurztraminer- vinene. Nyt sjarmen i regionen, oppdag vinene som en rekke landsbyer tilbyr og se de flotte bindingsverkshus, noe som er karakteristisk for denne grenseregionen. En ferie i Alsace-Lorraine gir deg en rekke muligheter, alt fra å vandre gjennom de nevnte vingårder, oppdagelse av de mange kloster og andre kulturelle opplevelser.