Vin og vingårder i Bourgogne

Aloxe-Corton, Meursault, Volnay, vaudédirs, er vinmarker som produserer deilig vin og det ligger i navnet at du får en smakfull vin. Bourgogne er en region med frydefull og god mat, men de er også verdenskjent for kvaliteten på sine viner. Hvitt og rødt er massivt eksportert over hele verden til å bli server ved bordet av gourmet retter på de flotte restauranter. Og de gode vinene lever opp til sitt rykte, dette vil du raskt merke når du leier feriehus i Bourgogne smaker de smakfulle viner.

Besøk vingårder i Bourgogne

Ferie i Bourgogne nærmere vingårder og kjellere

Du kan velge din villa i Frankrike nær alle Bourgognes vingårder og kjellere. Hvor deilig er det ikke å ha en vingård så å si utenfor døren? Den bedårende vinlandsbyen Chablis venter. Smak den gode hvitvinen fra chardonnay, som er produsert i Chablis vakre omgivelser. Mindre kjent er saint-bris, Irancy, Epineuil eller Coast d'Auxerre, men det er mye gode viner fra produsentene.

Smaken av vin i Bourgogne

Côtes de Beaune, et fransk vinområdet som omfattes av AOC klassifiseringen

Sør for Dijon begynner den mest fantastiske vinrute, det guddommelige Côte de Nuits videre til Cotes de Beaune, som fortsetter gjennom Côtes Chalonnaises. Med din feriebolig i Bourgogne kan du krysse vakre av Côte d'Or og Saône-et-Loire, et landskap med vingårder strødd med landsbyer , som er meget hyggelige. Dra også til Nuits-Saint-Georges Route des Grands Crus , og smak deilig Gevrey-Chambertin, Musigny eller lukket-Vougeot. Deretter må man teste ut Aloxe-Corton, en Savigny-les-Beaune eller en Pommard.

Matopplevelser i Bourgogne

Macon i Bourgogne

Dra en tur til vingårder som befinner seg i Macon. Her kan du betale rimelige priser, for både rød og hvitvin. Smak på herlige hvitviner som Pouilly-Fuissé, Den Hellige Véran eller rully og smakfulle rødviner som Den Mercurey, Givry og Rully – disse vil glede elskere av fuktige rødvin. Nyt også vin fra din feriebolig i Midt-Frankrike, hvor deilig er det ikke å nyte et glas mens solen går ned? Kombiner vinen med en av de mange spesial retter Bourgogne har å by på, det vil gi deg en mer gastronomisk opplevelse.