Aktiviteter og attraksjoner i Aquitaine

Aquitaine har mye å by på: historiske slott og borger, middelalderlandsbyer og et fortryllende landskap venter bare på å bli oppdaget av deg. Men man får også en god porsjon familieunderholdning. For at du skal vite hva du for all del ikke må gå glipp av, har vi her samlet et lite utvalg for deg av de mest kjente og interessante severdighetene og attraksjonene i denne regionen. Således kan du riktig gå i gang med å planlegge feriehusoppholdet ditt helt fra begynnelsen av.

Vi ønsker deg allerede nå mye moro og et avslappende opphold i ditt feriehus i Frankrike!

La grotte de Lascaux

Denne kjente hulen ligger i Vézère-dalen og fremviser noen av de eldste kunstverk i menneskehetens historie. Hulemaleriene ble antageligvis ferdigstilt for ca. 15.000 år siden og skal fremstille forskjellige dyr, bl.a. villfe, hester, urokser og hjort. Også omriss av menneskehender kan spores. Hulen ble oppdaget i 1940 og allerede åtte år senere gjort tilgjengelig for offentligheten. Ettersom den voldsomme pågangen av besøkende dessverre gikk utover maleriene, ble hulen igjen lukket for offentligheten i 1963. Siden den tid har man forsøkt å opprettholde kunstverkene så godt det lar seg gjøre ved hjelp av et nøye utarbeidet ventilasjonssystem. I dag kan man betrakte bildene i en eksakt kopi av hulen.

Domme

Landsbyen Domme utgjør en sann perle ved elven Dordogne i departementet med samme navn. Den lille byen er bygget på en klippe og rager liksom en festning over elveløpet. Beliggenheten sørger for en fortreffelig utsikt over Pays du Périgord Noir; herfra stammer de såkalte svarte diamantene: nemlig trøflene som har gjort dette området så kjent. Tempelriddere har her etterlatt seg spor i form av tegninger på veggene til Porte des Tours.

Saint-Émilion

Saint-Émilion er en middelalderlandsby, omkranset av vinåser som er blant de mest kjente i Frankrike. Området er kommet med på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Et stort antall små, brosteinsbelagte gater og smug innbyr til romantiske spaserturer. Ta en pause og kikk på de mange kunsthåndverkerne mens de arbeider: klær og tekstiler, kostelige makroner og utallige dekorasjonsartikler blir fremstilt her og er alltid en populær ting å ta med hjem fra ferien.

Musée National de la Préhistoire

Det Nasjonale forhistoriske museum i kommunen Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil viser forhistoriske bosteder og utgravninger fra forlengst svunne tider.

Le Château de Pau et son musée

På dette slottet i Pau ble kong Henrik IV av Frankrike født på midten av 1500-tallet. Bygningen selv kan riktignok spores helt tilbake til middelalderen, men oppnådde først senere sin berømmelse. I dag rommer slottsmuseet en utstilling med forskjellige verk fra Henrik IVs tid samt fra kong Ludvig Philipps restaurasjonsperiode i slutten av det 18./begynnelsen av det 19. århundre.

Fornøyelsesparken ‚La Cocinelle’

Både unge og gamle morer seg i fornøyelses- og dyreparken ‚La Cocinelle’ ved Bassin d’Arcachon. En ti meter høy kjemperutsjebane og mer enn 800 dyr begeistrer hele familien.

Kid Park i Gujan-Mestras

Her venter en mengde attraksjoner for barn i alderen 0-12 år. Kid Park har uten tvil satt lek og moro i høysetet: fra kjemperutsjebanen via kjedekarusellen, sjørøverskipet og barne-berg-og-dal-banen til kjempetrampolinen finnes det noe for enhver aldersgruppe. Sett av en dag full av lek, spill og moro. Parken holder åpent fra april til november.