Aktiviteter og attraksjoner i Bretagne

Bretagne har alt du kan ønske deg for en avvekslende og interessant ferie. Og ettersom man jo ikke kan ligge på stranden i absolutt hele ferien, har vi her samlet sammen et utvalg av attraksjoner og severdigheter i Bretagne. Det mangfoldige tilbudet omfavner alt fra historiske bygg og antikke anlegg via vidunderlige naturminnesmerker til spennende fornøyelsesparker. Her finner hver og en i familien med sikkerhet noe passende.

Vi ønsker deg allerede nå et spennende og avslappende feriehusopphold i Frankrike.

Aktiviteter og attraksjoner i Bretagne

Quimper

Quimper er Bretagnes hjerte og var en gang i tiden hovedstad i Cornouaille. Spesielt severdig er den vidunderlige, historiske gamlebyen med Cathédrale Saint-Corentin de Quimper. Katedralen har et uvanlig og iøynefallende midtparti, og dens spisse kirketårn kan sees på lang avstand. Et særtrekk utgjør koret som heller til venstre, uten at det er oppgitt noen virkelig årsak til dét. Formodentlig ville man under byggingen unngå et gravkapell som allerede stod her. Eller kanskje kommer du selv på en annen forklaring?

Steinsettingen i Carnac

Disse megalittene i området rundt Carnac er verdenskjente. De består av den granitten som finnes langst kysten av Bretagne. Steinenes overflate er i mellomtiden forvitret. Steinrekkene er samlet i de tre hovedgruppene Kerlescan, Menec og Kermario; opprinnelig fantes det her mer enn 3.000 steiner som var opptil 50 meter høye. Anlegget hadde en samlet lengde på 8 km og strakk seg fra Crac'h Ria til Plouharnel.

Fort-la-Latte

Dette borganlegget, som også kalles Château de la Roche-Gouyon, stammer fra det 13. århundre. Det ligger i kommunen Plévenon og troner på en liten landtunge ved Baye de la Fresnaye. I dag benyttes borgen gjerne som historiske filmkulisser.

Fornøyelsesparken Odet Loisirs i Elliant

Denne parken kan by på moro for både liten og stor. På det tilsammen 7 hektar store området finnes det et klatrefjell, en taubane, ro- og pedalbåter, en kjempesklie med fire rutsjebaner, en trampoline og mye mer. Det vide og brede området med sine stier, bakker og den lille innsjøen inviterer til avslappende spaserturer.

Fuglelivet ved Golfe du Morbihan

Betrakt sjeldne vadefugler i saltmyrene og våtmarkene ved Golfe du Morbihan; de spesielle utkikspostene i „Centre nature“ er perfekte for slik fugletitting. Samtidig får du informasjon om dyrene og deres biotop. Fast og robust skotøy anbefales. Åpent fra februar til september.

Bading

Liksom ved Nordsjøen bestemmes badetidene også langs Bretagne-kysten av flo og fjære. Vanntemperaturen ligger i juni rundt 16-18ºC, mens den i august gjerne når 20ºC. I avskjermede bukter kan vannet være enda noen grader varmere. På grunn av tidevannet burde du bare bade på steder med badevakt, der ulike flagg advarer mot eventuelle farer som f.eks. sterke strømninger: rødt flagg betyr badeforbud, ettersom det da ikke vil være tilsyn tilstede; gult flagg henviser til farer (f.eks. sterke strømninger, vind o.l.), men det finnes en badevakt på stedet; grønt flagg viser at det ikke er noen fare å bade og at området er under tilsyn.